Forum Zdrowie Tarczyca dorosłych i dzieci
ZMIEŃ
      jakie badanie

jakie badanie

(10 wyników)
    • Zamierzam solidnie się przebadać pod kątem tarczycy i już z wynikami w ręku pójść do endokrynologa, który zrobi mi usg tarczycy. Prawdopodobnie cierpię na nadczynność. Proszę o radę, jakie hormony zbadać, bo wiem, że samo TSH to za mało. Badania będę robić prywatnie, więc mogę zrobić wszystko, co wskazane - tylko muszę wiedzieć dokładnie co. Z góry dziękuję za pomoc.
    • witam!! Dziewczyny planuje zajsc w cize. Jakie badania tarczycy powinnam zrobic? Mam pewne objawy, ze cos jest nie tak. Kiedys jakies badania (nie pamietam jakie) cos wykazały nie tak. Teraz po ciazy (juz rok i 2 mce) nie moge schudnac.
    • Witam serdecznie!! Mam do Was prośbę ,otóż28 marca mam zabieg usunięcia tarczycy i wiem ,że będę musiała wykona jakieś jeszcze badania tylko zapomniałam zapytac lekarza jakie.Jeżeli to nie problem napiszcie mi proszę jakie,ponieważ do endo idę za półtorej tygodnia a juz chciałabym wiedziec.Pozdrawiam!!!
    • Witam. Dwa lat temu w badaniach wykryto ze mam przekroczona norme TSH zlekcewazylem to wtedy i teraz sa tego skutki. Od kilku miesiecy obserwuje nasilone wypadanie wlosow na ktore to zadne specyfiki nie pomogly. Planuje teraz wykonac szczegolowe badania co mi polecacie. Wiem tylko ze TSH to jest koniecznosc ale slyczalem tez ze robi sie FT3 czy na hormony plciowe (testosteron) .Dziekuje za pomoc
    • Dziewczyny, jutro idę zrobić badania, bo w piątek wybieram się do endo - prywatnie z resztą (wytrzeszcz oka, guzki na tarczycy). Nie chciałabym pójść do lekarza, zapłacić 70 zł i pocałować klamkę, bo mam tylko TSH. Ostatni raz (rok temu) miałam robione TSH, FT3 i FT4 (wszystko było w normie). Na TSH dostałam skierowanie od ogólnego, ale więcej wypisać mi nie mógł, bo nie ma uprawnień czy coś takiego (przynajmniej tak mówił). Więc co zrobić dodatkowo? Jakie przeciwciała? Wiem tylko, że ...
    • W poniedziałek chce zrobic pierwsze badania. Na pewno tsh, ft 3 i ft 4. Coś jeszcze?
    • Prawdopodobnie mam niedoczynność lub hashimoto. Posiadam już wyniki TSH, fT3 i fT4. USG lekarz robi na miejscu? Powinnam chyba wykonać jeszcze przeciwciała. Coś jeszcze ? Chcę żeby lekarz miał pełny obraz. Proszę o wypowiedź. Wizytę mam 19 stycznia (prywatnie bo z NFZ to dopiero 31 marca.
    • Witajcie, Czy mógłby ktoś zinterpretować mój wynik p/c? Anty-TPO <1 przy normie do 5,61 Anty-TG 9,96 przy normie do 4,11 Jak otrzymałam te wyniki stwierdziałam, że generalnie są ok, bo Anty-TPO w normie, ale wróciłam właśnie od gionekolog, która stwierdziała, że te podwyższone TG mają wpływ na poronienia :( Wybieram się na wizytę do tyreologa, jakie badania powinnam wykonac przed wizytą? 2 lata temu robiłam FT3 i FT4 i były w porządku, ale rozumiem, że należy powtórzyć. Cos...
    • przy okazji innych badań zbadałam sobie poziom TSH, wynik j.w. przy normie do 4,2. udało mi sie umówić na wizytę u endokrynologa na 1. kwietnia. pani w rejestracji powiedziała, żeby przynieść tylko wynik TSH. czy Waszym zdaniem powinnam zrobić sobie tez inne badania? jeśli tak, to jakie? wolałabym być przygotowana kompleksowo, szkoda mi czasu na dalsze tycie i depresję... i jeszcze jedno pytanie: czy moje TSH jest bardzo wysokie? czytam wielokrotnie, że nawet w przypadku TSH mieszcząc...
    • Już tydzień po operacji. Wycięty jeden płat zajęty prawie całkowicie przez torbiel i cieśń. Czuje się świetnie. Tryskam dobrym humorem i ogólnym samopoczuciem. Wcześniejsze wyniki: TSH 2,09 i po 5 miesiącach 0,75 poza ogólną morfologia innych badan nie miałam. Samopoczucie w miarę, bywałam senna i zmęczona, wystepowało pocenie się i wypadanie włosów ale bardziej okresowe niż stałe, waga w normie. Teraz jak napisałam mimo stanu pooperacyjnego czuję się świetnie. Wizyta za trzy tyg...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się