osad

(3 wyniki)
  • Jestem mamą 6 tygodniowego malucha. Mam pytanie: Moje dziecko kilka razy od urodzenia (pierwszy raz w szpitalu) zrobiło siusiu z ceglanym osadem w pieluszce. Niepokoi mnie to nadal..Czy pojawianie się takiego osadu może świadczyć o jakiejs wadzie???Proszę o odpowiedzi-Zaniepokojona
  • Dziewczyny, ja jestem zupełnie "zielona" w temacie, przepraszam, że mam pewnie banalne pytanie, ale strasznie się denerwuję i próbuję znaleźc odpowiedź na dreczące mnie pytanie. Dzisiaj odebrałam wynik badania moczu mojej 4,5m córeczki. Badanie zrobiliśmy ponieważ przez parę dni Mała zaczęła mniej jeść. Lekarka sugerowała ząbki, które faktycznie teraz wychodzą. Na badaniu wyszło, że Hania ma osad- leukocyty 10-12, podczas gdy w zakresie jest do 5. Zaczęłam szperać po internecie ...
  • Posadziłam rano dziecko na nocniku, zrobiła siusiu i posiedziała jeszcze z 10 minut. Kiedy chciałam wylać zawartość nocnika zauważyłam jakiś osad (coś jakby drobny piaseczek) pokrywający całe dno. Kilka dni temu zauważyłam już że mocz jest dość mętny. Co to może oznaczać? Martwię się a próbkę do analizy mogę dać dopiero jutro rano :-(
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się