nikamo74 31.01.10, 20:19 Witam,mam bardzo bolesne skurcze lewej ręki zaczynające się od nadgarstka ,palców .Zazywam magnez,potas ale niestety nie pomaga.Czy któraś z Was miała może podobne i gdzie szukać przyczyny>? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikamo74 Re: Skurcze ręki 01.02.10, 10:18 Jestem praworęczna,a skurcze są okropnie bolesne ,łacznie z tym że miałam juz wypadek samochodowy bo mnie złapał za kierownicą.Teraz juz nie jeżdzę bo się boję. Lekarze rozkładaja ręce.Juz nie wiem gdzie szukac przyczyn.(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagul Re: Skurcze ręki IP: *.chello.pl 01.02.10, 10:52 to mi wygląda na cieśń nadgarstka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leśny Ludek Re: Skurcze ręki IP: *.xdsl.centertel.pl 01.02.10, 11:16 Przyczyn może być bardzo wiele i niekoniecznie związanych z ortopedyczną stroną problemu. Osobiście ok.8 lat temu miałam tak z lewym łokciem - który namiętnie był leczony jako tzw. łokieć tenisisty (okazało się totalną bzdurą), i faszerowany był blokadami. Skończyło się na rozwarstwieniu kości, totalnej rozsypce kanału nerwu, i prawie paraliżu dłoni. Aleeee...trafiłam do Profesora Leszka Romanowskiego z Poznania który uratował mi i łokieć i dłoń, a jego doświadczenie okazało się zbawienne dodatkowo w wielu innych medycznych kłopotach. Teraz sama wybieram się ponownie z problemami nadgarstka, który do złudzenie przypomina mi wspomniane kłopoty autorki wątku. Jedno, czego jestem pewna to to, że już nigdy nie skorzystam z porad "warszawskich" ortopedów od kończyn górnych, choć jestem rodowitą mieszkanką stolicy. Niestety Profesor obecnie działa tylko na terenie Poznania. Ewentualnie więcej informacji dotyczącej całej procedury oraz skutków leczenia podam na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
nikamo74 Re: Skurcze ręki 01.02.10, 14:35 Lesny Ludku bardzo bym Cie prosiła o maila z informacjami ,ja albo nie mam szczęscia do lekarzy albo moje dolegliwosci trudno zdiagnozować.Ilu lekarzy juz odwiedziłam. Teraz mam zamiar jeszcze spróbować akupunktury. Skurcze występuja u mnie codziennie lub co drugi dzień i są potwornie bolesne. Więc jesli będziesz miała jakieś wiadomości bardzo proszę o maila. Pozdrawiam serdecznie.Mój maill monica369@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leśny Ludek Już napisałam... IP: *.xdsl.centertel.pl 03.02.10, 14:31 Przepraszam za brak odzewu - ale już poszłoooo.... na pocztę Odpowiedz Link Zgłoś
justy-nka58 Re: Już napisałam... 03.02.10, 19:05 Miałam takie coś,to bylo na tle nerwowym.Ortopeda zlecił badania aby wykluczyć reumatyzm i wtedy operacyjnie usuwa sie jak tu ktoś wcześniej wspomniał -ciśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.m.87 Re: Skurcze ręki 26.01.15, 23:19 ja też proszę o informację na temat Pani leczenia - mam ogromny problem z ręką i na razie nie uzyskałam pomocy u nikogo. Łapią mnie skurcze palcy dłoni, wygina mi je do tyłu co jest bardzo nietypowe - miałam rezonans głowy i wszystko jest okey. Proszę o informację na: magic-studio@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
eenoive Re: Skurcze ręki 28.01.15, 10:48 Ja mam od okolo 2 lat , jestem 50 + i leworeczna. Zwykle zdarza mi sie to w czasie wysilku a dokladnie kiedy robie cos w kuchni - obieram ziemniaki, robie salatke badz pierogi.... Wydaje mi sie ze skurcze mam w obu dloniach ale w lewej czesciej i tez nie wiem co to jest Odpowiedz Link Zgłoś
monika.m.87 Re: Skurcze ręki 04.02.15, 19:01 Miała Pani jakieś badania?konsultacje lekarskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Skurcze ręki IP: *.tktelekom.pl 07.02.15, 23:33 Trzeba zrobić rezonans. odcinka od szyi po piersi bo ta część. kręgosłupa. Jest. Odpowiedzialna za ruchy rąk Odpowiedz Link Zgłoś