Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      papierosy

papierosy

(4 wyniki)
    • Wiadomo że palenie papierosów jest zakazane w czasie leczenia.Ale chciałem przeprowadzić krótki sondaż.Czy ktoś z Was mimo to pali?
    • W pracy dr Burrascano przeczytałem ,ze osoby chorzy na borelioze powinni koniecznie od razu rzucic palenie papierosów. Na czy polega tak duzy negatywny wpływ nikotyny na leczenie osoby z bb. ? Ja wlasnie próbuje rzucic. Moze nie wszystkie osoby o tym wiedza i pala nadal?
    • jak w temacie: palicie papierosy? moze rzuciliscie jak zachorowaliscie? jakie macie sposoby na nie-palenie? jak palenie ma sie do borelki? pale okolo 1,5 paczki dziennie i nie moge zerwac z nalogiem, moze nawet za bardzo nie pracuje nad tym, jak bylo u was?
    • Wg wytycznych Dr Burrascano w wydaniu trzynastym z 2000 roku palenie tytoniu jest zabrionione i musi być zaprzestane natychmiast. www2.lymenet.org/domino/file.nsf/UID/guidelines "Cessation of smoking is extremely important and must be addressed immediately" W wersji piętnastej z 2005 z kolei Dr B. nie wspomina o paleniu. Jak myślicie, zapomniał ? Czy może unikanie palenia nie jest aż tak ważne.W końcu w 15 poprawionym wydaniu nie sądzę żeby czegoś brakowało. Macie jakieś inf...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się