mg

(6 wyników)
  • Ja zażywam Medrol 4mg. Wiem, że większość z was Encorton. Nie ma jednak większego znaczenia, bo to niemal to samo. Dzisiaj zaczynam 10tc. Lekarz powiedział, żeby powoli odstawiać steryd. Powoli,czyli schodząc po 1mg na 2 tygodnie. Boję się, że to wcześnie, ale lekarz uważa, że co miał zrobić to i tak już zrobił. Jak wy zażywałyście steryd, jak z niego schodziłyście i na jakim etapie ciąży. Gdybym teraz zaczęła odstawiać to na 1 mg byłabym jeszcze do 18tc. Jak było u was?? pozdrawiam, ...
  • pisalam o mojej becie, ktora rosnie barrrrdzo powolutku. Dzis jestem 9tc4d przedwczoraj 4.10 (9tc2d) mialam robione bad na progesteron. Wynik 5.5 ng/mL norma dla pierwszego trymestru to 11.2 do 90 ng/mL. Zaznacze, ze od 19.09 do wczoraj tj przez 3 tyg bralam Duphaston 4x1 tab.(40 mg dziennie) i z 8.5 ng/mL (19.09) spadlo mi do 5.5. Jestem zrozpaczona. Dostalam wczoraj dopochwowo progesteron 2x 1 tabl (razem 400 mg). Czy to moze pomoc? czy moje dziecko jest juz skazane na smierc? c...
  • jestem p odwoch poronieniach i ciazy biochemicznej , robilam mase badan i wszystko ok, genetyka, przeciwciala przeciwplemnikowe, zespol antyfosfolipidowy itd.. Na nastepnaa ciaze mam brac klexan i acard. Czy znacie przyczyny poronien i jakie bierzecie leki w ciazy, bo ja juz nie wiem co robic
  • Czy ktoś potrafi mi dokładnie wytłumaczyć na czym polega zespół fosfolipidowy, jaka jest przyczyna, czy i jak to można wyleczyć i jakie są szanse na urodzenie dziecka? Poroniłam już drugi raz w tym roku. Za każdym razem około 5 tygodnia. Nie pomógł ani duphaston ani acard. Lekarz powiedział, że to może być zespół fosfolipidowy. Czt któraś z Was zmaga się lub zmagała z czymś takim? Co mnie czeka jeśli okaże się, że mam ten problem?
  • Od poniedziałku polegiwałam w szpitalu.Okazało się,że gorsze mam wyniki po glukozie aniżeli po normalnych posiłkach (diety cukrzycowej).W moczu cukru nie ma.Na czczo 66,3 mg/dl, 1h po śniadaniu 96,7;1h po obiedzie 88,4; 1h po kolacji 121 (gorzej). Zalecono przestrzeganie diety i za dwa tygodnie znowu test z glukozą (75g) oraz usg dopplerowskie z ptrzepływami żeby sprawdzić stan dzieciaczków. Teraz więcej o diecie : Posiłki jeść należy 7x dziennie. Każdy rozpoczynać od warzyw. Jeść na...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się