nadgarstki

(13 wyniki)
  • Witam Prosze o pomoc bo juz na prawde nie wiem co mi dolega:( 2.5miesiaca temu urodziłam dziecko. Od jakiegos 35-36 tyg ciazy bolały mnie nadgarstki - gin stw ze to pewnie przez obrzeki zatrzymywanie wody w organizmie etc i ze po porodzie przejdzie. Dzis jest 2.5 miesiaca po porodzie a nadgarstki nadal bola - i to bardziej niz w ciazy:( bol pojawia sie przy podnoszeniu - np 4kg pieska jedna ręka nie moge podnieść, dziecko tez jak podnosze to czuje bol:( czasami rownież nadgarstki przeskakuj...
  • Witam! 10 miesięcy temu urodziłam córeczkę i na początku nie miałam żadnych problemów z podnoszeniem jej, ale teraz, gdy jej waga dawno odbiegła od urodzeniowej i muszę ją np. podnieść, prawa dłoń po prostu odmawia mi posłuszeństwa, a dokładniej okolice kciuka bolą straszliwie. Czy któraś z mam miała podobnie? Czy jest na to jakiś sposób. Pozdrawiam
  • Wczoraj byłam u ortopedy z bolącym nadgarstkiem. Nie jest dobrze. Mam zapalenie pochewki czegoś tam, nie pomnę reszty długaśnej nazwy. I jakieś guzki w okolicy stawu w lewej ręce oraz w drugiej to samo, więc zanosi się na taki sam ból i niesprawną rękę nr 2. Szczerze mówiąc, to jestem tym przerażona... Jak sobie poradzę z dzieckiem 3 miesięcznym? Obie babcie mieszkają daleko... Lekarz zaaplikował blokadę, do powtórki za tydzień, a może jeszcze raz. Mam nadzieję, że pomoże, choć ...
  • mam to od 2 lat lekarz powiedzial ze to "nic takiego" od czasu do czasu troche pobolewalo ale na ogol nie przeszkadzalo. dzis rano wstalm i tragedia. boli tak ze nie moge reka ruszyc i spuchlo wkolo... baaaaardzo prosze o rade. pojde do lekarza po poludniu a chirurg pewnie za pare dni. moze ktos mial cos podobnego? ktos mial cos podobnego? prosze o rade
  • Witajcie dziewczyny. Od kilku ładnych lat bolą mnie kolana, nawet już przyzwyczaiłam do tego bólu. Niestety od jakiegoś czasu ból nasila się i czasem jest nie do zniesienia. No i oczywiście doszedł ból, opuchlizna i zesztywnienie nadgarstków, śródręczy oraz palców. Obecnie bolą mnie straszliwie kolana i ręka, jestem zrozpaczona. Lekarz zlecił mi badanie ASO, wynik w normie, czyli jakby nie reumatyzm. Czy któraś z Was ma takie problemy? Gdzie szukać pomocy? Pozdrawiam:) Ewelina
  • Boję się, że jestem jedyną osobą w tym kraju, u której stwierdzono to choróbsko.ZESPÓŁ CIEŚNI NADGARSTKA (brzmi makabrycznie).Za tydzień badanie EMG.Strasznie się boję, słyszę same horrory -jakie to bolesne.Nigdzie nic nie mogę na ten temat znależć.Dzięki za jakąkolwiek pomoc.AB
  • Lekarze podejrzewają u mojej mamy cieśń nadgarstka. Ma się zgłosić do chirurga, gdzie ma być konsultowana a następnie prawdopodobnie operowana. Czy może któraś z Was lub z Waszych znajomych to miała? Mozecie polecić dobrego chirurga od tych spraw? Z góry wielkie dzięki.
  • Poradźcie proszę do jakiego lekarza się udać. Od kilku tygodni mam bóle lewego nadgarstka przy poruszaniu, odrobinę ograniczoną ruchomość w stawie i pojawiła się dziwna, jakby wystająca kość tuż przy nasadzie dłoni, widoczna przy zginaniu dłoni do wewnątrz. Od lat bardzo dużo pracuję przy komputerze, czy tak wygląda tzw. zespół cieśni nadgarstka? Do kogo się wybrać, od razu prywatnie do ortopedy czy lekarza rodzinnego? Czy powinnam przed wizytą zrobić jakieś badania (rtg?) A moż...
  • mam 8 mies dziecko i od kilku miesiciy bola mnei bardzo nadgarstki, wlasciwie od stronu kciuka. Co to moze byc? Zaczyna mi byc trudno podnosic dziecko... Spotkalyscie sie z czyms podobnym? Myslalam, ze to jakies przeciazenie, naciagniecie, ale to nei mija:(
  • Witam,mam bardzo bolesne skurcze lewej ręki zaczynające się od nadgarstka ,palców .Zazywam magnez,potas ale niestety nie pomaga.Czy któraś z Was miała może podobne i gdzie szukać przyczyny>?
  • JESTEM W 9 miesiacu ciazy i dokucza mi dretwienie rak. W dzien czuje je tylko w opuszkach palcow ale w nocy zaczyna sie koszmar. Bol przeszywa mnie od lokcia po palce ktorych niemoge rozprostowac wtedy spedzam noc przy zlewie z goraca woda. W zadnej ksiazce dla kobiet niemoge znalesc rozwiazania moze pani mi pomoze ? BLAGAM O POMOC BO TO JEST NIE DOZNIESIENIA....
  • Jak w temacie. Strasznie mnie to niepokoi......:((( I strasznie głupie to uczucie. Zdarzało się kiedyś raz na jakiś czas, a teraz prawie co noc. Kiedyś drętwiały mi ręce od łokcia, teraz już raczej same dłonie. OKROPNOŚĆ!! Macie pomysł od czego to może być. Czy to objaw jakieś choroby czy niedyspozycji?
  • cze dziewczyny. w stawie lewej reki urosla mi jakas kosc ( a raczej chrzastka bo dosyc miekkie) jak zginam reke to mi wystaje :) ale mi w niczym nie przeszkadza. czy musze ja usuwac? jak taki zabieg wyglada? podobno to sie jakos rozbija (grrr nawet nie moge o ty pomyslec...) ale jak?? moze mialyscie podobny problem... pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się