Forum Turystyka Turystyczne Latanie
ZMIEŃ
      latanie

latanie

(275 wyników)
    • Witam zapraszam do ankiety którą prowadzę. Pytanie jak w temacie. Zapraszam na zaglądniecie www.majolatanie.pl i zagłosowanie.
    • tak trochę jak krowie na rowie bym chciała, bo nie kumam. moje doświadczenia z samolotami sprowadzone są póki co do jednego lotu w ramach wyjazdu organizowanego, więc nie kupowałam samodzielnie biletów ani nic w tym stylu - jaki lot miałam taki miałam, nawet fajnie było. teraz szukam sobie najlepszego i najtańszego połączenia (WizzAir jest ok? boję się, że za tanio, ale tylko na to mnie stać :D) i tak mi wyszukuje w programie różne loty... no i mam: 1) Tanie loty firmy X, liczba przesiade...
    • Wypadnie mi lecieć teraz na święta do Polski chyba samolotem. Mam roczne dziecko, musimy lecieć razem. Nie umiem sobie wytłumaczyć, że lot jest bezpieczny, ciągle się boję zarycia w ziemię i katastrofy. :( Tragedia. Samego lotu jako takiego się nie boję, chociaż przy lądowaniu mnie bardzo bolały uszy. Leciałam w sumie dwa razy. Wtedy leciałam z koleżanką, a w powrotnej drodze mieliśmy nawet więcej znajomych przy boku, więc jakoś to zniosłam, chociaż wpadliśmy w jakieś turbulencje i pół samolo...
    • Chciałabym ostrzec wszystkich podróżników przed portalem lataj.pl. Kupiłam za ich pośrednictwem bilety na samolot z Berlina do Barcelony dla trzech osób. Cena była przyzwoita, obsługa dopóki nie dokonałam przelewu bardzo miła. Potem okazało się, że muszę zmienić termin wylotu i wszystko się skończyło. Personel rozmawiając ze mna przez telefon oschły i jakby obrażony. Opłata za zmianę terminu najpierw wynosiła 260 zł od osoby. Zadzwoniłam bezpośrednio do lini lotniczych Air Berlin. Okazało si...
    • Czy są tu może osoby, które boją się latać? I czego ten strach dotyczy, że coś sie stanie z samolotem, czy że może coś nam się stanie podczas lotu.
    • nie moge tegp nigdzie znaleźc, ze str Rainbow domyśliłam się że może z Egipt Air... ale to nie na 100 % - nie ma nazwy przewoźnika przy rezerwacji, nigdzie - jest skrót - ENT (EnterAir?) KTOŚ WIE??
    • Od 1 maja zaczyna sie rzeznia, Polacy ruszaja tyrac legalnie w Niemczech. Tak wiec latanie moja ulubiona LH z NY do GDA konczy sie tego dnia, bo krotki odcinek z MUC lub FRA do GDA wystarczy, by zmienic w najgorszy sen cala podroz. Uwaga, kto z Gdanska moze sobie sprobowac Finnairu, bedzie latal pare razy w tygodniu do Gdanska przez Helsinki, bez ryzyka smierci na pokladzie. Jest jeszcze nadzieja ze ceny w Lufthansie troche odstasza polski tlum, no ale z nadzieja jak to z nadzieja, roznie by...
    • czy ten kierunek byłby aż tak nieopłacalny ? wystarczy wejść na forum turystyka: co drugi o Tajlandii a wczytując się: jedź na własną rękę. W ten sposób Polacy są skazani na linie: Finnair, Turkish, Aerofłoty itp, AirAsia, Swiss... o innych nie piszę bo chyba poza zasięgiem finansowym Kowalskiego. A więc jak to jest ? faktycznie nie zapełniliby samolotu czy może jakiś układ ?
    • Czy cena 2 biletów na połowę września (w tym 1 sztuka bagażu rejestrowego) do Eindhoven: 1182zł. z Pyrzowic Wizzairem jest uczciwa? Czy warto jeszcze poczekać na jakąś okazję? Może to za wcześnie? Doradźcie mi proszę, latający.
