IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.08.10, 22:51
Sluchajcie robie kotlety z mielonego kurczaka.Usmazylam ale sa
troche surowe w srodku.Co teraz zeby nie stracily chrupkiej skorki?
Piecyk,mikrofalowka?Zawsze pieke mielone i nie mam doswiadczenia ze
smazeniem:-(
Obserwuj wątek
    • Gość: yśty witaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 23:10
      skórka będzie albo za twarda,albo rozmięknie. Jak podsmażysz bez przykrycia
      zrobisz ze skórki podeszwę,jak dosmażysz pod pokrywką skórka
      rozmięknie.Jak dasz do mikrofalówki zrobisz wiór z całości,ale środek
      dojdzie. Jak włożysz do mikrofalówki w zamkniętym naczyniu to środek
      dojdzie ale skórka rozmięknie.
      Błąd był na samym początku. Najpierw smażysz na dużym ogniu jedną stronę
      kotleta.Aż skórka zarumieni się. Potem kotlet odwracasz, zmniejszasz ogień
      i przykrywasz patelnię. Kotlet musi ugotować się w środku. Potem zdejmujesz
      pokrywkę i dosmażasz na większym ogniu ,tak by skórka zrobiła się
      chrupiąca. Jak chcesz możesz na krótko dosuszyć druga stronę , bo pod
      pokrywką zdążyła zwilgotnieć.
      Zawsze musisz uwzględnić trzy fazy-pierwsza suszenie,czyli zamykanie
      wnętrza mięsa(obsmażanie). Druga faza to gotowanie wnętrza mięsa a trzecia
      faza to smażenie,opiekanie(obróbka skórki czy powłok zewnętrznych).Każda z
      nich wymaga innej temperatury.
      • ania_m66 moze nie bedzie zle 20.08.10, 23:24
        jesli nie sa za bardzo surowe, sprobuj wsadzic je doslownie na 30 sek/szt do
        mikrofali. jesli masz funkcje mikrofala + grill, to jeszcze lepiej.
        po tak krotkim czasie skorka nie powinna za mocno rozmieknac.
    • roseanne Re: Kotlety 20.08.10, 23:52
      podpiekam pod pokryka i potem chwile bez, by odparowac
      • Gość: dorotkah Re: Kotlety IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.08.10, 07:59
        Dziekuje Wam bardzo za szybki odzew.Pierwsze cztery,ktore wlasnie
        sie nie dosmazyly w srodku przykrylam pokrywka i tak sobie"doszly"
        nawet zachowujac chrupkosc.Reszte zrobilam juz wlasciwie.To byly
        kotlety pozarskie,podejscie numer jeden.Dzieci zjadly,maz zjadl ale
        sie zapytal czy to ma w sobie jajka na twardo siekane he he.Dla mnie
        byly paskudne nie takie jak pamietam z Polski a niby wszystko wedlug
        przepisu.
        • Gość: x możesz też "smażyć" w niewielkiej ilości IP: *.unitymediagroup.de 24.08.10, 08:56
          wody (!) na powlekanej patelni pod przykryciem, potem odkrywasz i gdy woda
          odparuje skórka zaczyna się rumienić. W trakcie całego "smażenia" przewracamy je.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka