Forum Dom Kuchnie i łazienki
ZMIEŃ
      kafelki

kafelki

(92 wyniki)
    • Witam. Mam malutką łazienkę (1.20 x 2.50) i przymierzamy się do remontu. Jak najkorzystniej kłaść i jakie kafelki? Gdzieś wyczytałem, że lepiej te w większym rozmiarze i poziomo, co podobno optycznie powiększa łazienkę. Jakie jest Wasze zdanie? a jak będzie najlepiej na wysokość? obecnie mam pod sam sufit, ale może to już nie modne? Będę wdzięczny za podpowiedź. Dodam że chcemy coś w odcieniu pistacji, jeśli to ma jakieś znaczenie.
    • Bede miała jasna kucnie (klon) i ciemny blat :) jakie dobrac kafelki ? Myslałam o jasnych z ciemnym dekorem (czekoladowym) ale nakich nie ma :( moze wy cos mi podpowiecie :)
    • w wynajętym przeze mnie mieszkaniu mam w kuchni wyjątkowo brzydkie kafelki- nie wiem jak je "przykryć", stąd pytanie: czy można przykleić na płytki tapetę samoprzylepną? a może da się je pomalować...? z góry dziękuję za pomoc!
    • Witam. Szukam kolorowych kafelków do kuchni. Najchętniej w rozmiarze ok. 10x10 i w kolorze zielonym (bądz jakimś innym "żywym"). Tylko chodzi mi o żywy odcień i błyszczącą powierzchnię. Wszystkie, które do tej pory oglądałam mają jakieś rozmyte te kolory i styl "postarzany" (pasujący do kuchni rustykalnej). Będę miała w miarę nowoczesną kuchnię z jasnymi szafkami i potrzebuję koloru na ścianach, żeby ją ożywić.
    • Mam pytanie, czy ktoś wie, czym można pokryć ścianę w łazience zamiast kafelków? Chodzi mi również o takie newralgiczne miejsca jak ściany przy prysznicu. Czy położenie jakiegoś tynku, a następnie polakierowanie go wystarczy? Pod tynkiem mogę oczywiście położyć folię w płynie etc. Czy ktoś tak robił albo zna kogoś kto tak robił? Albo jest fachowcem i wie, że tak (nie) można? Bardzo bym chciała uniknąć płytek...
    • Ludzie zlitujcie się i weźcie do ręki słowniki. Kafelek to JEDEN MAŁY KAFEL. Nie zatrudnia się fachowców do "układania kafelek". Nie kupuje się, nie docina, nie układa "kafelek". Jeśli już to kafle, kafelki, etc. Albo po prostu: glazurę, gres, terakotę. Zęby wypadają gdy czyta się niektóre posty. Czy aż tak duża część społeczeństwa nie zna podstawowych zasad obowiązujących w języku polskim?
    • szukam dekorów - choć nie wiem, czy nazwa jest odpowiednia - na kafelki mam w kuchni beżowe, nudne kafelki i chciałabym coś na nie nakleić/namalować, itp. będę wdzięczna za pomoc
    • Czesc dziewczyny! Doradzcie mi prosze w sprawie lazienki. Bede wynajmowala mieszkanie w ktorym nie ma w lazience kafelek. Planujemy lazienke wymalowac na jakis jasny kolor(ja propomuje ecru). Problem polega na tym ze boje sie woda z wanny bedzie moczyc non stop sciane. Nie chcemy za bardzo inwestowac w to mieszkanie kladac np plytki bo wiaomo to tylko wynajmowane. A jesli juz zostane przy zwyklej farbie na scianie to powiedzcie mi jak fajnie mozna urzadzic ta lazienke bo jakos sob...
