Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      osad

osad

(3 wyniki)
    • Miałem do tej pory jasny (może seledynkowy) osad na języku (5m-cy na antybiotykach), a teraz (od ok miesiąca) mam ciemnobrązowy i takie krosty głębiej na języku. Nie wiem czy to przypadek,ale od miesiąca biorę wlewy Biotraksonu (chyba truskawki i czereśnie nie mają tu nic do rzeczy). Czy ktoś miał coś takiego?
    • Nie wiem, czy o tym było na forum czy nie, nie mam teraz czasu szukać. Ale byłam dziś u dentysty i mówił, że: po pierwsze nie tyle same abxy powodują nalot na zębach, co cała gama suplementów, jakie stosujemy, zwłaszcza witaminy po drugie: kupić pastę Clinomyn dla palących i elektryczną szczoteczkę do zębów, przy takim zestawie osad nie ma szans się pojawić. I przy okazji: dentysta opowiada mi, że jego ojca ugryzł kleszcz, sparaliżowało go i stracił pamięć krótkotrwałą. Nie leczy si...
    • Zęby(10)

Witam Was wszystkich! Mam pytanka, czy Borelioza ma jakiś wpływ na zęby ? Jakiś czas temu zauważyłam białe plamy i zastanawiam się czy to na jej skutek... Czy przyjmowanie leków może spowodować powstawanie osadu? Bo zaczyna mieć ... a mój dentysta twierdzi, że raczej to nie może mieć wpływu, ale z drugiej strony nigdy wcześniej tego nie miałam ... Proszę pomóżcie, bo zawsze bardzo dbałam o zęby a teraz zaczynam się o nie martwić! (Może macie jakieś "zaczarowane" sposoby ...) :)) Gorąc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się