Dodaj do ulubionych

orientalne kafelki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 16:32
Marzy mi się łazienka i wc w orientalnych klimatach. Czy znacie firmy
produkujące kafelki tego typu? Mam na myśli połączenie tradycyjnych
wielkością kafli z kostką mozaikową. A może znacie fajne stronki
podpowiadające ciekawe orintalne aranżacje?
Obserwuj wątek
    • Gość: lucy Re: orientalne kafelki IP: *.zabrze.net.pl 15.02.07, 08:19
      Zaczynam właśnie remont łazienki i szukałam czegoś ciekawego, znalazłam na
      polskim ebay kafelki meksykańskie

cgi.ebay.pl/MEKSYK-KAFELEKI-CERAMICZNE-TALAVERA-TERAKOTA-GLAZURA_W0QQitemZ280082012103QQihZ018QQcategoryZ73114QQrdZ1QQcmdZViewItem

Mnie bardzo się podobają, niestety mają jedną wadę, są bardzo drogie. Jeśli
      chodzi ci o mozaikę to polskie firmy mają ich coraz więcej w swojej ofercie.

Zobacz na allegro, też są piękne,
      zobacz też tutaj:
      budownictwo-i-akcesoria.dom-i-ogrod-1.info/mozaika-szklana-ezarri-wiele-kolorow-plytki.html

budownictwo-i-akcesoria.dom-i-ogrod-1.info/mozaiki-szklane-mozaika-mozajka-hurtownia112659240.html
      • Gość: Agata Re: orientalne kafelki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 10:23
        Wielkie dzięki za ciekawe linki! No...te kafle meksykańskie faktycznie warte
        grzechu...Ale jakie drogie! Czy masz pomysł na ich aranżację?
        • Gość: jak Re: orientalne kafelki IP: *.crowley.pl 15.02.07, 10:51
          tubądzin produkuje całą masę orientalnych serii - zobacz na ich stronę.
        • Gość: lucy Re: orientalne kafelki IP: *.zabrze.net.pl 15.02.07, 14:25
          ja dałabym je wokół lustra, na boki blatu na którym jest umywalka i zrobiła
          kilka wąskich pionowych pasów na ścianach, można by było obudować jakieś
          półeczki, a pozostałe płytki byłyby w kolorze białym, lub w jednym z kolorów
          które są na płytkach.
          Ja osobiście nie cierpię takich tradycyjnych płytek które są dostępne w
          sklepach, nie lubię gdy przychodzę do sąsiadów a tu taka sama łazienka jak u
          kilku innych osób.
          To co mi sie podoba jest drogie, więc wpadłam na pomysł że kupię tanie białe
          płytki a dekory zrobię z drogich(nie trzeba ich dużo), inna możliwość to
          malowanie płytek farbami do szkła lub ceramiki(nie robiłam tego jeszcze więc
          nie wiem czy wyjdzie, muszę się dowiedzieć).
          • Gość: Agata Re: orientalne kafelki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:31
            Zgadzam się z Tobą w stu procentach. Do tych typowych, przewidywalnych łazienek
            dodam jeszcze obowiązkowy szlaczek na ścianie... Ale z drugiej strony i takie
            łazienki być muszą, by inne mogły wydać się na ich tle oryginalne -:)Też
            myślałam o jednym kolorze podstawowym i wykończeniu dekorami. Obawiałabym się
            tylko koloru białego, czy mimo kolorowych wykończeń nie byłby zbyt zimny.
            Generalnie lubię ciepłe kolory zółcie, pomarańcze, borda. Ale za to biały chyba
            najbardziej podkreśli i wyciągnie piękno dekorów. Sama nie wiem. Jak coś mi
            wpadnie w necie w rękę, to wkleję link. Oglądałam stronkę Tubądzina. Jest tam
            sporo aranżacji typu "świat". Ciekawa jest łazienka opium, ale chyba zda
            egzamin tylko w dużym pomieszczeniu?
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka