Forum Zwierzęta Psy rasowe
ZMIEŃ
      owczarek niemiecki

owczarek niemiecki

(14 wyniki)
    • witam od 2 tygodni mam w domu 3-miesiecznego owczarka niemieckiego wiem że to normalne że taki szczeniak gryzie wszystko co popadnie ale może jest jakiś sposób żeby mniej gryzła? bo gryzie wszystko począwszy od butów skończywczy na ścianach, ma swoje zabawki które może gryźć i się nimi bawić ale i tak gryzie wszystko inne czasami zdarza jej się ugryźć nawet mnie czy kogoś innego z domowników - to mnie bardziej martwi i nie wiem jak ją tego oduczyć kolejnym problemem jest to że ona nie...
    • czy można jakoś pomóc psu chorującemu na stawy? pięcioletni owczarek niemiecki moich rodziców w ciągu ostatniego roku z wesołego, pełnego energii psa stał się ospały, woli leżeć niż "szaleć" dokuczają mu stawy - co ponoć jest charakterystyczne dla tej rasy weterynarz powidział, że 3 razy w roku można mu dać antybiotyki ale to niewiele pomaga czy można jeszcze jakoś psu pomóc?
    • Od 5 miesięcy mamy owczarka niemieckiego dlugowloseego i kota. kot ma w tej chwili 5 lat , jednak w tym mieszkaniu pojawil sie po psie. pies mial ok 3 m- c jak sie poznali. ogolnie na kota nie narzekam, ale pies zaczyna przechodzic sam siebie. nie moze nauczyc sie porzadku, szczeka, gryzie. a jak go zostawiamy w domu to niszczy co tylko popadnie. ostatnio zerwal tapety z calego przedpokoju. wspomne ze w jak byl zupelnie malutki, a my pracowalismy to jezdzil codzienni do rodzicow. D...
    • Witam . Od zawsze mieliśmy psa, kiedy byłam dzieckiem miałam owczarka niemieckiego. Był to pies którego bardzo kochałam .Teraz jestem dorosła , mam dwoje dzieci , są w takim samym wieku w jakim my dostalismy psa 8 i 2 lata .Chciałaby znowu kupić owczarka , niekoniecznie z rodowodem - teraz i tak nie mam czasu jezdzic na wystawy. Jednak mówiąc szczerze nie bardzo wiem którą hodowlę wybrac , czy piesek tańszy z rodowodem oznacza gorszą psychikę niż ten za 2500,00 a kupując bez rod...
    • Mam dosc duzy problem z moim psiakiem mianowicie zawsze na spacerze gdy na przeciwko nas idzie inny pies a moj go dostrzeze zaczyna sie skradac.Potem sie kladzie i czeka az pies podejdzie a nastepnie skacze do niego.Niektore psy boja sie i piszcza niektore reaguja agresywnie.Jest to moj najwiekszy problem bo nijak nie moge oduczyc go owego zachowania.Zdaje sobie sprawe ze instynkt mu podpowiada takie zachowanie dla mnie to duzy problem chcialabym oduczyc go owego zachowania ale n...
    • Od dłuższego czasu zastasnawiam się nad kupnem psa - sznaucera lub owczarka niemieckiego. Mieszkać będę w domku pod miastem z niewielkim ogródkiem. Mam jedno, 14-letnie dziecko. Proszę o radę, na którego psa się zdecydować? Dużo czytałem o obydwu rasach, ale nic nie zastąpi fachowych rad osób, które mają własne doświadczenia z psami tych ras. Bardzo dziękuję za wszelkie wskazania i porady.
    • Sunia ma 10 miesięcy, zaczęła wybrzydzać w połowie sierpnia, myślałam, że upały, ale to się pogarsza. jest chuda jak szczapa, choć energia raczej ją rozpiera. daję jej suchą karmę (acanę) zmieszaną z mięsem z puszki, bo samej juz dawno nie chciała jeść. Próbowałam zmienić karmę, jedła chętnoiej dwa dni i znów to samo. Widzę, że jest głodna, bo zaczyna sępić, w bruzchu jej burczy, a za surowe mięso dałaby się sprzedać.Byłyśmy u weterynarza, badanie krwi, RTG - wszystko ok! Dostaje ...
    • Owczarek niemiecki - młody dwuletni pies przyplątał się do nas na działce . Nie możemy go zatrzymać , bo mamy małe mieszkanie i kota . Pies jest piękny , rasowy - stwierdzenie weterynarza. Zainteresowaliśmy psem wszystkie odpowiedzialne służby , ale nikt do tej pory nam nie pomógł. Psa można zabrać za darmo w okolicy Rzeczycy, obok Rawy Mazowieckiej.
    • Mam 4 miesięcznego owczarka, któremu już stanęło jedno ucho, niestety coś drugiego nie może postawić, tylko czasem stoją mu obydwa, czy ma za mało witamin? Dostaje wapń, witaminy, skorupki pokruszone od jajek w jedzeniu, a nawet żelatyne, jak kazała weterynarka, mimo to nic nie pomaga. Mieliście podobny problem z uszami, u swoich pupili?
    • Zwracam sie z prosba o porade. Zastanawaim sie nad zakupem jednego z psow:owczarek niemiecki badz labrador.Mieszkam w Anglii, dom z ogrodkiem, blisko las, sam biegam dziennie godzine i bardzo duzo czasu spedzam na swiezym powietrzu, mysle ze moge pozwolic sobie na duzego psa. Nie ma problemu z warunkami dla psa, maksymalnie dziennie bedzie w domu sam przez 4 godziny. i teraz pytanie, ktora rase byscie polecili, sam nie moge sie zdecydowac. Obie bardzo mi sie podobaja.Plusy owczar...
    • Jestem już prawie zdecydowany na zakup tej psinki... Cała rodzinka oszalała na punkcie tego słodkiego "dzikusa", Mam jednak obawy czy w mieszkaniu w miescie bedzie mu dobrze ( 2 pokoje ) - jesteśmy bardzo aktywni rowery, długie spacery, wypady za miasto, Żona nie pracuje więc psiaczek nie będzie sam w domu.Jak w praktyce wygląda życie z tym psiakiem w mieśie ???
    • Witam, Proszę o radę. Planujemy wziąć pieska. Myślimy o tym od dawna, a teraz doszła opinia pani psycholog, że mojej 6-letniej córce przydałby się kontakt z psem (ze względu na emocje). Młodsza córka ma 2,5 roku. Wiem, ze to na mnie będzie spoczywał ciężar opieki i wychowania psa, nie planuję psa w prezencie DLA córki. Obawiam się tylko, czy dzieci nie są za małe. Biorę pod uwagę, m.in. nieświadome męczenie psa przez dzieci, podgryzanie dzieci przez szczeniaka, możliwość przewracania...
    • Tylko w dobre ręce - zostały jeszcze 2 szczeniaki (ciężko określić ich płeć). Po rodzicach z rodowodem, okolice Wrocławia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się