krew w kale

(10 wyników)
  • Zauważyłam od jakiegoś czasu... Pojawia się raz na jakiś czas, czasami troszeczkę, czasami więcej. Doszłam do wniosku, że najczęściej po przejedzeniu, zjedzeniu czegoś ciężkostrawnego,wypiciu nawet małej ilości alkoholu lub długotrwałym stresie. Prosze, powiedzcie z jaką chorobą może to być powiązane? Do jakiego lekarza powinnam się udać? Dodam, że mam 17 lat i prowadzę w miarę aktywny tryb życia, więc nie podejrzewam hemoroidów. Prosze o pomoc
  • Witam, Jestem bardzo zaniepokojona, bo moim zdaniem zauważyłam u siebie krew w kale. Mam chyba początki hemoroidów (ostatnio bez jakichś natężonych objawów). Z jednej strony dużo siedzę przed kompem i zero gimnastyki, z drugiej trochę się ruszam, bo nie mam samochodu, ale to taki ruch "babciowy". Zaparcia miewam, bo walczę z napadami objadania się. Wszystko pasuje do klasycznych hemoroidów, ale wyczytałam, że wtedy, krew jest jasna, a ta nie była jasna i była przemieszana ze śluz...
  • Czesc, mam 22 lata, jestem wegetarianka..od jakiegos czasu w moim kale pojawia sie krew...Wiem ze to powazny symptom chorob wrzodowych, polipow itp., ale ja zastanawiam sie czy nie jest to przypadkiem objaw anemii, na co wskazywalby rowniez bardzo niski poziom hemoglobiny w mojej krwi... Jutro spiesze do lekarza po skierowanie na badnaie kalu, ale zanim sie wszystko wyjasni, to troche czasu minie...Co o tym myslicie? Czy mial ktos doczynienia z anemia?
  • Drogie ludki, czy ktoś z Was wie co może być przyczyną obecności krwi w kale? Nie sądzę żebym miała hemoroidy, nie odczuwam jakiś dolegliwości, nie rodziłam nigdy dzieci...Od jakiegoś czasu "załatwiam się" z krwią...Pomocy : (((
  • Co moze oznaczać krew w kale???? Dodam(jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie), że nic mnie nie boli, mam 18 lat i od kilku dni biorę leki hormonalne (duphaston) na bolesne miesiączki. Wystraszyłam się, bo nigdy tak nie miałam...:(
  • głupia i wstydliwa dolegliwość, coraz częsciej zauważam ślady krwi w kale, raz jest mniej, czasami nie ma a dzisiaj to nawet sporo. Do jakiego lekarza powinnam z tym iść i jakie ewentualnie leczenie może mi przepisać. A ogólnie czemu tak się dzieje?? bardzo prosze o jakąś podpowiedź
  • witam Mam 21 lat(jeszcze nie ukonczone).W pazdzierniku zeszłego roku, dopadla mnie grypa jelitowa-przynajmniej tak to mozna sobie wyobrazic, bo lekarze (internista i gastrolog) nie umieli jednoznacznie powiedziec. Nie jadłam 4 dni, miałam mdłosci, wymioty, bolał brzuch, biegunka. Wtedy po raz pierwszy na papierze toaletowym zobaczylam slad krwi, był niewielki, krew swieza, jakbym co dopiero ukluła sie igła w palec. Przestraszyłam sie i poszłam do lekarza. Internista zapisał stos leków ...
  • Hej Wczoraj wieczorem zauważyłam krew w kale - jasnoczerwoną. Nie odczuwam żadnych dolegliwości, oprócz czasami wzdęć, ale skłonności do tego mam jak sądzę po tacie, moja siostra też tak ma. Nic mnie nie boli ani na odbycie ani w jelicie, stolec normalniej wielkości, bez śluzu... Naczytałam się w necie, że mogą być różne przyczyny np. hemoroidy czy wrzody, ale to chyba powinno boleć choć troche...? A mnie nic. Na nowotwór też mi to nie wygląda, mam 22 lata i oprócz tej krwi żadnych objawów [...
  • j.w Prosze o porady
  • Czasami zauwarzam w moim kale niewielkie ilości krwii, czy to jest niebezpieczne i co się z tym problemem wiaze???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się