-
Witam, WDPD planuje kupić kabinę prysznicową na półokrągły niski brodzik. Z powodu braku miejsca musi się zdecydować na drzwi rozsuwane, a nie skrzydłowe. Co radzą bardziej doświadczone WDPD, kupić np. Kermi, Huppe z ok. 4 tys.złotych ?
-
.KAbina prysznicowa - jaka najlepsza?
mama_ania77 25.02.08, 23:20 zarchiwizowany
Przymierzam się do zakupu kabiny prysznicowej z brodzikiem i po
obejrzeniu wielu modeli mam juz mętlik w głowie. Jaką wybrać z
drzwiami suwanymi czy otwieranymi? Jeśli z otwieranymi to z
pojedyńczymi czy z podwójnymi drzwiczkami? Jak sie sprawdzają w
praktyce te różne opcje?
Ze szkła matowionego czy przeźroczystego - które łatwiej utrzymać w
czystości?
A brodzik lepszy płytki czy taki trochę głęb...
-
Czym doczyścić osłonę kabiny prysznicowej? jest to chyba pleksi, przyciemniane, gładkie. Ale nie potrafię usunąć zacieków z wody, takich jakby kropelek. Próbowałam płynem do mycia, płynem do szyb, octem, cifem, mydłem.
-
Czy to cudo byłoby w stanie usunąć mi zacieki na wewnętrznej sobie szyb prysznicowych, których nijak żadnymi innymi środkami od pól roku domyc nie mogę??? Czasem goście z niego korzystają, każdemu muszę tłumaczyć, ze to nie zaniedbane, a tylko nie usuwane jakoś, płakać mi sie już czasami z ta kabina chce. Nie wiem czy ta szyba/kabina jakaś dziadowska, choc tania nie byla, czy co, ale jestem zdesperowana i jeśli tylko taka parownica mogłaby usunąć takie cholesterolu, to kurcze kupię!
-
Cześć.
Czy któraś z Was wie może co zrobić z zasłonką prysznicową którą normalnie wciąga do środka kabiny podczas brania prysznica? Lepi się toto do pleców (i nie tylko :P ), wkurza to strasznie. Drzwi prysznicowych nie możemy kupić bo to nie nasze i nie chcemy inwestować.
Jest jakiś patent na to? Ja już się bawię w przyklejanie tego dziadostwa do płytek na żel, ale tylko robotę mam potem żeby to czyścić. A może można samemu coś zrobić na zasadzie DIY?