Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      kociaki

kociaki

(108 wyników)
    • Mam 8 tygodniową znajdkę z działek (od tygodnia)i niby wie do czego służy kuweta ale oprócz tego sika nam na kołdrę i poduszki a raz była tam też grubsza sprawa :-( . Kotek jest izolowany na razie od drugiego domownika (13 letniej charakternej kocicy, która ciągle parska i warczy) więc niczego się od niej nie uczy. Problem w tym, że za parę dni jadę na wakacje i weterynarz radzi mi zabrać ze sobą małą no i racja tyle, że po pierwsze nie wiem jak taki maluch zniesie długą podróż ...
    • Kiedys weterynarz kazal karmic go sucha karma z serii veterinary diet, dostawal wiec z Royal Canin Urinary Diet aby rozpuszczac kamienie struwitowe, teraz jedzenie sie konczy i poniewaz kociak dostawal juz 3 paczki pod rzad chcialabym kupic mu inna karme o takich samych wlasciwisciach ale nie jestem pewna jaka, np moze cos z puriny, ale czytam w necie i nie jestem pewna :/ jezeli ktos moze podpowiedziec odpowiednik tej karmy (dostawal taka kar- ma.com.pl/product_info.php?product...
    • Od 4 dni mam w domu 3-miesiecznego kociaka maine coona. Kotek jest slodki, natychmiast nas polubil, tuli sie, mruczy. Jednak mam problem, gdyz hodowca najwyrazniej strasznie go rozpiescil (ma w domu kilka kotow i tam wszystko jest podporzadkowane pod nie). Kot niestety uwaza za normalne chodzenie po stolach, na wszelkie sposoby probuje sie wdrapac na szafki w kuchni. Ja sobie jednak nie wyobrazam zeby kot spacerowal sobie miedzy jedzeniem, przewracal szklanki itd, tak samo nie chc...
    • Zacznę od tego że jakiś czas temu przyniosłam do domu maksymalnie zmarznięte i bidne trzy kociaki, które zaraz po urodzeniu ktoś bestialsko wyrzucił z domu na okropny deszcz pod śmietnik. Zabrałam do domu, ogrzałam, wymościłam cieplutkie leżysko i niestety wszystkie trzy maluszki zdechły w ciągu dwóch dni. Myślę że to z powodu jedzenia. Karmiłam je gotowanym mlekiem rozcieńczonym wodą przez strzykawkę. Mam straszne wyrzuty sumienia że nie kupiłam im np. jakiegoś mleka dla noworodk...
    • W jakim wieku najlepiej wziąć kotka? Powinien mieć skończone 2 miesiące czy trzy? Czy ktoś się orientuje. Dotychczas miałam koty brane w wieku 3-4 miesięcy, ale zastanawiam się czy można wziąć młodszego? Czy nie będzie jeszcze potrzebował mamy? Proszę o radę.
    • Mieliśmy pół roku temu podjętą decyzję, żeby przygarnąć kota i psa. Ale w domu zamieszkały dwa szczeniaki husky i do tej pory mamy pełne ręce roboty więc kociaka nie ma. Ale temat powraca, trochę sobie poukładaliśmy obowiązki i zastanawiamy się nad wzięciem konkretnego 5tygodnowego kociaka ze schroniska. Najbardziej się boję, że spore już psiaki nigdy nie przyzwyczają się do kota( i wzajemnie) i będą utrudniać mu życie i stresować go a my zawsze będziemy musieli je izolować (o i...
    • Witam, Mam taki problem. Mam w domu 4-letnią kotkę (wysterylizowaną) i chciałam jej dokupić "do towarzystwa" małego kociaka, żeby jej się nie nudziło kiedy nas nie ma (a poza tym po prostu chcemy mieć drugiego kota). Ale Kula jest wrednym kotem i np. kiedy zawozimy ją do rodziców, zupełnie nie dogaduje się z ich kotem (wykastrowanym kocuerkiem) i cały czas na niego fuka. Zna go od małego i widuje go rzadko, ale od zawsze okazuje mu wrogość. No i zastanawiam się, czy przyniesienie...
    • kociak(5)

