Dodaj do ulubionych

TOMOGRAFIA KOMPUTEROWA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 11:44
PROSZE OPISZCIE, NA CZYM POLEGA TO BADANIE.. MAM ZROBIC TOMOGRAFIE
KOMPUTEROWA GLOWY ZE WZGLEDU NA MIGRANE.. POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • lipa55 Re: TOMOGRAFIA KOMPUTEROWA 04.04.05, 11:52
      nigdy nie widzialaś na filmie jak delikwenta na specjalnych noszach wsuwają w
      głąb wielkiej kapsuły?
      to własnie to

a w kapsule tajemnicze urządzenia robią po kolei zdjęcia
      i tyle
      wentylacja w środku jest, więc można przezyć bez problemu

PS wyłacz duze litery, bo to oznaczą, ze wrzeszczysz wink
    • very_martini Re: TOMOGRAFIA KOMPUTEROWA 04.04.05, 11:58
      No właśnie, na leżeniu, ale do tuby się w calości nie wjeżdża, o ile mnie pamięć
      nie myli, chyba że coś się zmieniło przez ostatnie 3 lata.
      Poproś, żeby od razu zrobili z kontrastem (co do końca przyjemne nie jest, bo
      wstzykują Ci jakieś świństwo i trochę się po nim kręci w głowie), bardziej
      wiarygodny rezultat.

16%VOL
      22%VAT

takie tam... forum homeopatia
      • lipa55 Re: TOMOGRAFIA KOMPUTEROWA 04.04.05, 12:16
        ja robilam dolny odcinek kregoslupa, wiec wjechalam cała wink))
        • Gość: Joanna Re: TOMOGRAFIA KOMPUTEROWA IP: 217.153.156.* 04.04.05, 18:00
          O ile sie orientuję - tomografia nie robiona jest z kontrastem , tylko rezonans
          magnetyczny. A to dwie rozne sprawy.
          Nie ma sie czego bac. Nie mozesz byc tylko w ciazy!
          • Gość: kk Re: TOMOGRAFIA KOMPUTEROWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 10:37
            z kontrastem jest tomografia i nie zawsze jest to kapsuła, ja bym chyba w
            takiej zeszła na klaustrofobię. U mnie wyglądało to jak wielkie koło.
    • Gość: gośka Re: TOMOGRAFIA KOMPUTEROWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 10:54
      Zacznę od tego, że nie masz czego się obawiać. Ja również miałam robioną
      tomografię ze względu na silne bóle głowy, które wskazywały na migrenę. Ja z
      góry miałam założenie, że tomografia ma być z kontrastem, czyli przed badaniem
      masz zakładany wenflon, następnie kładziesz się na swego rodzaju łożu, które
      kilka razy będzie wjeżdżać i wyjeżdżać z kapsuły. Nie będziesz jednak wjeżdżała
      cała, a tylko twoja głowa, więc klaustrofobia nie grozi! W którymś momencie
      badania przez podłączoną do wenflonu kroplóweczkę podawany jest kontrast
      (wywołuje lekkie zakręcenie w głowie, ale nie ma się czego obawiać). Badanie
      trwa ok 10-15 minut. Głowa do góry, nie będzie źle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka