Forum Turystyka Polska Turystyka w Polsce
ZMIEŃ
      ogrodzieniec

ogrodzieniec

(15 wyników)
    • Wybieram się na weekend w wymienione w temacie okolice i chciałabym spytać, czy ktoś może dać mi jakieś wskazówki co i gdzie zobaczyć. Może jakieś miejscowe ciekawostki, o których nie pisze się w przewodnikach? W tych okolicach byłam jako pięciolatka i nic już niestety nie pamiętam :) Mieszkamy w Podzamczu i to będzie baza wypadowa. Będę wdzięczna za pomoc.
    • Witam:) Jestem studentką psychologii na Uniwersytecie Wrocławskim i z racji tematu mojej pracy magisterskiej poszukuję osób żyjących blisko przyrody, zarówno mieszkających na terenach bogatych w przyrodę, jak i mających z nią częsty kontakt dzięki podróżom, uprawianemu hobby itp. Chętnych poproszę o wypełnienie trzech krótkich ankiet (jedna jest troszkę dłuższa). Będę wdzięczna za wszelką pomoc :) Dziękuję Kasia
    • Hej, szukam spokojnej, czystej kwatery na kilka dni w jurze. Możecie polecić mi coś sprawdzonego?
    • Postanowilismy z mezem pojechac na urlop, czyli zrealizowac stare plany zwiedzenia zamkow Dolnego Slaska.Coroczny wyjazd do mojej ukochanej Hiszpanii odlozylismy, w koncu "tyle jest w Polsce pieknych miejsc" i "cudze chwalicie,swego nie znacie"... Jak sie zwiedza w Polsce? Pierwszy zamek: Grodno w Zagorzu Slaskim.Swietne miejsce nie tylko na kilkugodzinny postoj,w zamku prawdziwy sredniowieczny klimat,kilka komnat zachowalo sie,stoja w nich eksponaty,zadnych swiecacych sie podlo...
    • Czy ktoś może polecic, z wlasnego doswiadczenia, magiczne, romantyczne miejsce dla dwojga? To nie ma byc zwykly wyjazd, jest bardzo wazny :) Prowadze poszukiwania juz od tygodnia, poki co wciaz czegos brak...:) Gory, lesniczowka...nieistotne, musi byc klimat :)
    • witam, muszę gościowi"zagranicznemu" pokazać kawałeczek Polski. Będę miała na to 5 dni i tak sobie myślę o Malborku, Olsztynek, Wilczy Szaniec. Może coś podpowiecie co jeszcze w tamtym kierunku jest wartego zobaczenia? pozdrawiam
    • Witam Jakie polecacie miasteczko do nocowania w Jurze? Ojców? Ogrodzieniec? Olkusz? zupełnie nie wiem, gdzie szukać noclegów... Przydałoby się, żeby można było się przespacerować wieczorem po mieście na jakąś miłą kolację...
    • Hej... moze ktos zna jakies fajne miejsce, gdzie mozna spedzic weekend w okolicach śląska... moze być cos mniej znanego... zeby bylo cos do pozwiedzania :)
    • Mam ogromną prośbę, szukam jakiegoś fajnego miejsca w Polsce gdzie można atrakcyjnie spędzić weekend. Pisząc "atrakcyjnie" mam na myśli różnego rodzaju mozliwości spędzania wolnego czasu np. z gospodarzami. Wiem, że są miejsca gdzie można pojechać i nauczyć się np. lepienia garnków, pieczenie chleba itp. Może ktoś z Was był już w takim miejscu?
    • Kto z Was był? Byłem rok temu w Bornem i jest tam fantastycznie. Jezioro Pile jak lustro, piękne lasy - sielsko, anielsko.
    • Chciałabym pojechać ze swoim mężczyzną :) do Krakowa na romantyczny weekend czy mozecie polecić mi hotel w centrum lub na Kazimierzu moze znacie jakies salony masażu ( znalazłam na garbarskiej,tajski) albo inne jakies miłe atrakcje dla ciała i ducha ?:)
    • Witam. Czy znacie może jakąś stronę www z baza noclegowa w Polsce i żeby te kwatery były naniesione na mapę? W większości stron www z kwaterami są podane spisy wg. województw i miejscowości, a to nie jest zbyt wygodne w wyszukiwaniu. Jak szukam kwatery w konkretnej okolicy, to znacznie wygodniej by było mieć je zaznaczone na mapie. To jest coś analogicznego dla wypożyczalni kajaków: kajak.org.pl/kontakty/kategoria9 Szukam analogicznej strony z noclegami z Polsce. -tt
    • Spędziłam cały dzień na poszukiwaniu TEJ oferty. I nie znalazłam. Obawiam się, że nie znajdę, ale może... Pomożecie? Nie szukam luksusowego hotelu. Ale ma być to wyjazd kilkudniowy z zorganizowaną Wigilią. Nie musi być na niej 100 osób. Może być kilka. Ale gdyby tak: kominek, góralskie kolędy, tradycyjne dania, panorama gór za oknem. Żałuję, że w Bieszczady mam zbyt daleko... tam pewnie byłoby to TO. A tak, najlepiej Sudety. Mogą być czeskie. Ale wtedy nie ten wątek. Czas zdaje się...
    • Dziewczyna niedawno musiała przeprowadzić się do Gliwic (za pracą) a jesteśmy z Wielkopolski.W drugi weekend majowy chcielibyśmy się wybrać gdzieś w okolice, może ktoś coś ciekawego polecić?Najlepiej byłoby w jakieś góry,ale troche jednak daleko.Myślałem o Żywcu? Macie jakieś inne propozycje? lub co myślicie o Żywcu? Z góry dzięki
    • Znacie jakieś fajne miejsca do zobaczenia za Jurze Krakowsko - Częstochowskiej? Wybieramy się na długi weekend i coś byśmy pooglądali i poszwędali się... Z góry dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się