opieka

(18 wyników)
  • mozecie polecic jakas? po dzisiejszych wizytach w przychodniach przeroznych mam dosc :/ jest kilka takich firm ale nie wiem ktora wybrac? Scanmed? Luxmed? Lim? moze jeszcze jakas inna? z gory dziekuje za opinie :)
  • Mam szczere pytanie do mam . Poradzcie czy po planowanym CC warto i mozna oplacic polożna/pielegniarke na pie rwsze doby po? DZiekuję bardzo i pozdrawiam
  • przeraża mnie myśl że w samorządowych żłobkach jest po 30 dzieci w jednej grupie i tylko 4 panie opiekujące. Jak wygląda karmienie w takich grupach? jak 4 osoby moga zapanować nad bandą łobuzów? ja czasem nie mogę mojego upilnować a co dopiero gdybym miała całą gromadkę. Może znacie jakieś żlobki gdzie są mniejsze grupy? jeśli prywatne to podajcie ceny bo nie mam pojęcia ile to może kosztować, jeśli samorządowe to piszcie gdzie takie są. SPRAWA BARDZO PILNA PLIZZZZ.
  • Czy znacie Krakowie jakieś miejsca (oprócz Lalkowa), gdzie można zaprowadzić dziecko na godziny? Chodzi mi o jednorazowe zostawienie dziecka.
  • Moje znajome (Amerykanki i Kanadyjki) otwierają w Krakowie fajną szkołę angielskiego. Wśród różnych zajęć, które proponują bardzo fajna wydaje mi się propozycja angielskiego dla mam maluchów, które są w domu z dziećmi i chcą się rozwijać. Jest możliwość zajęć raz w tygodniu w poniedziałki do południa. Będą 2 grupy, mniej zaawansowana (normalne lekcje angielskiego) i bardziej zaawansowana (raczej dyskusje, konwersacje, to dla tych mam, które dość dobrze porozumiewają się po angiel...
  • Chciałabym w Krakowie założyć fitness klub dla kobiet, któy w swojej ofercie miałby również opiekę nad dzieckiem w trakcie ćwiczeń mamy. Zajęcia skierowane byłyby do kobiet w ciąży po ciąży i oczywiście wszystkich innych. W ofercie znalazłyby się także zajęcia dla dzieci. Czy znalazłyby sie dziewczyny, kobietki chętne i zainteresowane uczestnictwem w takim klubie. Szukam lokalu w centrum miasta, ale jeśli któraś z Was ma jakieś sugestie co do lokalizacji ale także programu zajęć. ...
  • Jestem mamą z Mazowieckiego i proszę o informacje, jak wygląda zabezpieczenie i czy w ogóle istnieje na Trzech Koronach. Byłam dość dawno i nie pamiętam. W czerwcu moja 9 letnia córka ( III klasa )chce wyjechać z klasą na wycieczkę. Pani mówiła, że będą wjeżdżać kolejką na Trzy Korony, a zjeżdżać jakąś tubą ( ??? ). Ja niczego takiego sobie nie przypominam. Przyznam szczerze, że trochę się boję i nie wiem, czy w ogóle ją puszczę, bo to w sumie małe dzieci, a góry dość poważne. Jedzie 2...
  • Witam, taki sam wątek założyłam na forum szpitale ale od wczoraj nie ma żadnego odzewu, wiec postanowiłam tutaj, gdzie zaglądają mamy tylko z małopolski. Może tutaj mi pomożecie:) Proszę o odzew mamy, które po posiewie pod koniec ciąży dowiedziały się że są nosicielkami paciorkowca Streptococcus Agalactie i dodatkowo rodziły w Żeromskim. Proszę o info jakie szpital ma procedury związane z przyjęciem pacjentki z paciorkowcem.Dostałyście od razu antybiotyk i dziecko też??Jakie ...
