Forum Kultura Muzyka Strawberry Fields
ZMIEŃ
      metallica

metallica

(9 wyników)
    • Wydaje mi się, że kultowego wątku o Metallice jeszcze nie było. A powinien, bo w końcu Metallica sama w sobie kultowa jest... proponuję brać pod uwagę tylko normalne, regularne albumy, żadnych Garage Days Inc. czy innych esendemów. - KILL'EM ALL ( 1983 ) 1. Phantom Lord 2. Motorbreath 3. Seek & Destroy - RIDE THE LIGHTNING ( 1984 ) 1. The Call Of Ktulu 2. Ride The Lightning 3. For Whom The Bell Tolls - MASTER OF PUPPETS ( 1986 ) 1. Orion 2. Master Of Puppets 3. T...
    • Byłem wczoraj na koncercie Art Brut i niestety wynudziłem się setnie. Zaczeli wprawdzie od riffów z "Enter Sandmana" Metalliki co było na swój sposób very very (czyt. wery wery) cool i publicznosci tez sie entuzjazm udzielił, ale na 20 piosenek słuchalnych było mniej więcej 2-3. W sensie ja wolę chyba już The Hives. Wprawdzie skandowane wersy typu "popular culture no more applies to me" też świetne, bystre, ironiczne i bardzo spoko ale same kawalki muzycznie nudne okrutnie. Więc c...
    • muzyka.onet.pl/mr,1040042,wiadomosci.html I po czescie sie z nimi zgodze. Nie przekonuja mnie plyty nagrane z jego udzialem. Ale, jak wynika z dokumentu Some Kind Of Monster, to w duzej czescie jemu grupa zawdziecza, ze w ogole istnieje.
    • czesc! Tak naprawde to delikatnie piszac niespecjalnie przepadam za M. i podziwiam moich znajomych ktorzy byli na kilku ich koncertach a piosenki zespolu zawsze u nich wywoluja ekstaze (???) Moze cos w tym musi byc , ale dla mnie jesli chodzi o gitarowy "łomot" nr jeden to zawsze bedą Stonsi , AC/DC , Ijroni , i tego typu stare gwiazdy:))). Czyli krotko piszac raczej nic nie wskazywalo , ze zobacze szybko film o M. tym bardziej , ze za taką przyjemnosci trzeba słono placić:( N...
    • Ale malutka: muzyka.onet.pl/mr,940240,wiadomosci.html Ciekawostka, ze wszystkie utwory, oprocz tytulowego, pochodza z dwoch pierwszych plyt zespolu. A tak btw, to mogliby wreszcie wydac jakas pelnowymiarowa koncertowke.
    • Do St. Anger długo się przekonywałem i już w sumie nie chce mi się tego słuchać. Jeżeli miałoby być coś takiego, to raczej nie. Ale jakby wrócili do brzmienia z okresu ...And Justice i wcześniej, byłyby w tym jakieś wyraziste melodie (ale nie mdłe w rodzaju Enter Sandmen) to mogłoby być w porzo. Choć od tamtego czasu muzyczne wieki minęły, a oni gonią zamiast wyznaczać... Na dole strony jest jakaś tam informacja na ten temat.
    • Kupiłem sobie ten dokument na wideo. Po raz pierwszy oglądałem go dwa lata temu na festiwalu w Cieszynie. Po ponownym obejrzeniu (skończyłem po pierwszej w nocy) powtórzę to, co napisałem kiedyś: można nie lubić Metalliki, można nie lubić St. Anger, ale dla historii, które działy się na początku lat 00 w tej grupie, a które zdarzają się pewnie w wielu zespołach, które osiągnęły niemal wszystko i w pewnym momencie nie wiedzą co dalej, dla kłótni i prób porozumienia muzyków, ich ost...
    • typowe to czapeczki, koszulki nalepki długopisy... Ale ja niedawno spotkałem na ulicy dziewczynę która miała kolczyki z podobiznami Beatlesów. Po dwie "głowy" w pionie na kolczyk ze zdjęciami z płyty A Hard Day's Night. Nawet fajnie to wyglądało. Nie było wątpliwości ze to Oni.
    • Mata i radujta się! www.beatallica.org
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się