Forum Na emigracji Matki Polki w UK
ZMIEŃ
      latanie

latanie

(115 wyników)
    • latanie(17)

mam prawie 3 letnie blziniaki zastanawiam sie od kiedy moge sama znimi leciec boje sie ze nie dam sobie rady z 2 malych dzieci w samoloncie jak to jest u was latacie same czy nadal z kims do pomocy. Jak myslicie od jakiego wieku mozna latac samej bez obaw ze rozwala caly samolot.
    • Czy są tu mamy których pociechy róznią 3 lata ?A moze same jestescie jednym z rodzenstwa:)? U nas wlasnie będzie taka roznica wieku i baaardzo się zastanawiam czy jest szansa ze dzieci będą ze sobą blisko, bawić się razem itp? Jakie macie doświadczenia?
    • Dziewczyny jakimi liniami latacie z Londynu do Krakowa? patrze na inne znane firmy i nie widze zeby cos lecialo do Krakowa, nawet easy jet mi sie nie wyswietla, wizzair itd,,, ryanair tylko? Ba? moze byc tez rzeszow ,najwyzej dojade, ale czy jestem skazana na ryanaira ? Chcialam porownac ceny,wybrac cos,ale ja nie widze wyboru.Porazdzcie cos, prosze
    • Dlatego, ze komorki rakowe nie rozwina sie w rok czy w dwa lata. Poza tym kobieta wspolzyjaca z jednym partnerem nie zlapie (tutaj nie pamietam angielskiej nazwy) ... ktore wywoluja raka szyjki macicy. A kobietom po 50-tce robi sie cytologie co 5 lat, bo po 50 roku zycia spada ilosc zachorowan na raka szyjki macicy. Tak wytlumaczyla mi moja GP. A gdybym chciala robic sobie prywatnie, to moze mi owszem dac skierowanie ale musze szykowac £500. Co na to Wy napiszecie? Macie jaka...
    • Dziewczyny poradzcie prosze. Wlasnie wrocilam od GP, maly (4 lata) ma zapalenie ucha, dosc "nasty", jak to ujal lekarz, bardzo rzadko choruje, a tu jak na zlosc. Dostal abtybiotyk na 5 dni, we wtorek lecimy do Grecji. Juz przekopalam caly internet i sie naczytalam jakie to niebezpieczne itp. Lekarz powiedzial, zeby sie absolutnie nie martwic i ze spokojnie mozemy leciec. Macie jakies doswiadczenia/porady? Pozdrawiam
    • Do ktorego tygodnia teoretycznie mozna? A do ktorego tygodnia latalyscie? Jakie sa niebezpieczenstwa latania w wysokiej ciazy, tak ok 32-34 tydzien. Zastanawiam sie czy dluzsza wprawdzie ale jednak bezpieczniejsza moze jest jazda samochodem? Swieze powietrze? Klimatyzacja? Mozliwosc postoju kiedy chce sie- napicia sie, posilku itp. No i jednak nie ma zmian cisnienia? Chodzi oczywiscie o lot z UK do Polski.
    • Witam, jakie macie doświadczenia w lataniu samolotem w ciąży? Bilety mam kupione już od dwóch miesięcy, a tydzień temu zrobiłam test, wyszedł pozytywny (HURRA!) i nie wiem co z moją wyprawą do PL. Lecieć, nie lecieć? pzdr MS.
    • kochane matki latające wkońcu nadeszła pora na mój urlop po 8 miesiącach lece do Polski i juz mi sie udziela stresik przedwyjazdowy :-) lece w niedziele Ryanair i mam kilka pytań: - czy dziecko (4miesiące) ma bóle uszka na zmiane cisnienia podczas lotu, jak to było z waszymi maluchami ?? - można wniesc mleko na pokład a czy można samą gorącą wode w termosie?? - małą bede miała w nosidle czy przechodząc przez bramke musze ja wyjąć z nosidła ?? o czym powinnam wiedziec i pamiętac ...
    • J.w.córka skończy 4 lata w końcu październiku,kiedy ma obowiązek rozpocząć naukę w szkol?.Słyszałam że ponoć coś się zmieniło w tej sprawie.I czy w ogóle we wszystkich szkołach jest tak samo jesli chodzi o rozpoczęcie nauki?
    • Wiem ze wizzair nie wpuszcza po 34 tyg. Ktos wie cos na temat ryanair i easyjet? Bo na stronie nie znalazlam. Druga sprawa. Wymagaja zaswiadczenia. Ok bede miala,tylko czy jak bede leciala juz z PL do UK to uznaja zaswiadczenie od angielskiej poloznej? Slyszalam, ze musi oni byc wystawione 72 godziny przed lotem? To prawda? Tzn lot do Polski bedzie ok, a potem musze szukac lekarza w PL ktory mi to wystawi ?A w ogole da ktorys skoro nie prowadza mi ciazy na codzien?
