Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      jakie badanie

jakie badanie

(7 wyników)
    • Ponad 8 lat temu miałam stwierdzona niedoczynność tarczycy (brałam euthyrox i niestety jod). $ lata temu trafiłam w końcu do lekarki, która zdiagnozowała Hashimoto i teraz biore tylko Euthyrtox. Przez 6 dni w tygodniu 75 i raz w tygodniu 100mg. Ostatnie moje wyniki to sprzed miesiąca): TSH 3,73 FT3 3,36 56% FT4 1,57 83% I zalecenie lekarza, żeby 100 mg brać dwa razy w tygodniu a przez pozostale 5 dni 75. Nic to nie pomaga. Od kilku tygodni mam bardzo wysoki puls, w nocy serce bije...
    • Witam Piszę po raz pierwszy .Nie mam jeszcze pojęcia na temat tej choroby . Czy mogę Was prosic o podpowiedź jakie badania powinnam wykonac przy Hashimoto ? Jutro jadę na badania,lekarz zalecił mi tylko TSH i FT4, czy to wystarczy? Moje wyniki -TSH 3 generacji - 9,845 pierwsze które zrobiłam sobie sama tak przez przypadek , bo strasznie źle się czułam . Od wakacji przytyłam 23 kg,było mi zimno,nie potrafiłam się na niczym skupic, bardzo szybko się męczyłam , byłam strasznie sł...
    • Witam Chciałabym sprawdzić czy nie mam insulinoodporonosci jakie badania powinnam zrobic w tym kierunku?
    • prosze napiszcie dokładnie jeszcze jakie badania laboratoryjne wykonać zeby miec pewność ze niedokrwistość jest wwywołana brakiem żelaza,prawde mowiąc chyba momentami za duzo czytam na forum i mam poptem coraz wiecej różnych pytań. ja mam zbadana ferrytyne, i żelazo które oczywiście jest w normie i na tej podstawie dziewczyny z forum podpowiadaja ze to anemia , ale czy jeszcze sie coś bada?aha jakie sa objawy przedawkowania zelaza?
    • Jezeli juz byl taki wątek - z góry przepraszam, ale chciałabym jakoś się wziąć do kupy po porodzie i wreszcie dojść do siebie:) 3 lipca mam termin cesarki, mam nadzieje że dotrwam:) A potem chciałabym kompleksowo zacząć się leczyć. Oczywiście teraz tez się leczę :) 1. Kiedy powinnam zbadać krew? 2 tyg po porodzie? (zamierzam karmić piersią) 2. Co powinnam zbadac? (w ciąży utyłam 30 kilo, nie obżerając się zanadto) - ft4 - ft3 - tsh - ferytrynę coś jeszcze? pozdrawiam se...
    • Doradźcie, bo jutro idę do laboratorium, a w piątek do dr Stefanowskiej po 2 miesiacach oczekiwania. Mam zamiar zrobić tsh, ft3 ft4, usg, żelazo (ferrytynę i B12 mam sprzed kilku miesięcy, przeciwciała sprzed roku, gdy rozpoznano chorobę). Chciałabym wykorzystać wizytę maksymalnie, a nie wiem, co jeszcze powinnam zbadać. Pozdrawiam M
    • Witam, rok temu wykryto u mnie Hashimoto. Od tego czasu jestem na lekach Letrox 25 (1 tabletka dziennie). Przed drugą wizytą lekarka zleciła mi badanie na poziom harmonów. Na każdej wizycie mam robione usg. W sobotę mam kolejną wizytę, na którą mam dostarczyć tylko świeże wyniki tsh. Poczytałam trochę to forum i wydaje mi, że wy robicie więcej badań. Czy oprócz tsh i usg powinnam jeszcze coś kontrolować? Pozdrawiam, Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się