  • Starszy syn dostał skierowanie na wycięcie migdałków. Czy ktoś robił taki zabieg w szpitalu Narutowicza? Mamy tam najbliżej. Wiem, że można też wycinać w Żeromskim i Rydygiera, ale to strasznie daleko od nas. Macie jakieś doświadczenia z innymi miejscami?
  • Witam, :-)) Tak jak wyżej (w temacie) przez 4- 5 dni w tygodniu po 3,5 godz. SZymon ma 4,5 roku i chodzi do przedszkola.Do obowiązków należałoby odbieranie go ok. godz.14.00 z przedszkola i opieka nad nim do godz 17.00- 17.30. Bardzo prosze o kontakt osoby zainteresowane. Pzd. Aga P.S.Przedszkole mieści się przy Rondzie Grzegórzeckim a mieszkamy na os. Wandy w Nowej Hucie.Bezpośrednie połaczenie tramwajowe.
  • Wiem, że temat często wraca. Może warto byłoby żeby informacje o szpitalach przyjaznych i mniej przyjaznych dla rodzących i ich nowonarodzonych maleństw pozbierać w jeden wątek, tak jak było z rankingiem lekarzy. Dlatego duża prośba do mam, żeby zamieszczały swoją opinię pozytywną lub negatywną o szpitalu. Wszystkie "starajace" i "oczekujące" będa im za to wdzięczne.
  • Witajcie Załozyłam tez taki post na "Szpitale" ale nie mam odzewu:) Mam problem z podjęciem decyzji gdzie rodzić. Ograniczyłam sie do wyboru pomiedzy dwoma krakowskimi szpitalami Narutowiczem i Siemiradzkim.Może macie jakies uwagi , które pomoga mi ostatecznie sie na którys zdecydować. Nrutowicz- tu rodziłam pierwsze dziecko więc to zdecydowany plus. Wiem jak tam wygląda, wiem czego sie spodziewać, to przede wszystkim psychiczne ułatwienie.Jest po remoncie. Nie mam tam natomiast ...
  • chciałabym posłać córeczkę do tego klubu maluszka. bardzo proszę o Wasze opinie na temat tego klubiku.
  • Nie mam pojęcia dlaczego jest tak dużo złych głosów na temat szpitala na Siemieradzkiego? Ja urodziłam tam moje dwie córeczki-5 lat i 8 miesięcy, i byłam bardzo zadowolona.Wiadomo szpital to nie hotel pięciogwiazdkowy więc wymogów co do wyglądu sal nie miałam.Natomiast z opieki byłam w pełni zadowolona.W tymże szpitalu pracuje wspaniała lekarka pani doktor Anna Wierzbińska-Spaczyńska.Prowadziła obie moje ciąże i dzięki niej i w jej obecności moje dzieci przyszły na świat-za co jestem dozgonni...
  • Witam, czy ktos moze polecic jakies pediatre z tej przychodni??
  • Dziewczyny, Moja niania zajmuje się 2 dzieci tj. 3,5 letnim chłopakiem i 9 miesięczną Zuzią. Płacę jej 1000 zł za 8,5 godzin dziennie. Oprócz opieki nad dziećmi jeszcze gotuje. Czy to naprawdę jest mało? Podzielcie się opiniami ile wy płacicie.
  • dziewczyny z Krzeszowic i okolic :) może jakieś spotkanko ? kto chętny ?? ulcik ps. znacie kogoś kogo mogłybyście polecić do opieki nad dzieckiem popołudniami i na kilka godzin ( nie codziennie )
  • Dziewczyny mam dylemat: Szukałam dobrego i delikatnego ginekologa KOBIETY, która pracuje w Żeromskim, a oprócz tego przyjmuje prywatnie. Poleciłyście mi kompetetnych ginekologów ale FACETÓW. I powiem Wam szczerze, że chyba się przekonam do któregoś z nich, tylo do którego? No właśnie i tutaj was proszę o pomoc: dr Jacek Franczak czy dr Wojciech Kolka? Dziewczyny, które leczą się u tych panów lub rodziły przy ich asyście, napiszcie proszę co onich sądzicie, jakie zrobili na ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się