mg

(7 wyników)
  • mam pytanie do dziewczyn z dziecmi lub planujacymi ciaze ile mg kwasu foliowego przyjmowaliscie ? pozdrawiam:)
  • pytanie(8)

witam, mam do Was takie pytanie o depakine: zaczęły pojawiać mi się takie małe, kilku - kilkunastosekundowe ataki (takie zawieszenie się chwilowe: "kurde co ja tu robie" a poxniej wszystko wraca do normy;] ) i doktorka zmieniła mi dawkowanie leku tzn - do tej pory bylo to 1000 na noc a teraz mam brać 750 rano i 500 wieczorem. od wczoraj zaczałem nowe dawkowanie i juz drugi dzien z rzedu chodze taki...jakby to nazwać...rozkojarzony? totalnie nic mi sie nie chce, nie chodzi mi tyle o sennośc c...
  • Nie wiedziałem jak to zatytułować ale o co mi chodzi: Czy to ma jakieś znaczenie czy się weźmie 1 tabletkę 200 mg, czy 8 tabletek 25 mg lamitrinu. Zostały mi opakowania ze stopniowego zwiększania dawki. Czy to się jakoś odbija na wątrobie, czy wchłanianiu itp? Czy nie ma się czym przejmować?
  • Hej:) Witam Was serdecznie. Mieszkamy na stałe w Norwegii i tutaj zmienili mojej małej Leki p/padaczkowe zlecone w Polsce (tj. Depakine Chronosphere i Sabril) na Lamictal 5mg i Orfiril Long 150 mg. Chciałam Was zapytać czy są takie leki w Polsce dostępne i czy są refundowane?? Wybieramy się na dłużej do Polski i obawiam się o to czy bez problemu będę miała do nich dostęp, czy też mam brać duży zapas stąd???;) Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Ewel
  • Witam.Jaką dawkę kwasu foliowego przyjmowałyście przed jak i będąc w ciąży?Planuję zajść w ciąże,zaczęłam sie już przygotowywać.Może są na forum przyszłe mamy,a może nawet z Poznania....???
  • Dzień dobry Panu! Mam taką sprawę:otóż miałam zmniejszać stopniowo dawkę Clonazepamu (dobowo 2 mg).Udało mi się zdecydować na to,żeby wieczorem zamiast 2 tabl (0,5 mg) brać 1,5.No i czuję,że na więcej się nie zdobędę, przynajmniej nie teraz. Jestem w kiepskiej kondycji psychicznej, od kilku lat zmagam się z nerwicą lękową i jej paskudnymi objawami(lęk przed jazdą autobusem,pójściem do marketu;objawy somatyczne:duszności, spocone rece,myśl,że zaraz zemdleje, ataki paniki...). Moje ...
  • Od około 14 lat przyjmuje leki p/padaczkowe. Obecnie (od kilkunastu juz lat) jest to Tegretol CR (200 mg, moja dawka to: pol tabletki rano+ jedna wieczorem; czy to duza dawka?). Chcialabym zaczać przyjmowac pigulki antykoncepcyjne, ale nie wiem czy w polaczeniu z Tegretolem, podobnie jak z wieloma innymi lekami tego typu, jest to wskazane.. Wiem, ze moze on oslabic dzialanie antykoncepcyjne pigulek (na stronach opisujacych dzialanie Tegretolu wyczytalam, ze skuteczne pigulki beda ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się