od dwoch dni do moich zwiarzat dolaczyl/dolaczyla znajda-ok.5 tyg kociak.jako,ze moj stary kot ma 16 lat i byl wiekszy jak go dostalam,nie bardzo pamietam co robic.problemy sa dwa-malo je-w zasadzie tylko odrobine sera bialego,mleka przegotowanego nie chce.i chyba z tego powodu-nie wyproznia sie.jak go znalazlam mial slady po widocznej biegunce,a teraz od 2 dni zastoj.masuje mu brzuch ale nic. nie wiem,czy to wszystko ok z nim-wet doradzil czekac,ale wole sie zapytac.poza tym duz...
    • 3 kociaki 5-tygodniowe (kocurki są czarno-białe, kicia buro-rudo-szarawo- pręgowana), ŚLICZNOŚCI. Okolice Warszawy - Praga Północ/Białołęka.
    • Mam do oddania trzy kociaki urodzone 15/16 marca 2003 r.: *pierwszy - czarny, kocurek *drugi - czarny, kotka *trzeci - biały w czarne łatki, kotka Miejsce obecnego pobytu: Warszawa, Praga Płd. Kotki zdrowe, czyste, od dwóch tygodni jedzące samodzielnie /Whiskas Junior/, przyjazne i straszne pieszczochy. Wiadomość: edzik14@wp.pl
    • Witam! Będąc u weterynarza z moim pieskiem pani weterynarz poprosiła mnie o pomoc w znalezieniu domu dla kociaków. Kociaki (on i ona) mają długą sierść, jeden jest rudy, a drugi - nie pamiętam jakiego koloru. Kociaki mają 2 tygodnie. Dla zainteresowanych podaję nr tel. do Pani Agaty - weterynarz. 0604822429 m-eil: aguwet@wp.pl Kociaki są z Wrocławia
    • Hej, Mam klientów na kociaka, jest jedno ale: mają 2,5 letniego synka. Widać, że oni by się naprawdę dobrze opiekowali kociaczkiem, tylko tak małe dziecko mnie niepokoi.. czy macie jakieś doświadczenia z tematem związane? Czy kociak przeżyje :)? Będzie za mały, żeby w razie czego drapnąć czy ucie jak dorosły kot... Ola
    • Mojego pierwszego kociaka wzięłam ze schroniska tydzień temu, jako 4 tygodniowego nieporadnego malca. Kociak był najmniejszy z rodzeństwa, chudy i brudny. Pani w schronisku udzieliła mi informacji, że kotki jedzą już pokarm z puszek i nie muszę się martwić karmieniem go. Rzeczywiście pierwszy posiłek jaki zjadł mój Tofi był obfity w porównaniu do tego co zjadał potem. Niestety na następny dzień rano moje kocie dostało bigunki, nie chciał ani jeść, ani pić, trafiliśmy oczywiście do...
    • Chętnie przyjmę do swego domu małego kociaka, a może nawet dwa :)) Zapewniam bardzo dobre warunki i opiekę. Oferty proszę kierować na priv lub na forum. Dzięki :)) Monika
    • Od dwóch dni mamy w domu małego kociaka. Pewnie to za wczesnie by oczekiwać zgody między nim a ponad roczną kotką i między nim a psem. Zaczynam się jednak martwić, że kotka nie zaakceptuje małego. Syczy na niego, a to reakcja wcale dla niej nie typowa. Sama tylko na samym początku syczała na psa, ale szybko pozwoliła mu robić ze sobą wszystko. Mały jest coraz smielszy i chetnie do niej się zbliża, ta jednak syczy i ucieka. Obraziła się na nas, prawie nie ma jej w domu, z miski led...
    • Mój 4-ro miesięczny kociak-znajdka od dwóch tygodni nie odzywa się do nas. Mieszka ze swoją siostrą bliźniaczką, razem bawiły się zawsze, aż nagle przestał się wszystkim interesować, nie bawi się tylko cały dzień śpi. Nie jest chory, jest pod opieką weterynarza, ale lekarz nie ma pojęcia co to jest :( Nie wiem co może być przyczyną takiego zachowania. W dodatku gdy już wreszcie usiądzie nie może utrzymać równowagi i przewraca się. Dziwnie też chodzi. Sprawdzałam łapki (ja i l...
    • Przyjaciel mój postanowił się okocić ;) Ma byc małe, rude lub czarne i najlepiej kotka. Ktos posiada do oddania?
    • Najważniejsze dla mnie jest jak go nauczyć korzystania z kuwety?? Reszta myślę, że jakoś sama przyjdzie, ale będę wdzięczna za wszystkie rady.
    • Do naszego domu w grudniu trafił rudy kocurek Gluti (kastrowany) - teraz Gluti ma osiem i pół miesiąca. Zastanawiamy się nad przygarnięciem jeszcze jednego kotka, coby Gluti miał towarzystwo i się nie nudził. Najchętniej zaopiekujemy się przyjaznym kocurkiem w wieku do 5/6 miesięcy. Cudownie byłoby gdyby również był rudy, jednak zarówno czarny jak i szary byłby bardzo mile widziany. Dodam tylko, że pochodzimy z Żar. Kontakt z nami: virge@poczta.gazeta.pl Jeżeli wiecie, że w waszej...
    • Witam, Od tygodnia mam w domu małego kotka. Został zabrany od matki, gdy miał 6 tygodni - niestety okazało się, że kociak ma biegunkę - reakcja na mleko krowie i robaki. Został odrobaczony i dostawał leki homeopatyczne - wszystko pod kontrolą lekarza, biegunka minęła, ale nadal są ślady krwi w kale - zawsze na koniec załatwiania się wychodzi z kotka trochę krwi, poza tym popiskuje zanim się wypróżni. Dziś znów idę do lekarza, ale chciałbym spytać czy ktoś miał podobny problem z ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się