Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      kafelki

kafelki

(6 wyników)
    • Od rana przeglądam różne fora i niestety nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na pytanie "czym można malować kafelki". Mam stare, zniszczone kafelki (wynujmuje mieszkanie) i chciałbym je jakoś odświeżyć... bawiłem się kiedyś z fugami, co było straszne, ale efekt nie jest zadawalający. znalazłem w necie info, że kafelki ceramiczne można pomalować... pytanie tylko czym... czy ktoś zna dokładne nazwy farb, lakierów czy czegokolwiek czym można pomalować błyszczące kafelki w lazience (wraz z fu...
    • Mam pytanie co :) macie kafelki w przedpokoju czy panele? Mam mieszanie przedłuzone o przedsionek i tam mam kafelki:) własciwy przedpokój jest dosc duzy i dlatego mam dylemat kafelki czy panele? co radzicie?
    • Witam Mieszkam w starej kamienicy gdzie podłogi są drewniane (na legarach deskia na deskach jakieś cienkie płyty i gumolit). W kuchni chciałabym położyć kafelki na podłogę ale jest problem z podłogą. Czytałam że można zrobić wylewkę na deskach i wtedy kłaść kafelki.W tym przypadku poziom podłogi podnosi się o jakieś 3 cm. Ja nie mogę sobie na to pozwolić bo w kuchni stoi mały piec co od razu na podłodze. Czy można zrobić coś żeby nie podnosić podłogi.Zlikwidować deski i położyć c...
    • Moja łazienka nalezy do jednych z chłodniejszych pomieszczeń w domu. Nosz sie z myślą o remoncie i nie wiem jak mogłabym wyłożyć ściany (coś zamiast kafelek) aby nie potegowało to dodatkowo uczucia chłodu w tym pomieszczeniu. Nie chciałabym jednocześnie aby alternatywą dla kafelek było cos tandetnego.Proszę o poradę!!!!
    • jakie blaty kuchenne polecacie, z czego ?jak wygląda kwestia blatów kuchennych zrobionych z kafelek, chodzi o utrzymanie ich w czystości, zarówno kafelek jak i fug.Bardzo mi sie podoba takie rozwiazanie, tylko nie wiem czy jest praktyczne.
    • WITAM I FACHOWCÓW O RADĘ PYTAM. Wcześniej doradzono mi na tym forum płyty osb. Jak montować te płyty do legarów? Czy dłuższym bokiem równolegle do legarów czy prostopadle? Lepiej kupić płyty z równymi bokami czy frezowane? Proszę o odpowiedz. Karola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się