    • witam, wybiermay sie z synkiem do polski i w trakcie pobytu synek ukonczy 2 lata. jak zamawiac lot? mimo tego ponizej 2 lat? ??????? czy ktos mial podobna sytuacje, prosze o podpowiedz, loty chcialabym zamowic dzisiaj wieczorem. dziekuje
    • Czy ktos ma ubrania dla dzieci z tego sklepu i moze mi powiedziec jak ich rozmiarowka ma sie do ubran z Nexta badz Marks&Spencer? Chodzi mi o ubrania na 18 miesiecy - 2 lata? Chcialabym corci kupic sukienki, ale nie mam pojecia jak to sie ma do szerokosci i dlugosci. Dzieki!
    • Dziewczyny w przyszlym roku wracamy do Polski :) a w tym planuje zajsc w ciaze ale zastanawiam sie gdzie rodzic.Jak to jest czy dostawalyscie jakies pieniadze za urodzenie dziecka z tego co pytam znajome ktore ost urodzily to zadna nie dostala 500 f tak jak kumpela 4 lata temu i tak nie bylo jej latwo musiala sie b. postarac ,ale do rzeczy wiem ze jakies 3 zasady.No wiadomo 500 f by sie przydalo tym bardziej ze oboje pracujemy caly czas zadnych benefitow nie pobieramy,podatki placimy,ale jes...
    • Dziewczyny czy jak bylyscie w ciazy to latalyscie do Polski. Slyszalam duzo roznych opini i sama juz nie wiem czy leciec czy nie. Troche sie boje, ale zadnych powiklan na razie w ciazy nie mam wiec raczej chyba nie ma przeciwskazac. A jak Wy uwarzacie?
    • Moja corka ma 2 lata 10 miesiecy. Mowi malo, sklada dwa wyrazy, ale nie mowi zdaniami. Moj maz to Anglik, ja mowie do niej po polsku. Zawsze bylam przekonana do mowienia do niej po polsku, teraz zaczynam watpic czy nie przeze mnie opoznia sie jej mowienie. Miala badany sluch (przechodzila duzo infekcji uszu), wszystko jest ok. Moj maz panikuje bo syn jesgo kolegi mowi zdaniami (jeden jezyk), a nasza corka nie. Ja widze inne dzieci dwujezyczne i moja corka wg mnie nie odstaje od nich jakos bar...
    • Mam prosbe. Poszukuje kopii egzaminow AS z poprzednich lat z jezyka polskiego. Latwo dostepny wszedzie w internecie jest tylko egzamin z 2009. Czy ktoras z Was ma kopie (moga byc wypelnione, pomazane, uszkodzone, pogniecione) przykladowych egzminow AS z poprzednich lat? Wiem, ze format egzaminu zmienil sie niedawno, ale moze byc ten stary format, wszystko jedno, po prostu szukam dla syna czegos, czegokolwiek, na czym moglby sobie pocwiczyc. Moze ktoras z Was bylaby tak fantastycznie fantast...
    • Witam, Moj syn ma 4 latka i bardzo bardzo waski napletek. 1,5 roku temu przyjechalismy do Anglii. W Polsce widzielismy sie z chirurgiem raz, gdy michal mial 2 lata - lekarz kazał czekac. ostatnio tak przy okazji zapytalam sie GP czy cos z tym robic, ale on powiedzial, aby starac sie delikatnie naciągac to i owo i jezeli sie nic nie zmieni, przyjsc znowu. NO i mniej wiecej co 2-3 dni tak robimy, ale skórka ani rusz sie nie rozszerza. Czy nadal mam nagabywac GP i prosic np o ...
    • Oj jakoś mi to lato uciekło niezauważone, słonka mało, deszczu dużo a to ostatnie takie wakacje młodego bo od września szkoła :(
    • Dzis bylam w Job centre na rozmowie. Przypomne: 19 maja zostalam bezrobotna,bo sama zlozylam wypowiedzenie w poprzedniej firmie,gdzie pracowalam przez ostanie 6 lat. Wypowiedzenie zlozylam,bo mialam problemy z plecami,a firma (pomimo dwoch listow od GP zalecajacych zmiane stanowiska) nie zaoferowala mi innej pracy. Mam meza,ktory pracuje powyzej 24h/tydzien. Tydzien temu wyslalam moje zgloszenie mailem,a w czwartek mialam telefon. Pan potwierdzil,wszystkie podane przeze mnie dane, wypytal ...
    • Mojej 11-letniej corce zaczął rosnąć ząb w podniebieniu (górna 5-tka). Jako kilkulatka miała usunietych naraz kilka mleczaków w szpitalu dentystycznym...kiedyś pytalam dentyste prowadzacego co, jeśli luka po tych usuniętych mleczakach się zmniejszy i zęby stałe nie bedą mialy miejsca do wyrośnięcia..no i moje obawy się spełniły, dla jednego zęba "miejsca" zabrakło :( Byłam wczoraj z córką u dentysty, wiem, że będzie miała założony aparat, jeszcze jednak trzeba czekać, aż ząb w calości wyrośni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się