Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      latanie

latanie

(436 wyników)
    • chyba mi odwliło, ale myśle poważnie o drugim dziecku:!!!jeszcze pare miesięcy temu wszem i wobec mówilam , że nie chce mi się, bo córka "odchowana", samodzielna....., że wyjazdy bez tych wszystkich maneli, narty,luz, brak pieluch i tej calej dodatkowej organizacji, a od 2 msc. az mnie sciska na widok niemowlaków. Pamietam, że podobne objawy mialam przy pierwszym:))) dodam, że mam 34 lata, 6 letnią córkę, z która mozna juz wszystko-narty, wspinaczki, rower, nurkowanie itp...stabilną sytuację...
    • bede tu zadawac pytania :P dlaczego na tej samej trasie czas lotu to o 15 do 4 h ? sa mied zyladowania ? strony nie pisza o nich ? www.bookryanair.com/SkySales/booking.aspx?culture=pl-pl&lc=pl-pl#Select
    • Okres dojrzewania dla niektórych był traumatyczny, jak widać w poprzednim wątku, a który okres, lata, rok z waszego życia uważacie za najpiękniejszy? Jak dla mnie to dzieciństwo, pewnie gdzieś do 3 klasy podstawówki, czysta beztroska, nieświadomość, że są kłopoty takie czy owakie. Drugi najpiękniejszy to od klasy maturalnej do połowy studiów, mocno imprezowy, jeszcze nie problemowy.
    • Jest jakiś oficjalny? bo nic mi się o uszy nie obiło... Macie swoje typy? Moje są takie: www.youtube.com/watch?v=fWNaR-rxAic www.youtube.com/watch?v=KRaWnd3LJfs www.youtube.com/watch?v=qjHlgrGsLWQ po namysle stwierdzam, że ostatnia najbardziej się nadaje na przebój lata:) Wiem, nie jestem oryginalna:)
    • W okolicy, w której często przebywam (osiedle domków jednorodzinnych na wsi), właściciele psów mają dosyć brzydki zwyczaj puszczania psów luzem. Żeby było jasne -[b]nie chodzi mi tutaj o sytuację, kiedy właściciel bierze sierściucha na spacer i spuszcza go ze smyczy, cały czas mając go na oku[/b]. Chodzi mi o coś takiego - panu Zenkowi nie chce się rano pomykać na spacer ze swoim Burkiem, więc wypuszcza go na ulicę, żeby sobie polatał - bez jakiegokolwiek dozoru, bez kagańca, bez smyczy, ...
    • Wpisujcie sie, ktora ma dzieci z róznicą 2 lat, ile maja teraz lat? Jakiej są plci, jak sie dogaduja?
    • Moje to na razie maluchy, ciekawe jak sie beda dogadywac. Jak Wy dogadywalyscie sie z siostra w dziecinstwie, jako nastolatki, czy teraz macie dobre relacje? O co najbardziej sie klocilyscie? Czy czulyscie, ze rodzice kochaja Was obydwie tak samo, byli dla Was sprawiedliwi? Jakie bledy wychowawcze zrobili Wasi rodzice, co bylo dobre? Czy mialyscie wspolny pokoj?
    • Mam lot w czwartek i umieram ze strachu. Im wiecej latam, tym wieksza mam panike. To jest juz komedia. najchetniej nigdy wiecej nie polecialabym. Wydaje mi sie, ze kazdy kolejny lot zbliza mnie do mojego konca. Boje sie, ze zostawie moje dziecko sierota, boje sie jego rozpaczy, gdyby tak sie stalo, boje sie mojego konca, po prostu. Wiem, ze to irracjonalne, ale czuje sie, jakbym robila przepowiednie... Chcialabym wierzyc w boga, ktory nade mna czuwa, albo we wrozby, ze nic mi sie nie st...
    • W jednym z watkow, juz nie pamietam ktorym czytalam ze ktoras z Was napisala ze chwali sobie 2 lata roznicy. Domyslam sie ze na poczatku pewnie jest kiepsko i bywa ciezko,ale czego mozna sie spodziewac pozniej, gdy dzieci sa z lekka starsze. Ja obecnie mam 2 latka i 4 miesieczna panne i bywa CIEZKO !
