Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      majonez

majonez

(4 wyniki)
    • witajcie! chodzi za mną majonez sojowy, tzn. jeszcze nie chodzi, tylko stoi na półce sklepowej i czeka, aż go zakupię. czy polecacie taki sklepowy (wiem, wiem, można zrobić samemu)? warto? choc cena nie jest zachęcająca...
    • Niestety jest kaloryczna i jest tam żółty ser.... i chyba wszystkie zólte sery zawierają podpuszczkę prawda? ale napisze.... - żółty ser starty na tarce, - papryka konserwowa - kukurydza - jajo lub dwa - majonez lub majonez z jogurtem lepszy (bo i tak ser jest na maxa kaloryczny) Przypraw zero i sałatka sama w sobie jest pyszna. szkoda, że nie moge jej teraz jeść, ale przytyło mi się i to nie na żarty... pa Olla zróbcie i napiszcie czy dobra? :-)) / byle nie zrob...
    • 4 łyżki majonezu 4 łyżki ostrej musztardy (sarepska się nada...) 4 łyżki śmietany "kremówki" główka czosnku szczypiorek Czosnek i szczypiorek rozdrobnić i wymieszać z całą resztą. Jak dotąd "przetrenowałem" to z surówką z kapusty pekińskiej i marchwi (główka kapusty i dwie duże marchwie). Rewelacja... niebo w gębie zwłaszcza jak się to wszystko ze sobą "przegryzie" tak ze 2 godziny Wygrzebałem to jakieś 3 tygodnie temu z jakiejś XIX wiecznej ksiązki kucharskiej. Zgodnie z "tradycj...
    • zamiar przekierowania sie na tory zywienia bezmiesnego wywolal we mnie ciekawosc, co i jak gotowac,zeby bylo szybko i smacznie,ale tez niezbyt drogo...znalazlam kilka stronek np.www.vege.pl, mam tez ksiazke na ten temat, a moze Wy sie podzielicie doswiadczeniem.szukam przepisu na salatke z ryzem,jadlam ja milion lat temu-wiem,ze byl ryz, curry, sos majonezowy (moglabym uzyc sojowy majonez)i dalej nie pamietam.zna ktos???
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się