Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      kabina

kabina

(64 wyniki)
    • Zastanawiam sie nad zakupem kabiny prysznicowej firmy KOLO , jakie sa opinie , czy moze znacie?A moze inna? Bardzo prosze o sugestie i ewentualne inne propozycje kabiny dobrej , a nie drogiej.
    • Brrrrr,jestem ciężkim klaustrofobikiem,zadnej kabiny!!!!
    • Witam Czy warto kupić taką kabinę? Nie wiem, czy wybrać taką, czy też jakąś "zwykłą" i dokupić baterię z panelem. Pozdrawiam
    • Szacowne Ekspertki I Eksperci! powiedzcie prosze ignorantce, czy jesli w kabinie prysznicowej elementy laczace drzwi z szyna, po ktorej sie przesuwaja, pekna /drzwi wolne jak taczanka na stepie w efekcie/, jedyna opcja to wymienic kabine? dziekuje.)
    • Muszę wymienic kabinę pryznicową na nową i jako laik totalny chciałbym zapytać ile waszym zdaniem powinna kosztować taka usługa. Mam na myśli usunięcie starej, jakieś ewentualnie drobne kwestie hydrauliczne i instalację nowej. No i ile taka operacja standardowo powinna zajmować 2 dni czy więcej? CHodzi mi oczywiście o jakieś widełki cen, bo wiadomo, że na rynku są różne oferty.
    • Witam. Na początku zaznaczam że jestem laikiem w tych sprawach i być może dla niektorych moje pytanie będzie co najmniej śmieszne. Zamierzam zrobić prysznic bez brodzika wysokość kabiny to 190 cm. Baterię prysznicową chcę zamontować tak aby nie wystawała powyżej kabiny. Tak na chłopski rozum jakoś nisko. Zwłaszcza że mąż ma prawie 190 cm. Jak macie to rozwiązane u siebie?
    • Witam, chce wstawic w piwnicy prysznic. Jak porownac koszt tanije kabiny z brodzikiem, do takiego wymurowanego , z zaslonka? I czy wtedy wstawiac brodzik, czy taki splywajacy po kafelkach? Prysznic ma miec wzgledy czysto uzytkowe, a nie dekoracyjne. W lazience takiej technicznej. Czy z drugiej strony taka tania kabina to nie jest jakis badziew? Na allegro sa po ok 600-700 zl razem z brodzikiem. Czyli poprosze o najtanszy wariant, ale trzymajacy poziom :)
    • Witam. Chce zrobić sobie prostą kabinę prysznicową - brodzik i dwie ściany z płytek, dwie kolejne scianki i dzwi ze szkła hartowanego. Chciałbym spytać Was o kilka rzeczy: - jak wygląda sprawa z utrzymaniem czystości w takiej kabinie? czy np środki chemiczne do czyszczenia nie uszkodzą kafelek? czy kafelkom nie zaszkodzi np cotygodniowe szorowanie? - jakie minusy ma taka kabina prysznicowa - czy jest może jakieś lepsze rozwiązanie? pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi:)
    • Mam zamiar wymienić małą wannę na kabinę prysznicową. Na co zwrócić uwagę przy jej zakupie? Z jakiego materiału powinna być wykonana?
    • Witam, czy warto zabezpieczać ścianę przy kabinie prysznicowej folią w płynie czy też innym podobnym specyfikiem przed polozeniem plytek?
    • uzytkuje ktos i moze sie podzielic opinia na jej temat?
    • Ale gdzie moge znalezc przykładowe wymiary kabin przedstawiają rysunki (2a, b, c)???.
    • ------------------------------------------------------------------------------ -- Temat poruszany kilka razy na forum, a mianowicie na silikonie w uszczelniającym szczelinę pomiędzy kabiną prysznicową a brodzikiem pojawił się grzyb. Podejrzewam, że spece od wykończeń użyli zwykłego sylikonu. Oczywiście używałem różnej chemii, ale pomaga to na kilka tygodni i potem pasożyt wraca. Postanowiłem zatem wymienić ten sylikon i mam w związku z tym kilka pytań "technicznych": 1) Rozumiem,...
    • Witam, mam kabinę narożną - dwie ściany stanowią płytki ceramiczne położone na przymocowanych do ściany płytach gipsowo-kartonowych. Przed położeniem płytej płyty były gruntowane uni-gruntem, po położeniu fugi zabezpieczyłem Delfinem. Czy to jest wystarczający sposób na zabezpieczenie ścian (moich i sąsiadów) przed wilgocią? Teraz doczytałem się, że można jeszcze stosować pod płytki jakąś "izolację w płynie", oczywiście na to już za późno :) Jakie rozwiązania macie Wy i czy nie ma...
    • byłem wczoraj w sklepie zobaczyć troszke kabin natryskowych i zobaczyłem super kabinke Ravak Glassline Anticalc niestety cena mnie dobiła 3955 bez brodzika ; kabina półokrągła 90, szkło super, uszczelki tez niczego sobie ale ta cena:(; brodzik do niej to wydatek dodatkowy 700 złociszy:(; szukałem w necie jakichś innych kabin i znalazłem jedynie kabine w Kabi Pablo ale to już nie to samo; poradźcie może macie jakieś doświadczenia w tym temacie z produktem tego rodzju ale innej równie...
    • Czy ma ktoś namiary na firmę robiącą niestandardowe kabiny prysznicowe na wymiar. Oczywiscie najchętniej żeby były porządne i w sensownej cenie.
    • Proszę o opinie na temat kabin i brodzików. Na jaką firmę sie decydować ? Czy szkło lepsze gładkie czy matowe ? Wszelkie dodatkowe uwagi mile widziane. Pozdrawiam
    • Witam, Co sądzicie na temat kabin prysznicowych firmy Kabi? Czy może lepsze są z Koła, Ravaku? Pozdrowienia, MX
    • Witajcie Co myślicie o kabinie prysznicowej HUPPE Jette Joop 90x90 z brodzikiem HUPPE 90x90 + obudowa+ klamry do mocowania + nogi+ syfon z jedyne 3632 brutto. Czy ktoś z szanownych forumian posiada takie cudo, jak tak to napiszcie jak się sprawuje. Czy Bateria Talis Sportive HANSAGROHE za 266 zł i Talis Elegance HANSAGROHE wannowa za 466 to dobre ceny. 3MAJCIE SIĘ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się