latanie

(147 wyników)
  • Otóż byłam miesiąc temu u ginekologa i miałam robioną cytologię. Dzisiaj pojechałam odebrać wyniki i powiedziano mi,że w laboratorium nie badano mojej próbki, poniewaz mialam cytologie w 2006r. a prawidlowo robi się ją co 3 lata. Czy to jest normalne? Slyszalam, ze to badanie wykonuje sie raz w roku. Prosze o odpowiedz.
  • Witam, macie może jakieś doświadczenia z lataniem we wczesnej ciąży? Zaplanowałam poróż i właśnie się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Lot wypada na 6 tydzień. Czy nie będzie to niebezpieczne dla dziecka? Macie jakieś doświadczenia? U lekarza jeszcze nie byłam, idę dopiero 4.2, ale bilet musiałabym kupić wcześniej... Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
  • Witam. Ostatnio (w piątek) byłam u mojej gin. Wizytę ustawiłam tak, abym mogła wykonać cytologię - ostatnia rok temu, czyli czas najwyższy ją powtórzyć. I słyszę, że najnowsze badania mówią, że te badanie można wykonywać co 3 lata a nie co roku jak było. Zdziwiło mnie to ogromnie, że aż taki rozrzut w terminach. Szukałam info na ten temat lecz nic nie znalazłam, co potwierdzałoby tę tezę. I moje pytanie jest, czy faktycznie najnowsze badania wskazują na to żeby cytologię wykony...
  • W końcu 2 lata po porodzie rozpoczęłam współżycie. Było bezproblemowo i super. A Wy jak wcześnie po porodzie zaczęłyście współżyć?
  • 24 lata i juz mięśniaka? czy nie za wcześnie? na tylnym sklepieniu macicy wykryto u mnie mięśniaka 1 cm. przejmować się czy nie? jak go się pozbyć? operacja odpada bo jest za mały.
  • Dzień dobry, chciałem się dowiedzieć czy w czasie ciąży (chdzi mi głównie o pierwsze 4-5 miesięcy ciąży) kobieta może latać samolotami? Proszę o odpowiedź ekspertów w tej dziedzinie. Dziękuję
  • Bylam dzis u ginekologa ( państwowo), aby po 2 latach zrobić cytologię, a on na to,że wg nowych przepisów takie badanie przysługuje bezpłatnie co 3 lata. Jak sie to ma do wiedzy medycznej, że najlepsza profilaktyka to badanie co rok. Jestem wściekla, ale zapłacę, trudno. Mam pytanie, czy też sie z tym spotkałyscie. Czy Pani Doktor coś o tym wie?
  • pisze tu bo wy jestescie pewnei w ciązy wiec moze mi cos podpowiiecie. Od lata starnamys ie o 2 dziecko. Do minionego miesiąca podkarmialam escez piersia starsza córeczke ale tak na wyciszenie jak sie obudzial wnocy. Teraz od mieisaca jzu nic a zajscie w ciąze nadal nie nastepuje. Zrobialm badanie prolaktyny bo wszyscy mwia o podwyzszonej a ja ma obnizona tj 3,7 a norma to 4,7 do 23. Mam jzu 33 lata i tak bym chciala aby córcia miala rodzenstwo.Jesli ktos mial podobie albo moze...
  • czy w czasie ciąży mozna latac? czy ma znaczenie ktory to miesiac? jesli nie jest to calkowicie bezpieczne to jakie moga byc skutki?
  • od jakiegos czasu zauwazylam, ze mam problem z nietrzymaniem moczu, zwlaszcza w momentach silnego kaszlu, kichania czy biegania. urodzilam synka 3 lata temu, ale problem o ktorym pisze pojawil sie niedawno. wczesniej, rowniez byly okresy kiedy nie bylo pod tym wzgledem w normie, ale teraz jakby sie poglebilo. co robic? czy sa jakies cwiczenia na to? jakies specyfiki? po jakim czasie moze wszystko wrocic do normy? bardzo prosze o wszelkie informacje. dziekuje
  • dwa lata temu miałam cc.Od jakiegoś tygodnia dokucz mi bół w dole brzucha,"pod blizną",zwłaszcza po wysiłku fizycznym, pojawiły sie jakieś zrubienia,guzy.Te pagurki widoczne są gołym okiem,gdyż jestem dość szczupła.co to może być?Strasznie sie zamartwiam,a wizyta u gina w czwartek...
  • ....i jestem teraz , po 11 latach przerwy, z druga ciążą. Czy wg Was powinnam mysles o badaniach prenatalnych??? pierwsza ciąża była w wieku 23 lat, teraz mam skończone 34 lata, mloda juz nie jestem ale stara tez nie więc...?????plisss odpowiedzcie
  • Od przeszlo 2och lat jestem mezatka i musze przyznac ze seks w naszym malzenstwie to totalna porazka od samego poczatku. Mamy chyba z mezem nietypowe problemu,Zaczne od tego ze choruje na przewklekle zapalenie jajnikow, co za tym idzie seks w tym czasie jest rzadki gdy mam zaostrzenia lub praktycznie nie istnieje gdyz sprawia mi spory bol. Jednak nawet gdy wiele miesiecy z moimi jajnikami bylo ok to seks zazwyczaj byl bolesny, do tego doszlo bardzo dziwna reakcja pochwy na sperme meza, uczuc...
  • czy mozna latac samolotem ? i jeszcze jedno pytanie gdzie jest jakies forum dla kobiet w ciazy?
  • jw
  • witam, mój poziom cholesterolu wynosi 256 (norma to max 200) HDL - 64,2 LDL - 165,60 (norma to max 135) od 2 miesięcy jem mięso (drób) - wegetarianką byłam 11 lat uprawiam bardzo dużo sportu otyła nie jestem (61 kg) czy ten poziom jest podwyższony czy też nienormalnie bardzo podwyższony? czy to normalne, że w moim wieku (24 lata) cholesterol bywa już podyższony? co może go powodować?
  • Strasznie się boję mam 43 lata i jestem w 2 tygodniu ciąży. To moja pierwsza ciąża. Mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam, czy nie powinnam żyć dawnym życiem. To może moja ostania szansa na dziecko i takie watpliwości czy dobrze sie stało.
  • nie jest ich duzo jak na razie zauważyłam drugi :( mam dlugie wlosy i jestem albo bardzo ciemna blondynka albo jasna szatynka od dwóch lat nie fardowalam wlosow, od pol roku uzywam szamponu Gliss Kur i ich odzywek i balsamow, dbam o wlosy wiec skad te siwe??? one nie sa jasniejsze tylko CALKOWICIE BIALE :( od cebulki do samego konca mialam troche stresow ale nie az takich zeby od nich osiwiec :(
  • Przeszło 2 lata temu zakończyłam karmienie a do tej pory po uciśnięciu z piersi wypływa kropła mleka. Czy jest to objaw niepokojacy i czym może to być spowodowane. Bardzo prosze o podzielenie się ze mną wiedzą na ten temat będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam
  • własnie znów walczę z sennością, jest 20-ta, a ja najchętniej poszłabym już spać. Ale przecież spałam już po południu, i wstałam dopiero o 9-tej. Tydzień temu tez nie lepiej - np. piątek, godzina 18-ta a ja już zasnęłam, zbudziłam się w sobotę o 9-tej i chętnie spalabym dalej. poza tym jakaś taka słabość, obezwładniający brak sił i energii do jakichkolwiek działań - muszę coś komuś wysłać, ale nie mam sił na poprawki w dokumencie i tak odkładam z dnia na dzień, rower? nie wsia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się