kontrast

(7 wyników)
  • Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyniku HSG. Jestem załamana. Miałam wcześniej robione HSG -USG z solą fizjologiczną , co okazało się zupełnym błędem ze względu na mała wiarygodność tej metody badania. Wtedy było podejrzenie niedrożności prawego jajowodu. Teraz badanie powtórzyłam i zrobiłam HSG z kontrastem metodą rentgena. Oto wyniki: Kanał szyjki bez zmian. Jama macicy przeciętnej wielkości o gładkich zarysach ścian. Ubytek cienia w rogu prawnym jamy macicy. Trzon macicy przesu...
  • o godzinie 10 miałam tomografię głowy z kontrastem. po podani zrobiło mi się ciepło, dziwne uczucie w ustach itp. Później pomału przechodziło ale nadal źle się czuję. mam jakby mdłości, trochę boli mnie głowa. może wie ktoś z was czy to normalne tylko godzin po jeszcze to czuć? co robić?
  • w [październiku robiłam rentgen dolnego odcinka kręgosłupa i internistka powiedziała mi ze muszę poczekać ze staraniem o dziecko min pół roku po rentgenie....zdziwiłam sie bardzo - powiedzie ma to sens? słyszałyscie o czyms takim?
  • PROSZE OPISZCIE, NA CZYM POLEGA TO BADANIE.. MAM ZROBIC TOMOGRAFIE KOMPUTEROWA GLOWY ZE WZGLEDU NA MIGRANE.. POZDRAWIAM
  • Jak w temacie. chcę zrobić prywatnie rezonans magnetyczny glowy. Slyszałam, że kiedyś trzeba bylo mieć skierowanie od lekarza. Czy nadal tak jest? Ile kosztuje orientacyjnie to badanie?
  • Pani Doktor, prosze o wyjaśnienie co to za badanie i na czym polega? Czy jest bolesne? Dziękuje.
  • Witam W najbliższym czasie moja mama będzie miała wykonywane powyższe zabiegi. Napiszcie jeśli macie jakieś doświadczenia osobiste lub rodzinne, czy istnieje duże ryzyko i niebezpieczeństwo dla pacjenta. Czytałam kilka materiałów na ten temat, ale chciałabym poznać opinie ludzi którzy mieli do czynienia z tymi zabiegami. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się