Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      malarstwo

malarstwo

(12 wyniki)
    • Moze znacie jakies ciekawe przedstawienie miast w malarstwie? Z gory dzieki za pomoc
    • Czy ma ktoś temat dotyczacy Schulza i Chagalla?? Jestem chetna do "rozmowy, dzielenia się pogladami, wspolpracy" pozdrawiam
    • czy ktoś już się zetknął z ambitnymi pytaniami komisji na taki lub podobny temat?
    • Znacie jakies (najlepiej wspolczesne) obrazy przedstawiajace dzieci ?? Potrzebne sa mi do tematu na ustna mature ;-/ a nic nie moge znalezc :-(!
    • Jakie moge mieć pyytania do prezentacji maturalnej z jezyka polskiego?? Mój temat pracy maturalnej to : Motyw ikaryjski w literaturze i malarstwie. Opisz jego funkcjonowanie odwołując się do wybranych dzieł. Jako utwory mam E.Brylla "Wciąż o ikarach głoszą", J.Iwaszkiewicza - opowiadanie, A. Gide "Tezeusz", t. Różewicz "Prawa i obowiązki", A jako obrazy mam Chagalla i Bruegla Bede baaardzo wdzięczna za pomoc
    • Mam pytanie: zmiana deklaracji jest do 20 grudnia, ale czy można zmienić temat na maturę ustną z polskiego? I w jaki spsób zawęzić temat - tzn. gdzie mam zapisać te zawężenie w deklaracji? HELP ME!
    • Hej ! mam pytanie do osob ktore zdaja mature z historii sztuki(w tym roku albo za rok) znacie moze jakies strony w necie z testami ?? bo z komisji egzam. juz sobie sciagnelam a ksiazkowe(wszystkie brykowate repetytoria z bledami) wydania sa do #$%... piszcie !!! p.s z jakich ksiazek sie uczycie ???
    • Mam ogromny problem, 17 maja zdaje egzamin ustny z polskiego, czwartku musze oddać bibliografie i plan mojej pracy, a szczerze mówiąc nie mam nic. Mój temat to : "Motyw śmierci w literaturze i malarstwie omów na podstawie wybranych przykładów". Jeżeli piszecie coś podobnego, albo wiecie coś na ten temat, wspomóżcie kolege i podzielcie sie ze mną swoimi pomysłami i wiedzą!!!!!! z góry dziękuje!!!!
    • hej! podawajcie tutaj swoje pomysły dotyczące tego tematu (źródła itp..)
    • Witam, Czy ktoś z Was ma moze taki temat na ustną?? Rozpaczliwie szukam materiałów na ten temat, jeśli ktoś z Was ma taki temat niech się odezwie może nawiążemy współprace:)
    • Witam, Wiecie moze jak zrobic taki opis? Potrzebuje na prezentacje z polaka. Wykombinowales cos takiego, ale nie wiem czy jest dobrze: Anioł M., Sąd Ostateczny, Włochy 1941 Co myslicie?
    • ...w literaturze i malarstwie. Może macie jakies pomysly...chodzi o epokę renesansu, romantyzm i Młodą Polskę...:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się