Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      jakie badanie

jakie badanie

(16 wyników)
    • przesłam boleriozę leczenie biotraxonem. miałam wcześniej niedowład reki, który ustąpił, choć nadal ręka (dłoń jest troszkę odretwiała), nadal boli mnie czasami kolano... nadal widze podwójnie (jest gorzej, bo we wszystkich kierunkach- ale to znowu zaczyna sie cofać.) czucie opaczne- wrażenie że skóra obłozona jest lodem, lub poparzona. laktacja... te pojawiły się już po leczeniu- zaraz... osłabienie mięśsni w nogach... itd. wsszystko jakby teraz ustępowało poza laktacją... (...
    • Podejrzewam, że dziecko mojego znajomego ma wrodzoną bb, a to dlatego, że on jest chory. Leczył się nawet trochę, ale ostatecznie dał się przekonać lekarzowi "standardowemu", że źle robi. Dlategoteż zastanawiam się jak go przekonać żeby przebadał swoje dziecko, które co dwa tygodnie ma zapalenie ucha i gorączkę. Może przesadzam ze swoją podejrzliwością, ale niech może obecne tu matki się wypowiedzą? No i na jakie badania go namówić? Będziecie polecali zapewne rtPCR - ja jednak mam wątp...
    • witam zrobiłam sobie badania w kierunku borelizy testem ELISA.igG15,06,igM 30.52.lekarz rodzinny skierował mnie do poradni ale musze czekac 3tyg.jakie badanie mogła bym jeszcze zrobic aby potwierdzic diagnoze?dodam że badanie to zrobiłam przypadkowo ,poniweaz szukam przyczyny obumierania płodu jestem po 2 stratach?a moze ktos zna jakiegos dobrego lekarza zWROCŁAWIA?
    • Witam Kochani, Mam pytanie kilka osób z rodziny i przyjaciół skarżących się na bardzo złe samopoczucie po wnikliwej diagnostyce oczywiście nic nie wykazującej potrzebuje zrobić badanie na BB. Co obecnie teraz jest najlepsze bo ja już dawnoo nic nie robiłam i nie wiem czy DNA te nowe czy może LTT. Czekam na waszą pomóc lub wskazówki w tej kwestii i z góry dziękuję,
    • Witam. W najblizszym czasie muszę zrobić badania(test) na boleriozę,po przykrych doświadczniach z lekarzami ( każdy u którego byłem pytał- kto panu przepisywał te lekarstwa) aby w końcu okazać sie takim samym psełdo specjalistą jak krytykowany poprzednik. Dlatego chcac uniknac niespodzianek byl bym wdziczny za informacje -jakie badanie nalezy wykonac ,ile kosztuje,i czy mozna je wykonac w kazdym labolatorium.
    • jak w tytule jakie badanie najlepsze aby sprawdzić czy się ma bb bo ugryzieniu kleszcza przeszło 10 lat temu?
    • Od zakończenia leczenia mija miesiąc. Jakie badania powinnam zrobić ? WB czy PCR ? Czy najpierw poczekać na wyniki WB i dopiero robić kolejne ?
    • Witam, Z góry przepraszam za zadawane pytania przez mnie ale o tym , że mam prawdopodobnie boleriozę dowiedziałam się niedawno i przeczytałam większośc informacji na ten temat ale i tak pewnych rzeczy nie wiem albo nie rozumiem.Najpierw dostałam w sierpniu nagłego ataku w aucie wydawało mi się, ze zaraz umrę.Potem już było coraz gorzej,brak sił,zmęczenie,wata w nogach,zawroty głowy,nasilona lokomocyjna no i te lęki..Neurolog stwierdził, że to tężyczka ale ani w badaniach ani ...
