ortopeda

(9 wyników)
  • Bolą mnie okolice stawów międzypaliczkowych dalszych. Po lewej i prawej stronie stawu w palcach środkowym, serdecznym i małym obu rąk. Ból usadowił się mniej więcej tam, gdzie kończy się paliczek środkowy, a zaczyna staw. Boli tez okolica kości grochowej w nadgarstku. Dolegliwości nasilają się kiedy przez długi czas dłonie pozostają w jednej pozycji (praca przy kompie, sen, długi prowadzenie samochodu). pomoże ortopeda?
  • Witam, w kilku zdaniach opiszę o co mi chodzi. moja praca polega na ciągłym dźwiganiu, schylaniu sie i noszeniu ciężarów. od dziecka mam problem z kręgosłupem jednak od jakiegoś czasu bóle bardzo się nasiliły.zaczęły mnie też boleć kolana. bywa tak, że nie moge wstac z łóżka, a do toalety juz szłam na czworaka. leczył mnie prywatny ortopeda z pewnej , prężnej sieci medycznej. skierował na badanie rtg kręgosłupa i miednicy. na zdjęciach niewiele wyszlo tzn, mała dyskopatia jakas sklerotyzacja...
  • Witam serdecznie, 11 października 2010 miałam altroskopie stawu kolanowego.stwierdzono uszkodzenie przytorebkowego rogu tylnego łąkotki przyśrodkowej(zszyto ją"FAST-FIX:),natomiast boczną odwrócono. 21 października zdjęto mi szwy po altroskopii. Od tyg chodzę na rehabilitację do lekarza z tego samego szpitala, w którym pracuje mój "doktor operacyjny". Doktor operacyjny był przeciwny rehabilitacji,dlaczego?uważał,ze wyćwiczę mięśnie 4-głowego uda sama i koniec.j Ale okazało,że mam przyk...
  • Mam problem z kolanem, które mi puchnie z niewiadomej przyczyny. Byłem ogólnie zawsze zdrowy. W trakcie jak byłem przeziębiony i leżałem sobie w łóżku kolanko zaczęło sobie puchnąć. Nie miałem żadnego urazu. Dobrze, że mam pakiet medyczny więc każda konsultacja lekarska nie kosztuje 150 zł. Poszedłem do ortopedy w Damianie. Lekarz spóźnił się 0,5 godziny i zaczał mnie obsługiwać w biegu. Pisał jakieś papiery innych klientów i pytał mnie o dolegliwości. Oglądanie kolana i obmacywanie go trw...
  • Miałam wyoadek samochodowy. W wyniku Tomografu komputerowego jest napisane: ZNIesienie lordozy szyjnej z kifotycznym wygięciem na poz.C3-C6. Obniżenie przestrzeni m/kregowych od C3-C4 do C6-C7 z osteofitami krawędzi trzonów również od strony kanału kręgowego. Zwapnienia w wiezadle podłużnym przednim i tylnym. Wypukliny tarcz międzykręgowych od C3 do C7 powodujące spłycenie przedniej rezerwy płynowej kanału kręgowego oraz ucisk w zachyłkach korzeniowych. Zmiany zwyrodnieniowe wyr...
  • Przewlekłe suche zapalenie pochewek ścięgien mięśni w obrębie ręki i nadgarstka Co to za dolegliwosc? jak sie ja leczy? jakie są objawy? podejrzewam ze mam cos takiego ale nie jestem jeszcze pewna(w trakcie badan). usg dloni i nadgarstkow wykaazalo ze pochewki sa pogrubione, ale nie mam typowego stanu zapalnego z obrzekiem czy zbytnim ociepleniem dloni. natomiast mam jakby przykurczone palce srodkowy serdeczny i wskazujacy u obu dloni, dodatkowo nadwyrezone nadgarstki. czuje bol i niemo...
  • Witam moje 20 miesięczne dziecko-syn ma wadę postawy zdiagnozowaną jako koślawość stóp.Przejawia się to tym że mały trochę chodzi na wewnętrznych stronach stóp Po konsultacji u ortopedy i neurologa ale mówią że może przejdzie samo bo innych zabórzeń nie ma. Może ktoś ma podobny problem albo miał.
  • Mam pytanie co powinnam zrobić jak odczuwam ból w kolanie (artroskopia 6 miesięcy temu)? Dodam,że mam 18 lat ;(
  • Witam Mam 23 lata i problem z oboma kolanami. Gorzej jest z lewym. Nie mogę schodzić z góry - boli z boku, czasem gdy wstaję - porządnie 'chrupnie' z przodu. Kiedyś próbowałam ćwiczenia - w rozkroku przy wyprostowanych plecach, uginałam kolana, wtedy też coś się przestawia z boku od zewnętrznej strony i boli. Ostatnio zauważyłam też, że przy zginaniu kolana coś się przestawia w środku. Nie boli, ale jest nieprzyjemne. Szczególnie jak siedzę, wyprostuję kolano i powoli opuszczam, to t...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się