Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      muzyczne

muzyczne

(7 wyników)
    • pamietacie czsy czrnych plyt pelnych bajek basni, jak wspaniale sluchalo sie ich przed snem marze o tym zeby znowu posluchac muminkow alicji w krainie czrow osle skorki. Wspaniale bajki wspaniali aktorzy wspaniale sny wspaniale xczasy dziecinstwa. jezeli znacie jakies adresy z bajkami dzwiekowymi pomocy. Napiszcie jakie sa wasze ulubione bajki i te dzwiekowe i ksziazkowe. Moje muminki, Basnie braci grimm.
    • Witajcie! Tak pod koniec dnia piątkowej pracy wpadł mi do głowy wątek (mam nadzieje że się nie powielam i nie dubluję kogoś) dotyczący biografii ale ludzi ze świata muzyki. Jakie polecilibyście - alejest mały problem - wiadomo że ktoś o ulubionym wykonawcy czy zespole przeczyta wszystko i wszystko z zasady mu sie spodoba. Mnie chodzi o podanie takich typów aby ktos nawet nie znający bardzo dobrze kogoś twórczości mógłby zachwycic się tą opowieścia w kontekście pokazania ciekawych ...
    • 6 lipca o godz. 21 na statku Stubnitz odbedzie sie w Szczecinie wieczor autorski Marcela Beyera, niemieckiego autora, ktory przedstawi swoja ksiazke pt. Latajace psy. W Polsce ukarze sie ona jesienia br. Po spotkaniu autor bedacy tez krytykiem muzycznym wystapi w roli dj'a. www.terra.pl/koncerty/2003/stubnitz.html
    • Grunge (4)

naprawde nie wiedzialem ze hey gra(l) grunge. teraz rozumiem czemu lubie ten zespol:)
    • Jej historię, powstanie. Mówie o dokumencie.
    • Niech ktos, komu podobal sie "Doktor Faustus", laskawie zachwyci sie tym utworem i mnie do niego przekona, bo inaczej za chwile publicznie go (ten utwor) zeklne :)
    • Witam wszystkich czytających i zaczytanych. Nie będę zaczynać od jakiegoś cytatu z kultowego dzieła ani od błyskotliwego doboru słów powiem po prostu co mnie tu przywiało. Jakiś czas temu zaczęły mnie dopadać książki, które w swoim temacie, wątku lub formie nawiązują niejako do innej dziedziny sztuki jaką jest muzyka, sfera zresztą mi bardzo bliska. I oczywiście nie są to pozycje takie jak "Historia Popu" czy życiorys Mozarta, ani straszne Con amore. Mam na myśli przede wszystkim...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się