Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      mario vargas llosa

mario vargas llosa

(11 wyników)
    • W księgarni Znaku trwa obecnie promocja książek tego pisarza. Wstyd się przyznać, ale nie czytałam jeszcze niczego z jego twórczości, więc korzystając z okazji chciałabym sobie coś kupić i przeczytać. Co polecilibyście komuś takiemu jak ja? Chodzi mi oczywiście o te pozycje, które obecnie dostępne są w sprzedaży: www.znak.com.pl/osoba,nazwa,1525,nazwisko,Mario_Vargas%20Llosa
    • Zamierzam sięgnąć po lektury tego pisarza, tylko nie wiem od jakiej zacząć? Co polecacie na początek?
    • W końcu- to bardzo dobry wybór :)
    • Z góry przepraszam, ze zakładam nowy wątek, ale chciałam zadać pytanie nt. twórczości tego pisarza, a watki o nim są zarchiwizowane. Książka "Gawędziarz" to mój pierwszy kontakt z tym pisarzem, do tej pory jakos nie czułam potrzeby po niego sięgnąć. Ale dostałam książkę w prezencie, przeczytałam - bo co ma się na półce marnować ;) - i po prostu wpadłam. Podoba mi sie bardzo, bardzo. I zastanawiam się po co teraz sięgnąć. Z wątku zarchiwizowanego wywnioskowałam, że najlepiej po "Ciot...
    • Parę lat temu przebrnęłam przez "pochwałę macochy" i nawet nie pamiętam o czym to było. Dziś jestem starsza, dojrzalsza i rozkoszuję się "Zeszytami don Rigoberta" Chyba przyszła po prostu pora na taką tematykę ;-) Czytałam jeszcze "Gawędziarza" - też dawno. Pamiętam, że do połowy nie mogłam się zorientować o co chodzi ale odkładałam książkę zachwycona. Czy ktoś poleci mi szczególnie jakiś tytuł? Wakacyjnie pozdrawiam.
    • Ciekawy jestem niezmiernie kto czytał i jak znajduje powieść powyższą? Podzielcie się opiniami...
    • czy ktos juz przeczytal i moze podzielic sie wrazeniami? jestem ciekaw kolejnej powiesci llosy, "swieto kozla" bylo genialne (dla mnie jedno z jego lepszych dziel). czy "raj tuz za rogiem" jest rownie dobry?
    • Czy ktos podziela moj zachwyt? Czasem mam wrazenie, ze nikt nie ma o nim pojecia :-(
    • no właśnie.......jestem świeżo po lekturze i jestem wstrząśnięty. Niesamowite opowiadanie. Strasznie duszna, nerwowa, szarpna narracja...taki styl swietnie buduje nastruj i oddaje to co przeżywa jeden z bohaterów - "Kutasik"..........naprawdę genialna rzecz...nie moge się otrząsnąć.......znacie ? co myslicie? jakie książki tego pana jeszcze byście polecili?
    • tylkp proszę na mnie nie krzyczeć, że jeszcze nic jego nie czytałam:)Właśnie mam zamiar zacząć. Mam natomiast pytanie do wielbicieli, od czego zacząć lekturę jego książek? Co byście polecali mi jako pierwszą jego książkę? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    • Moim kandydatem jest Mario Vargas Llosa. Uważam, że ma spore szanse, jest też jednym z moich ulubionych pisarzy.
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się