Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      markery nowotworowe

markery nowotworowe

(8 wyników)
    • Czy ktoś orientuje się ,czy wynik 16,93 U/ml jest w normie ?
    • Boje sie troche raka jelita grubego, jestem obciazona genetycznie, ta choroba wystepuje w mojej rodzinie. Mam 25 lat. Chcialabym zbadac markery nowotworowe - czy ma to sens?
    • [b]czy zdarza sie, ze podwyzszony wyniki tych markerow oznacza cos innego niz nowotwor?? jakie sa tego szanse? spotkalyscie/spotkaliscie sie z tym?[/b] w skrocie historia nasza wyglada tak. mama byla dwa razy operowana pod koniec lutego tego roku. za kazdym razem ogladano narzady wewnetrzne poniewaz nie byla znana przyczyna choroby [miedzy innymi zakrzepica krezki]. lekarze zapewniali, ze nie ma zadnych guzkow. wyniki krwii byly oki. teraz - cztery tygodnie po wyjsciu ze szpitala mama tra...
    • Witam. Mam pytanie. Mama jest po chorobie nowotworowej, złośliwy. Ma usunię tą macicę i jajniki, jest po radioterapi. Jeździ co trzy miesiące na kontrole. Niepokoi mnie to że te kontrole polegają na badaniu ginekologicznym i usg bodajże raz do roku. I to wszystko! Czy znacie jakieś profilaktyczne badania, może z krwi, które mogłyby wykryć nie daj Boże jakies zmiany. Mammografia, słyszałam o kontraście ale niem nic konkretnego. Może jest tu pani która ma taki problem.
    • Jakie badanie profilaktyczne na obecność raka?/ Chciałabym wiedzieć czy może coś mi jest , konkretnie chodzi o komórki nowotworowe. Jake badanie wykaże czy ktoś ma np. raka piersi.???
    • Cześć dziewczyny! Czy Któraś z Was robiła sobie badania genetyczna na nowotowry w Centrum Onkologi na Ursynowie? Bo dzisiaj sie dowiedziałam,że można sobie tam wykonać takie badania. Ale nie wiem ile to kosztuje i na jakie nowotwory mozna zrobic takie testy?. Jak cos wiecie to prosze napiszcie. Pozdrawiam
    • Czy podczas miesiączki można pobierać krew do ca125? Podobno wynik może wyjść zawyżony. Tak jest w moim przypadku. Wynik 131,5. Mam torbiel na jajniku.Proszę o odpowiedź. Umieram ze strachu.
    • Rak(14)

Witam, Tak sie zastanawiam, robię co roku cytologię a co pół roku USG piersi (mam 24 lata) i wykonując te badania wiem, że póki co żaden nowotwór na tych organach się nie rozwinął . Ale jak np można w porę zorientować się, że coś jest nie tak w takich narządach jak np trzustka, wątroba itp ? Moja babcia ma raka trzustki i jak się dowiedziała, że ją ma to niestety rak był na tyle duży, że nie da sie go usunąć. żyje, ale z wyrokiem. Z tego co wiem objawy raka w wielu narządach objawiaj...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się