malarstwo

(5 wyników)
  • Wybralam temat do pracy maturalnej "Człowiek w obliczu zagrożenia" mam to przedstawic za pomoca literatury, filmu i malarstwa. Prosze o jakies podpowiedzi dot. malarstwa i filmu. Myslalam nad "Pianistą", ale moze macie lepsze pomysly? Co do malarstwa to czy dobre bedzie "Rzeź na Chios" Delacroix? Literature jaka mam to "Dżuma" , "Inny świat" oraz "Zdążyć przed Panem Bogiem". Nie do konca wiem jaką lit. podmiotu do tego dobrać ;/ i ogolnie czy to dobre utwory, czy moze lepiej coś...
  • Mam prośbe może zna ktoś z was tytuły książek, w których opisane byłyby fachowe nazwy narzędzi używanych w filmie oraz w malarstwie tj. różne perspektywy zbliżenia itd.???
  • Witam! potrzebuje pomocy a mianowicie matura sie zbliza a ja nie mam zielonego pojęcia co zawrzeć w pracy pisząc na temat:powstanie styczniowe w literaturze, malarstwie i filmie. Bardzo prosze o pomoc. Dzieki wielkie
  • Bardzo prosze o pomoc!mam problem ze sformuowaniem tezy i odpowiednim dobraniem bibliografi.Jak najlepiej ując ten temat?
  • Mój temat na prezentacje z polaka to: "sceny batalistyczne w literaturze, malarstiw i filmie. Przedstaw kilka przykładów i porównaj sposób prezentacji" i teraz tak czy lepij porównywac literature z malarstwem i filmem czy lepiej wziąść po 2 przykłądy z kazdego rodzaju i porównywac je ze sobą np: jakiś stary film z nowym filmem i ukazać róznice jakie w nich wystepują co radzicie?? Jezeli ktoś ma jakies materiały zwiazane z tym tematem prosił bym o przesłąnie na maila mojego
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się