Dodaj do ulubionych

Jak rozpoznano u was epilepsję?

04.10.17, 11:31
Hej. 6 lat temu stwierdzono u mnie epilepsję. Miałam 1 duzy atak. Czułam się dobrze. Brałam leki 3 lata,potem odstawiliśmy. Nadal czułam się dobrze. Myślałam że może lekarka się pomyliła 😝 po roku od odstawienia leków zaczęły się bóle głowy, potrafiło boleć przez miesiąc codziennie. Tłumaczyłam to sobie pogoda, światłem, komputerem. Ze 3 razy zdarzyło mi się chwilowo utracić kontakt z rzeczywistością. Oprocz tego takie dziwne otępienie... Jak bym była pijana. Wróciłam do lekarza. EEG i znowu leki. Dziwi mnie tylko fakt że lekarka zdiagnozowała mnie po tym co mówię nie po badaniu które wcale nie wyszło tak źle. Pytałam 5 razy czy wynik badania pokrywa się z tym co mówię. Usłyszałam że zapis EEG może być prawidłowy mimo padaczki i nieprawidłowy u osoby zdrowej. Jak to było u was? I pytanie kolejne czy skurcze mięśni to efekt padaczki? Ciągle wmawiałam sobie że brakuje mi magnezu, ale to chyba nie to 😉
Obserwuj wątek
    • jagoda280486 Re: Jak rozpoznano u was epilepsję? 04.10.17, 12:04
      Moj syn ma taka padaczke z prawidlowym eeg ma kilka rodzaji napadow a zapis zawsze super padaczka to przede wszystkim napady a nawet bardzo zlego eeg sie nie leczy a co do bolu nóg mojego syna tez strasznie bolaly nogi a po depie przestaly
      • jagoda280486 Re: Jak rozpoznano u was epilepsję? 04.10.17, 12:06
        Ps u nas postawiono diagnoze na podstawie nagran video bo wszystkie inne badania byly ok
        • majka21155 Re: Jak rozpoznano u was epilepsję? 04.10.17, 12:25
          Ja miałam wrażenie że diagnoza jest na podstawie tego co mowie i tego że wcześniej się leczyłam. Za 5 razem na to samo pytanie pokazała mi palcem gdzie zapis jest lekko nieprawidłowy. Ale nie zleciła dalszych badań. Poprzednim razem miałam tomografię. Teraz nic.... Podczas badania przy prowokacji światłem, czułam jak odpływam, w głowie mi się kręciło. Mięśnie się napiely. A w zapisie w tym momencie nie wyszło nic. Jak to możliwe?
          • jagoda280486 Re: Jak rozpoznano u was epilepsję? 04.10.17, 12:32
            Tak jest mozliwe to samo przerabialam z synem na video eeg nagraly sie napady a w zapisie eeg nic nie bylo 30% chorych na epi ma prawidlowy zapis
            • jagoda280486 Re: Jak rozpoznano u was epilepsję? 04.10.17, 12:38
              Gdyby pani miala kiedys napadowe eeg a teraz prawidlowe to mozna by bylo wykluczyć ze to co się dzieje z pania to jakas forma napadow
              • majka21155 Re: Jak rozpoznano u was epilepsję? 04.10.17, 12:58
                Mam rozumieć że jeśli na wcześniejszym zapisie był napad a teraz go nie wykryło to to nie jest padaczka? Nic z tego nie rozumiem... Nie mam wcześniejszych zapisow ale wydaje mi się że w tym pierwszym coś wyszło
                • jagoda280486 Re: Jak rozpoznano u was epilepsję? 04.10.17, 13:17
                  Nie to by znaczylo ze teraz nie ma pani napadow tylko coś innego ale pani pisze ze eeg wyszło lekko zle i do tego objawy to raczej bedzie epi ale jak pani ma watpliwosci to mozna wziasc skierowanie na neuro zeby wykluczyc napady rzekomo padaczkowe
                  • majka21155 Re: Jak rozpoznano u was epilepsję? 04.10.17, 13:34
                    Odszukam ten pierwszy zapis EEG to będzie jasność ☺ wyszło lekko źle ale w momencie kiedy czułam atak wyszło wszystko ok. To mnie nie pokoi...na wizyte muszę niestety poczekać ponieważ jednorazowo poszłam prywatnie żeby mieć szybka diagnozę i włączyć leczenie
                    • jagoda280486 Re: Jak rozpoznano u was epilepsję? 04.10.17, 13:47
                      Kolejne eeg niech pani bierze na płycie bo jak sie chce zasięgnąć konsultacji to sam opis moze nie wystarczyc u mojego syna 4 neurologow stwierdzilo bez watpienia padaczke a ani jedno na kilkanascie eeg nawet mowili ze zadko trawia sie tak dobre nawet u osob zdrowych co za paradox
                      • 3maciej1995 Re: Jak rozpoznano u was epilepsję? 04.10.17, 15:26
                        Ja choruję na padaczkę od 18 lat. Będąc dzieckiem leżałem 2 miesiące w szpitalu i diagnozowali. Podczas video eeg lekarze widzieli napad, a zapis tego nie pokazywał. Dopiero po odstawieniu leków pp i ponownym video eeg zapis pokrył się z widocznym napadem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka