Forum Komputery SAP R/3
ZMIEŃ
      konfiguracja

konfiguracja

(16 wyników)
    • Witam!! Gdzie w konfiguracji możnaby ustawić, aby po przebiegu MRP generowały się zgłoszenia zapotrzebowań a nie zlecenia planowane na surowce?? Z góry dzięki za odpowiedz!! Pozdrawiam!!
    • czy to ma postac helpu by pomoc uzytkownikowi?
    • Witam, mam pytanie: czy konfiguracja Gospodarki Remontowej jest trudnym i obszernym tematem, czy osoba bez doświadczenia w konfigurowaniu jakiegokolwiek tematu w R/3 4.6B mogłaby podjąć się tego zadania z pozytywnym skutkiem i czy są materiały (najlepiej w języku polskim), na podstawie których można by to zrobić. Z góry dziękuję za opinie, rady, pomoc. Irena
    • Witam, Dla formy płatności w kraju ustawiłem zlecenia płatnicze... księgując ręcznie wyciąg bankowy i podając referencję banku jako numer zlecenia płatniczego 'powinno mi się rozliczyć' i zaksięgować w drugim obszarze księgowania, zamiast tego księguje się w pierwszym obszarze a w drugim pisze nie do księgowania... Co trzeba jeszcze zmienić by to funkcjonowało prawidłowo? dzięki pozdrawiam
    • Witam, chcę ograniczyc uprawnienia w transakcji mb52 do wyswietlania tylko materiałów dla danego składu lub dać uprawnienia uzytkownikowi tylko do załozonego wariantu . Próbowałam wszystkiego - pomózcie prosze .
    • Witam wszystkich użytkowników Moje pytanie:Czy jest to duże przedsięwziecie aby w SAP stworzyc sekcje magazynowe dla danej grupy produktów?Jeśli nie to proszę o pomoc a ja spróbuję nakreslic krok po kroku o co mi chodzi. 1.Grupa przyjmijmy czterdziestu róznych produktów które regularnie schodzi z produkcji. 2.Dysponuję magazynem gdzie mieszczą się 24 regały na każdym z nich 60 miejsc paletowych. 3.Ile mogę maksymalnie stworzyc sekcji aby dany produkt zostal umieszczony w miejs...
    • Witam, Jak rozliczanie odchylenia produkcyjne w waszym firmach. Mam na myśli - jeśli używacie analizy rentownośći (COPA) jak odchylenia wpadają na poziom klient / materiał. Czy jest to w standardzie ? Czuję, że nie. Pozdrawiam, Marek
    • Proszę o pomoc: przy tworzeniu zamówienia typu NB zamówienie nie powstaje. Dostaję w SAP emeil o treści: proces został przerwany ... KOd błędu B2 001: Nie zdefiniowano lokalnego systemu logicznego.
    • Cześć Poszukuję materiałów w języku polskim w zakresie konfiguracji PS-a. Wdrażałem w jednej firmie PS-a, ale mam niedosyt informacji. Do SAP-a mnie nie odsyłajcie, bo już nie raz dzwoniłem i nawet zapisywałem się 3-krotnie na kursy, których SAP nie organizuje twierdząc, że nie ma chętnych. Podzielę się swoimi materiałami jak również nawiążę kontakt z osobami, które pracują przy PS-e. Pozdrawiam Szczepan
    • witam, chciałabym poznać kilka opinii na temat wypełniania pól MPK (cost centre) i konto KG (G/L account) przy tworzeniu zamówienia na materiał nie wchodzący na magazyn lub na usługę. czy osoba z zakupów powinna wybierać właściwe konto KG czy wystarczyłoby podać konto które będzie traktowane jako tymczasowe a właściwego rozbicia dokona księgowa podczas księgowania? właściwie dlaczego to pole jest obowiązkowe przy tworzeniu zamówienia? to księgowa wie na jakie konta kwalifikowała...
    • Witam Chcę by na "ekranie pierwszego" wyboru w transakcjach MB51 i MB52 znajdowało się pole w które można by było wpisać nr zlecenia tak by wyświetlić pobrania lub przyjęcia elementów do konkretnego zlecenia. Proszę o pomoc, podejrzewam że jest to ustawienie konfiguracyjne. Dzięki za pomoc
    • Witam, czy istnieje sposob na usuniecie formy platnosci. standardowo mam: przelew elektroniczny, przelew, gotowka. chcialbym usunac z listy przelew elektroniczny. za pomoc z gory dziekuje. apesta
    • witam, moze ktos z Was wie czy jest mozliwosc ustawienia w SAP takiej numeracji dokumentow tak aby numery resetowaly sie miesiecznie ? Na razie wpadlem na pomysl aby w konfigu zrobic zakresy numerow z recznym numerowaniem a pozniej przy ksiegowaniu zrobic jakas modyfikacje transkacji (ABAP itd) ktora by ten numer wpisywala. Z punktu widzenia systemu i jego konfiguracji nadawanie numerow by bylo reczne ale dla end-usera byloby to calkiem przezroczyste. Jak myslicie dobry to pomysl, mo...
    • właśnie pracuje nad formularzami (transakcja se71) i przy ustawieniach wysokości i górnego marginesu okna wystpuje bardzo ciekawa jednostka miary! LN - Linie CM - Centymetry MM - Milimetry IN - Urząd celny ... Czy ktoś może mi podać jaką wartość ma w cm 1 Urząd celny :)
    • Mam pytanie, możecie podzielić się informacją jakie znacie stosowane koncepcje odnośnie danych na systemie developerskim, tzn. czy są to co jakiś czas kopiowane dane z sytemu produkcyjnego, czy też dane, które na własne potrzeby musi wprowadzić sam użytkownik systemu developerskiego, w moim przypadku generalnie chodzi o odpowiedź co lepsze: czy ułatwienie życia programistom i im podobnym - przeniesienie danych z produkcji czy kwestia bezpieczeństwa i oszczędności miejsca na dysku ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się