palacz

(4 wyniki)
  • witam. pewna osoba z mojej rodziny pali bardzo duzo papierosów (podejrzewam ze okolo 2paczek na dzien) udalo sie ja namowic na zrobienie badan, podejrzewam ze powinno sie zaczac od zrobienia badan krwii. nie wiem tylko co dokladnie... jakby ktos moglby mi podpowiedziec. kolejnym obowiazkowym badanie powinno byc pewnie przeswietlenie pluc. jakie jeszcze inne badania mozna zrobic?? do jakiego lekarza sie udac. dodam ze ta osoba ma tzw kaszel palacza, zachrypniety glos od papierosow.
  • Witam!! Po ślubie przeprowadziłam się do rodziców męża. U mnie w domu nikt nie palił papierosów a tu teść pali chyba 2 paczki dziennie!! Smród jest nie do zniesienia a jeszcze do tego cały czas ma problemy z drogami oddechowymi. Teść nie chce zrozumieć, że to wszystkim przeszkadza i nawet nie ma zamiary wyjść na zewnątrz. Pali gdzie popadnie. Niby my mieszkamy na piętrze ale wszystkie ubrania przesiąknięte są tym smrodem a firanki piorę co miesiąc bo dosłownie są szare. Wcześniej w cią...
  • Witam Jestem nowa na Forum, ale mam wielki problem z którym nie wiem jak sobie poradzić. Otóż rozpoczęłam nauke na jednej z panstwowych uczelni na Śląsku i tam pomimo zakazu palenia nikt go nie respektuje. Studenci pala na korytarzach, tuz pod znakami zakazu palenia i śmieją się gdy im zwracam uwagę że nie wolno palić. O zgrozo, jedna z koleżanek powiedziała mi, że w zeszłym roku "było jeszcze gorzej bo palono w salach!". Zatkało mnie, gdy to usłyszałam. Nie wiem co robić, bo...
  • Dziewczyny pomóżcie jestem w ciąży i nie mogę sobie poradzić z paleniem papierosów tz. staram sie nie palic ale do końca mi to nie wychodzi. Czy można jakość to zwalczyć ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się