Dodaj do ulubionych

Alergia pokarmowa

28.01.22, 22:49
Dzien dobry.

Jestem właścicielka mieszańca który jakiś czas temu zaczął wykazywać objawy alergii pokarmowej (problemy trawienne, drapanie się, zmiany skórne). Lekarz zalecił mi zmianę diety i zaproponował Joserę Hypoallergenic. Wprowadzając karmę zauważyłam znaczną poprawę stanu zdrowia i samopoczucia mojego pieska. W tym momencie pies je głównie tę karmę i jak na razie jest super ale zastanawiam się po jakim czasie mozna spróbowac powrócić do innych typów karmy tak żeby zwierzakowi nie zaszkodzić i nie wrócić do stanu poprzedniego? 

Pozdrawiam 
Obserwuj wątek
    • ryszardjasz808 Re: Alergia pokarmowa 30.01.22, 01:20
      Tak naprawdę to nie ma reguły. Możesz powoli zacząć wprowadzać jakąś lekką, bezzbożową karmę, np. Josera Lachs&Kartoffel dedykowaną dla wrażliwych psów, jednak jeśli pies mimo to zacznie wykazywac jakieś dolegliwości, wróć do Hypoallergenic. Pozdrawiam.
    • www.forumzoologiczne.pl Re: Alergia pokarmowa 14.02.22, 13:15
      stacjazwierzak.pl/blog/karma-bezzbozowa-dla-psa
    • joasiakos Re: Alergia pokarmowa 21.04.22, 23:54
      Odczulanie psa trzeba robić pod okiem naprawdę mądrego lekarza. Może uda się wprowadzić większość klasycznych karm ale i tak trzeba obserwować bo alergie potrafią wracać, czasem po pół roku, czasem po dwóch. Może warto pomyśleć o żywieniu BARF tylko wymaga ona więcej czasu, jednak raczej lepsze to niż eksperymentowanie z psiakiem. W dodatku na rynku jest sporo producentów z pożywieniem dla alergików, nawet przekąski są naturalne, wyłącznie suszone i już mogę osobiście polecić krainaradolin.pl/produkty/dla-psa/elementy-suszone/krolik,2,93 .

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka