ortopeda

(16 wyników)
  • dziewczyny czy znacie ortopede Jana Rede z ww kliniki?szukam dobrego ortopedy- polecono mi wlasnie jego,ale chciałam jeszcze Was spytac...moze chodzilyscie do niego?jakie wrazenia? ps.znacie dobrego alergologa rowniez z tego oddzialu enel-medu?
  • Może ktoś ma pomysł co to jest, ból prawej nogi, od biodra ku dołowi, byłam u chirurga naczyniowego - żyły ok, ginekologicznie sie przebadałam - też ok, prześwietlenie kręgosłupa + stawu biodrowego - żadnych strasznych rzeczy, jedynie wady zwyrodnieniowe. A jeszcze teraz mam opuchnięte kolano z tyłu, jakaś torbiel czy coś, ide z tym do ortopedy, dostaję już świra bo ból mnie wykończy - nie opuszcza mnie ani na chwile. Może ktoś miał coś takiego??
  • Mój ból kręgosłupa pojawił się przy schylaniu. Kiedy choć o kilka stopni zgięłam się w połowie:) to nawet szklanki nie byłam w stanie podnieść. (Mam 18naście lat) Poszłam do masażysty, masuję się już 2. tydzień boleć nie przestało, ale już wiem co mi jest. Mam za słabe mięśnie odcinka lędźwiowego kręgosłupa. Tym sposobem kręgosłup ciągną moje mięśnie brzucha do przodu i mamy problem. Teraz muszę ćwiczyć mięśnie tego odcinka. Bóle mam nie tylko przy schylaniu, ale głównie właśnie przy nim. Po...
  • Witam! 10 miesięcy temu urodziłam córeczkę i na początku nie miałam żadnych problemów z podnoszeniem jej, ale teraz, gdy jej waga dawno odbiegła od urodzeniowej i muszę ją np. podnieść, prawa dłoń po prostu odmawia mi posłuszeństwa, a dokładniej okolice kciuka bolą straszliwie. Czy któraś z mam miała podobnie? Czy jest na to jakiś sposób. Pozdrawiam
  • Jedno kolano mi tak chrupie od dość dawna, przy np. wchodzeniu po schodach, przy chodzeniu czasem pobolewa. Bylam u paru ortopedow, wszyscy zalecaja glukozamine (lykam od 3 miesiecy, zero efektu, niby ciezko sie wchlania, ale po 3 mies juz efekt powinien byc). Rentgen nic nie wykazuje, nawet chrząstka nie jest podbno poscierana. Macie jakas rade? Bo moj narzeczony sie wzdryga jak wchodzimy razem po schodach :-)
  • wiem, że na forum nie mogę oczekiwać odpowiedzi, ale moze też ktoś tak mial, otóż od 2 miesięcy boli mnie dłon, tzn na kości palca środkowego, na jej samym zakończeniu w nadgarstku odczuwam jakby zgrubienie i mam wrażenie, że od tego mnie boli, jest to tak jakby zgrubienie na końcu kości, niewiem czy wszyscy tak mają czy tylko ja, bo na drugiej ręce mam też wyczuwalne to zakończenie kości, ale nie tak bardzo.Dłon boli gdy wykonuję jakieś czynności
  • Witam,po krótce żeby nie przynudzać,jestem 33-letnia kobietą,matką 6- letniej córeczki,ze skoliozą,dosć znaczną,leczona pobytami w sanatorium w ZAkopanym wieki temu (mialam 12-14 lat co roku tam jeżdziłam)masaże,ćwiczenia,pływanie, nie kwalifikowałam się na operacje,zawsze z tych kontroli wychodziłam obronną ręką,wiadomo zaniedbałam to,teraz patrząc w lustro jestem przerazona, wystająca łopatka juz na kształt garba i biodro coraz bardziej wypięte i niestety te mankamenty mojej f...
  • Witam,przetrzepalam prawie caly net - nic wlasciwie nie ma, nie liczac porady bioenergoterapety. Tesciowa dowiedziala sie w krotkiej rozmowe z zaprzyjaznionym ortopeda, ze ma ostrogi i zwapnienie sciegna achillesa - o co chodzi z tym pierwszym to wiemy, o tym drugim doczytalismy. Polecil dwa rodzaje zabiegow - m.in. szok terapie. I tu mam pytanie - czy to cos laserowego, czy to krioterapia miejscowa? Tesciowa ma juz umowiona wizyte u lekarza - ale zanim do niego trafi, probujemy...
  • Dlaczego podczas jazdy na rowerze boli mnie ciagle kolano? W dodatku tylko jedno! Po rowerowej wycieczce, kolano boli mnie jeszcze pare godzin, a jak kucam to slychac jak cos w nim trzeszczy :(( Myslalam ze samo przejdzie, ale mam to jakos od marca. :( Co to moze byc?
  • od jakiegoś czasu cierpną łatwo mi nogi - nieraz drętwieją. wiem że częściowo można to tłumaczyć nieraz złym ustawieniem kręgosłupa ale co to poza tym może być? złe krążenie?dodam że mam żylaki na jednej nodze ale czy to wszystko tłumaczy?
  • Mam pytanie do Pani doktor - od jakiegoś czasu pod koniec dnia bardzo boli mnie kręgosłup w części lędźwiowej. Kiedyś (w lecie) miałam podobnie i po zastosowaniu przez kilka dni maści Histadermin bóle ustały. Ale teraz nawet maśc nie pomaga. Prosze mi powiedziec co może być przyczyną takich bóli. Dodam, że pracę mam raczej siedzącą, chos staram sie co jakiś czas przejść sie po biurze, pospacerować po schodach itd. Chodzę czasem na wyższym obcasie (takim 5-7 cm). Mam 27 lat, ni...
  • od jakiegos czasu bardzo bola mnie piety. myslalam ze moze je stluklam albo odbilam w butach ale nie. najbardziej boli z samego rana jak wstane to nie moge stanac na calej stopie i kustykam do lazienki. co to moze byc?
  • np. od kompa (kiedy się dłuższy czas siedzi w jednej pozycji) oraz podczas chodzenia - czym może być spowodowany? osoba, która na niego cierpi nosi wygodne obuwie więc to na pewno nie od butów
  • Proszę doradźcie chodzę na stepy i trochę przesadziłam z ćwiczeniem, bo zaczeło mi strzykać w kolanie tzn chyba je nadwyrężylam nie wiem co mam zrobić.Pa.
  • bo moja lekarka to jakaś nie kompetenta. ja jej mówię, że od paru m-cy bolą mnie plecy, najpierw na dole mnie bolały teraz już łopatki, kark i ramiona, a ona że to normalne po ciąży i wogóle mało cwiczeń. a ja sobie cwiczę jak mam chwilę, smaruję maściami i amolem. i nic. jaki lekarz specjalista jest od takich rzeczy? chyba pójdę prosto do lekarza który się na tym zna. dzięki. pozdrawiam
  • Witam, Kilka lat temu stwierdzono u mnie dyskopatie - uszkodzona czesc ledzwiowa kregoslupa. Nauczylam sie zyc z ciaglym bolem w tek okolicy, ale w najblizszym czasie zamierzamy z mezem postarac sie o pierwsze dziecko. Szczerze powiedziawszy bardzo sie obawiam reakcji ze strony kregoslupa - przy normalnym obciazeniu mam czesto klopoty z porannym wstaniem z lozka, co bedzie, gdy zaczne przybierac na wadze...? Czy ktoras z Was miala podobne problemy? Dziekuje i pozdrawiam. Yennah.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się