    • Witam, odpowiedzcie mi proszę na pytanie. Znajoma powiedziała mi, że kafelki frmy Marazzi 10, 15 i 20 cm mozna kłaść zarówno na ścianę jak i na podłogę. Możecie to potwierdzić? dziękuję
    • powinny byc takie jak do lazienki czy wrecz zupelnie inne? Jak myslicie co bedzie lepiej wygladalo? Jest jeszcze opcja, zeby wykorzystac kafelki z tej samej kolekcji ale w innym kolorze (odcieniu) i dekorze do lazienki a w innym do WC. Z gory dziekuje za rady. pozdrawiam
    • Pomóżcie! Poszukuję kafelków wyglądających jak metalowe do położenia nad szafkami w kuchni. Najlepiej by były to płytki ok 50x50cm. Czy ktoś ma coś takiego lub widział w jakimś sklepie w okolicy Warszawy?
    • Doradzdzcie mi jakie kalelki do kuchni, chodzi mi o wielkość. Podobają mi sie take duże 60x30, lub 45/36.Nie widzialam takich kafekek w kuchni może ktoś ma takie?? Proszę niech napisze czy jest zadowolony? A co myślicie o kafelkach tych małych 10/10 Dzięki
    • Marzy mi się łazienka i wc w orientalnych klimatach. Czy znacie firmy produkujące kafelki tego typu? Mam na myśli połączenie tradycyjnych wielkością kafli z kostką mozaikową. A może znacie fajne stronki podpowiadające ciekawe orintalne aranżacje?
    • Witam, chcialam polozyc w lazience biale kafelki (na scianie do 120cm i na podlodze, do tego srebrne dekory. Zastanawiam sie nad fugą. Chciałabym białą, ale obawiam sie ze bede ciągle je szorowac:/ czy szara, srebrna bedzie pasowac??
    • Chciałabym zapytać Was o opinię, bo od wczoraj mam mętlik w głowie. Urządzam łazienkę w nowym mieszkaniu i cały czas byłam pewna, że kafelki powinny być ułożone pod sufit. Wczoraj natknęłam się na artykuł, wktórym wspomniano, że to niemodne i niepraktyczne. Też tak myślicie? Co można zyskać, poza oszczędoscią na materiałach, układając kafelki tylko do pewnej wsykości ściany? Ola
    • Chcę położyć kafelki w łazience - w bloku. Czy pod wanną i brodzikiem (na ścianach i podłodze)kładzie się kafelki czy nie? Rozmawiałam już z kilkoma "fachowcami" i zdania są podzielone. Jedni mówią, że kafelki kładzie się na brodzik i wannę a drudzy, że to jest "odwalenie" roboty. Mam wnękę do brodzika 80x80, którą robili zwolennicy kafelek na brodzik i nie wiem czy mam domagać się jej powiększenia czy nie (80 cm plus kafelki po obu stronach nie zmieszczą się). Za rady z góry bar...
    • Witam, zakupiłam do łazienki kabinę Akcent Plus i brodzik Akcent (taki płytki 5 cm) z Koła. Zawsze chciałam, aby kafelki w kabinie kończyły się równo z górną krawędzią kabiny, ale pan glazurnik uważa, że będzie to za nisko i pionowa rurka, na której można "jeździć" prysznicem w górę i w dół wyjdzie nam w takim wypadku ponad kafelki : ( (najwyższy użytkownik tek kabiny będzie miał 1,85m wzrostu). I teraz moje pytanie, co Wy o tym sądzicie? Wg mnie wystające tylko w kabinie nad ka...
    • bardzo spodabaly mi sie kafelki firmy Cerkolor. Nigdy wczesniej o tej firmie nie slyszalam. Czy ktos ma jakies doswiadczenia?
    • Witam serdecznie. Kupiliśmy mieszkanko w nowym bloku od Ganta. Musimy doprowadzić go do stanu użyteczności, ale czy jest sens kłaść w nim kafle? Dzis dowiedziałam się, że jest to ryzykowne ponieważ budynek pracuje i kafelki mogą popękać a nawet odpaść. Jak to wygląda w praktyce? Pozdrawiam
    • Remontujemy kuchnie,będą szafki fornir w kolorze orzecha ,blat granit stargalaksy,proszę o radę jakie kafelki na ściane pod szafkami oraz na podłogę,myślałam o kolorze jasnym,żeby nie było za ciemno bo kuchnia jest 3,20 -1,60 .Nie mam pojęcia jaki kolor na ścianie ?? bardzo prosze o wasze sugestie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się