    • Witam, jaka linia lata do Toronto? Najlepiej wylot z Wawy, mogą być przesiadki. Szukałam, ale nie mogę żadnej znaleźć. Tanie linie latają tam?
    • Już sama nie wiem jak to opanować,a tu za tydzień trzeba wsiasc w samolot i przez co najmniej 9 godz będe żyła ze świadomością że zaraz mozemy spasc, rozbić sie i diabli wiedzą co jeszcze (choć tych dwóch opcji boje się najbardziej:)Nie umiem w żaden sposób pokonać tego lęku, chociaż to nie mój pierwszy tak długi lot, z reszta przy krótszych wcale nie lepiej.Ostatnim razem byłam już tak zrezygnowana podczas lotu, że przyjełam taktyke "ok,niech sie dzieje wola boska,możemy spadać...
    • Jakimi liniami lata Itaka do Egiptu? Wie ktoś?
    • Witam, samolotem juz latalam 6 razy, W sierpniu lece na Rodos, sa to wczasy "prezent" jesli tak mozna nazwac, wiec nie wypada odmowic.......problemw tym ze ja po prostu na sama mysl o lataniu placze, lzy same mi leca po policzkach, co dopiero jest jak wsiadam do samolotu.....caly lot sie trzese, placze ipt. Probowalam kilka razy przed lotem znieczulic sie alkoholem ale w samolotcie od razu trzezwieje...macie jakies sposoby? :(((
    • Hej, mam pytanko czy ktos z forumowiczow lata samolotem naprawde czesto, np. na studia, do pracy (czy moze - z pracy do domu na weekendy)? Jak to znosicie, czy organizm sie nie buntuje? No i jak radzicie sobie finansowo, czy to duze obciazenie dla Was - zakladajac ze koszt ponosic trzeba z wlasnych srodkow - z jakim wyprzedzeniem kupujecie bilety, czy kupujecie sukcesywnie, czy np. od razu na kilka miesiecy do przodu? Na jak dlugich trasach latacie? Pytam, bo rozwazam dolatywani...
    • Chcałam zapytać,czy ktoś wie,jakimi liniami lata Itaka do Paryża?
    • Prawie mam plan na wakacje z tanimi liniami. Znalazłam sobie na stronie www.sparing.pl/article.php?id=198&page=0 super propozycje połączeń lotniczych w Europie na sierpień. Mi się spodobała Skandynawia, choć facet namawia mnie bardziej na Hiszpanię. Jego siostra w zeszłym roku za lot Centralwings Warszawa-Lizbona-Warszawa zapłaciła 800 zł, a tu jest propozycja taka: Wawa-Barcelona-Lizbona-Madryt-Walencja-Barcelona-Wawa. Wszystko tanimi liniami. Całość kosztuje - 856 zł!!!! W każd...
    • właściwie to wiem, że LOT i Lufthansa. Ale może wiecie o innych tańszych liniach. Z moich dotychczasowych internetowych poszukiwań najtaniej (choć nie tanio) wypadły tureckie linie. Szukam połączenia do Izmiru...
    • chcemy się przelecieć samolotem na narty we włoskie Alpy, włosi robią transfery z lotnisk ale tylko z Verona, Brescia, Bergamo, Venezia, i Treviso. Szukałam po róznych liniach, i wyglada mi na to ze nic tam nie lata z Warszawy :( (ok. poza lotem i alitaliią które krzyczą za bilety z przesiadkami ponad tysiaka za osobę) moze cos wiecie ? jakaś tania linia czy "zimowy charter" ?
    • W 2005 roku leciałam z Centralwings do Pragi, ale już nie latają. Czy jakaś tania linia lata teraz do Pragi? Orientujecie się? Z Centralwingsem leciałam za 200 zł w dwie strony ze wszystkimi opłatami, teraz pewnie to nierealne.
    • Jakie biura w tym sezonie latają z Prima charter ? Czy ktoś wie? Leciałam z nimi w ubiegłe wakacje ( czerwiec 2007 ) i powiedziałam sobie NIGDY WIĘCEJ!!!!!!!!!!! Poradźcie jakich biur unikać w tym sezonie ze względu na tego "przewoźniczka" ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się