Forum Kultura Książki ESD
ZMIEŃ
      muzyczne

muzyczne

(6 wyników)
    • Potrzebuje nowej muzyki. Przez ostatnie dziesiec lat wysaczylam wszelkie soki z Portishead, tak ze ostal mi sie ino wior :) I ciezko mi znalezc jakis odpowiednik, slucham to tego, to owego. Problem polega na tym, ze w tych okropnych czasach mozna muzyke miec przy sobie wlasciwie non-stop - odkryte calkiem niedawno Arctic Monkeys znudzilo mi sie juz, no bo skoro zamiast pozwolic, zeby mi cos spokojnie po glowie chodzilo i zatesknic troche, ja od razu wlaczalam empetrojke... :/ A fascynacji muz...
    • w Sprężynie dostajemy informację, że Józinek rozpoznaje Mozarta, fascynacja Rammsteinem mu minęła i przyszła pora na "nowe trendy muzyczne", bez wdawania się w szczegoły. Co to może być wg Was? Jakieś reggae pana Oracabessy? Czy może coś a`la Gotan Project albo Massive Attack? Macie jakieś koncepcje?
    • Przecież Laura w McDusi, sądząc po wklejonych tu ilustracjach, to Krzysia z "Pana Wołodyjowskiego"... Suknia ślubna żywcem wzięta ze sceny balu. www.youtube.com/watch?v=_T-7wv4vGk0 (Sorry za głupi podgląd muzyczny, ale nie znalazłam innego klipu) Całkiem mozliwe, że Musierowicz zainspirowała się słowami mmaupy z 2009 roku: forum.gazeta.pl/forum/w,25788,89410578,89427472,offtop_filmowy.html
    • Jakby to napisać, by nie zabrzmiało czepialsko... ten wątek wydaje mi się nieprawdopodobny. Pochodzę z dość muzykalnej rodziny, ale raczej "instrumentalnej". Wszyscy znane mi osoby utalentowane wokalnie to sekcja wokalna w szkole muzycznej, albo osoby biorące prywatne lekcje. Trudno mi uwierzyć w samorodny, nie podparty ćwiczeniami talent Laury. Mamy scenę na jasełkach-ok W międzyczasie jakiś chórek kościelny- bez obrazy dla chórków, ale to raczej rozrywka niż rozwój talentu I nagle arie ...
    • Nie wiem, czy był już taki wątek, nie znalazłam. Czy macie w "Jeżycjadzie" upatrzone takie drobne napomknienia, które dla niewtajemniczonego czytelnika nic nie znaczą, a dla fana-nałogowca mogą być istotną informacją? Dla mnie takim smaczkiem jest np. czterokolorowy długopis, który Tomcio jako sześciolatek dostaje w prezencie od Mikołaja. W "Noelce" już jako dorosły człowiek oddaje taki sam długopis dziecku - sam nota bene jest wtedy przebrany za Gwiazdora-Mikołaja. Przypadek? Nie...
    • Ja (jestem 12 latką) słucham zespołu Green Day. Ich muzyka bardzo mi się podoba. Czasami Black Eyed Peas i "Psalm dla Ciebie" Piotra Rubika ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się