    • Od kilku dni mam spuchnięte stopy - prawą nieznacznie,lewą mocno. Opuchlizna nie ustępuje po odpoczynku, nasila się przy długim, szybkim chodzeniu, palce są jakby zdrętwiałe. Właściwie nie boli, choć przy szybkiej pracy palców odczuwam duży dyskomfort. Nie wiem, czy to związane z bb, czy nie, ale nigdy czegoś takiego nie miałam. Zastanawiam się, jakie badania należy zrobić? na pewno mocz, morfologię, a ponieważ mam skłonności do żylaków i od zawsze podwyższony poziom płytek krwi, zro...
    • witam,mam pytanie odnosnie badan. wykrylem u siebie rumien a wiec istnieje mozliwosc ze jestem chory na bolerioze! w takim razie powinienem zrobic badania PCR,WB ?? czy moglby mi ktos napisac do jakiego lekarza moge udac sie we wrocławiu? dziekuje za pomoc
    • No jakie, bo już sama nie wiem, a wolałabym sprawdzic. Czy sa takie, dające prawie 100% pewnosc? Bardzo często miałam na sobie kleszcze, czasami po kilka naraz, a że jako dziecko nie miałam pojęcia, co to za diabelstwo, nie zwracalam nawet uwagi, czy robi się rumień, zresztą brak rumienia nie oznacza, że się ktoś nie zaraził.
    • Przeszukalam forum candida, ale tam jakis straszny chaos panuje i nie znalazlam informacji, na jakich mi zalezy. Grzybki sa rozne, wiadomo, nie tylko candida. i zbadac trzeba, co sie da. interesuje mnie, co najlepiej badac. kal? wymaz z gardla? z krwi? na stronie diagnostyki tych badan jest tyle, ze nie wiem, co wybrac? Pleśnie: M1 - Penicilium notatum M2 - Cladosporium herbarum M3 - Aspergillus fumigatus M6 - Alternaria tenuis M5 - Candida albica...
    • Witam. Wiem, że to mój kolejny wątek, ale a starym wątku może to pytanie utknąć, a jest to dla nas bardzo ważna sprawa. Mam możliwość wykonać Grzesiowi kolejne badania w CBDNA, mam na to wystarczające środki na koncie w fundacji. Jakie najlepiej zamówić, proszę Mądre Głowy o poradę. Napewno bb, koinfekcje, cpn, myko , ale jakie? czy WB czy PCR , ta wiedza mnie zawodzi... Obecny zestaw Grzesia:doxy,azitro, viregyt, tini, ACC. POzdrawiam bardzo serdecznie - Basia (moderatorzy kochani...
    • jak już pisałam na dniach pewnie urodzę, a miesiąc temu miałam kleszcza i mam dodatni wynik PCR:-( Jakie badanie zrobić dziecku gdy się urodzi?? P/ciał to raczej miał nie będzie, bo nowordoki mają mało p/ciał.... Mam doła jak rów mariański głębokiego i do obłędu dochodzę. Strasznie się martwię!!!
    • Od kilku tyg źle się czuję, bóle głowy, stawów, mdłości, zawroty głowy, zmęczenie, rozdraznienie, senność, bóle żołądka, żadnego rumienia i kleszcza nie było, moja 2 letnia córcia ma boreliozę i obawiam się zarażenia od niej, w czwartek jadę do CBDNA zrobić badania w kiedunku boreliozy, ale nie wiem czy zrobić ilościowe czy wystarczy jakościowe, od soboty biorę citrosept.
    • Witam. Mam mętlik w głowie, mam nadzieje,że mogę liczyć na pomoc. moja sytuacja wygląda tak: nigdy nie miałam doczynienia z kleszczami, ale mam pytanie: czy mozna zachorować na tę chorobę, nie wiedząc o tym? od roku mam problem z nogami(ból nóg)chodze od lekarza do lekarza i nic i właśnie niedawno jeden z lekarzy mi się zapytał czy nikt wcześniej nie podejrzewał u mnie boreliozy.również jestem ciągle zmęczona, wypadają mi włosy, miałam napad tężyczki, drętwienie warg, problemy z ko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się