Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      leki refundowane

leki refundowane

(5 wyników)
    • Solą w oku Ministerstwa Zdrowia sterowanego przez liberalną p. mini ster w liberalnym rządzie jest działający jeszcze sektor związany ze służbą zdrowia. Niewątpliwie impulsem były podane właśnie przez NIK informacje o długości oczekiwania na niektóre zabiegi. Na przykład na operację wszczepienia endoprotezy w kolejce liczącej kilka tysięcy osób trzeba „odstać” nawet 1824 dni, czyli prawie 5 lat. To jest najwidoczniej jak najbardziej pożądany efekt kilkuletniej wytężonej pracy reso...
    • ...tylko swoim pacjentom, tzn. wpisanym na jego liste w jego przychodni, liste jako lekarza 1. kontaktu etc.?
    • Znam lekarza, ktory to zrobil. On wiedzial,ze nikt nie zrobi tego lepiej. Najczesciej jednak lekarze nie operuja czlonkow swojej rodziny. Czy jest to brak wiary w siebie? Jaka jest wasza opinia?
    • Czy odpis recepty można zrealizować w innej aptece niż ta w której dokonano odpisu?? Dostałam receptę na 2 opakowania leku. Wykupiłam tylko jedno, na drugie dostałam odpis. Mogę 2. opakowanie wykupić w innej aptece? Macie jakieś doświadczenia z tym związane? Proszę o odpowiedź, sprawa jest dosyć pilna. Będę wdzięczna za odpowiedzi.
    • Komputeryzacja, szybki przeplyw informacji, moze uratowac polska SZ. Przynajmniej nie bedzie naduzyc z lekami refundowanymi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się