    • czy częste ciąże nie obciążały za bardzo Waszych organizmów? założyłam przedwczoraj wątek, że mam 35 lat, pierwsze dziecko urodziłam rok temu. A chciałabym mieć troje (więcej to juz realnie nie da rady... raczej...) Czy częste ciąże nie szkodzą? jestem niska i bardzo szczupła... Nie śmiejcie się. Tak chciałąm zapytać, jak to wygląda w praktyce - a nie z jakichś poradników czy nie wiadomo czego... Dziękuję za każdy wpis. Pozdrawiam! Starsza mama ;)
    • W sumie szkoda. Żaden wielki aktor, ale kilka filmów z nim było dobrych. No cóż... Rodzina...
    • Lata bąk koło rąk:)
    • witam nie dlugo czeka nas pierwszy lot bedzei trwal na szczescie tylko 1,50 min ale pekam jak mlody reksio.Boje sie latac choc jeszcze nie lecialam :).Boje sie ze nie do lecimy albo ze nie wrocimy :( lece z corka ma 2,5 roku i nie wiem czy tyle wysiedzi na miejscu i kolejna sprawa mam chorobe lokomocyjna, nie moge wymiotowac bo caly samolot bedzie to slyszal mam takie odruchy ze pies sie nawet mnie boji i szczeka jak opetany :)a i czy moge zabrac wozek??to liczone jest jako bagaz??
    • jesli cos z tym nie zrobię, do końca zycia czekają mnie wakacje w zasięgu dojazdu samochodem :( jak sobie radzić ze strachem? ja się boję pomysleć, że miałabym lecieć! a co dopiero wsiąść na pokład :(
    • Samolotem oczywiście, nie na miotle ;) Pytam, bo akurat w niedzielę lecę z moim potomkiem, a tu burze, pioruny i samoloty z nieba lecą ostatnio. Zawsze lubiłam latać, uwielbiałam wręcz. Ale jakiś dreszcz niepokoju jest jednak. A jak z tym u was?
    • nienawidzę upałów, słońca, lata. moja cała rodzinka lubi, córeczka bardzo. A ja wtedy czuję się źle, słabo i mam zawroty głowy - niskie ciśnienie. a tak bardzo bym chciała siedzieć latem na plaży
    • Jestem w szoku ile mam/mialam takich ciuchów,butów.. Własnie bezlitośnie robie wietrzenie szaf,stosując sie do tej reguły. Na razie mam zebrane 3 siaty(masakra),położe to przy smietniku,jak zawsze do godziny,dwóch-wszystko zniknie .. Mam dośc chomikowania,jedyne co zatrzymam w ilości hurtowej to książki. A Wy-stosujecie sie do tej zasady,potraficie się pozbywać ubrań,obuwia,wszelkiego rodzaju "przydasiek "?
    • wręcz przygnębia, co za paskudny dzień.
    • Sylwek, karnawał za pasem ;). Na jaką imprezkę najchetniej byście się wybrały? Jaki charakter, muzyka i klimat, byłyby wam najbliższe? Ucieszyło by Was zaproszenie na zabawę: lata 20., lata 30. lata 70. wszyscy w piżamkach rok 2999 bal maskowy A może coś zupełnie innego, może każdy po swojemu, albo bez narzucania niczego?
    • Kupiliśmy naszemu małemu nowy fotelik chicco przedział 9-18, wydawaćby sie mogło że jest solidny i wart wydanych pieniędzy i taki też był do momentu montażu do samochodu. Mąż zamontował zgodnie z instrukcją i ruszyliśmy w drogę. I wszystko było ok maly szczęssliwy bo siedzi jak na tronie aż mąż wział większy zakręt i ja siedząca z przodu patrzę do tyłu a mały razem z fotelikiem mało orła nie wywinął! I moje pytanie w związlu z tym, czy fotelik faktycznie ma tak lataćpomomo że je...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna