Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      pcv

pcv

(16 wyników)
    • Witam, mam krótkie pytanie, dzisiaj majster powiedział, że lepszym rozwiązaniem jest kupno kominka wentylacyjnego wykonanego z polipropylenu niż z pcv. Pytanie do was czy chce mnie oszukać na kosztach czy ma rację. Czy ma to jakieś szczególne znaczenie. Proszę o w miare szybkie odp.
    • Mam problem, nie wiem czy zamontowac u siebie w domu okna pcv czy drewniane. Proszę o opinię,które lepsze. Jesli lepsze są drewniane to jakiej firmy a jeśli pcv to też prosze mi polecić dobrego wykonawce. dziękuję, marta.
    • Chyba ten temat byl kiedys poruszany ale nie moge sie dogrzebac. Kupilam dom, gdzie sa okna pcv. podobno to energooszczedne, ale pomimo przecierania srednio co 3 dni na dole okien formuje sie czarny nalot. najgorsze jest to ,ze troche plesni jest pod uszczelka i nie sposob jej sie pozbyc. Jakies sprawdzone sposoby na pozbycie sie tej uciazliwosci?
    • Jak uszczelinić uszkodzona podczas wiercenia w scianie rure pcv z wodą?? przecięcie jest drobne podłużne na ok 1 cm. Czy użyc do tego jakiegos kleju, jaki jest najlepszy? czy jakąs tasmę, objemki? z gory dzieki za pomoc
    • Witam wszystkich i od razu proszę doświadczonych o radę :-) Czeka mnie remont w mieszkaniu - m.in. wymiana starych drewnianych okien na pcv i rozbiorka pieca kaflowego w jednym pokoju. Ile średnio trwa wymiana okien /3 zwykle i jedno balkonowe/? Z jakiego stopnia kurzeniem i zabrudzeniem wszystkiego mam sie liczyc? Nie mam gdzie wyprowadzic wszystkich mebli itp. No i druga sprawa - piec. Zwykly, kaflowy, ale z grzałką elektryczną w środku. Czy do rozbiórki takiego pieca potrzeba e...
    • jak myslicie, czy warto kupic okna pcv firmy tras? maja dosc okazyjna cene, zrobili mi u dilera wycene i chyba sie skusze. pozdrowienia!
    • Proszę o radę jaki profil wybrać , jakiej firmy i o sprawdzonego sprzedawcę z warszawy Dzięki
    • Chcę kupić okna z pcv ale nie wiem gdzie i jakie. Jeżeli ktoś posiada takie okna to chciałabym wiedzieć czy są zadowoleni i gdzie je kupili?
    • MAM PROBLEM CZYM MYC RAMY OKIEN PCV SLYSZALEM ZE SA JAKIES SPECJALNE SRODKI KTORE NIE RYSÓJA
    • Czy ktoś wie, gdzie można kupić roletkę o szer. 95-100 cm, której montaż nie wymaga wiercenia? I jeszcze pomarańczową :) plis pomóżcie agnieszka
    • W nowym mieszkaniu zamontowano mi okno w którym uszczelka kończy się ok 30 cm od dolnej krawędzi okna. Wykonawca twierdzi, że jest to rozszczelnienie. Nie wygląda to "fabrycznie", ja sama nie słyszałam o takim rozwiązaniu. Mają rację czy chcą mnie nabić w butelkę? Pomóżcie!
    • Witajcie, Potrzebuje okien, ktore wycisza boisko za oknem, tzn kopniecia pilki i odbijanie pilki od asfaltu. Na moje, laika, ucho to dziweki o dosc niskiej czestotliwosci. Ulicy w poblizu nie mam, chodzi mi tylko o to boisko. Czy zwykle okna pcv to dosc? Co jest wazne dla dzwiekoszczelnosci - odleglosc miedzy szybami, rodzaj gazu miedzy nimi (argon?), rodzaj szyb, ilosc komor w ramie? O co pytac? A moze jakas konkretna marka okien jest wyjatkowo dobra w tym wzgledzie. jestem gotow...
    • Zdecydowałam sie na parapety drewniane-sosnowe 2.8cm grubości. Zastanawiam się jednak przed zamówieniem na miarę czy mierzyć głębokośc parapetu od miejsca w którym przylega do ramy czy mierzyć od miejsca pod ramą (róznica około 0.7cm).
    • Mieszkam w bloku z wielkiej plyty, czy lepsze sa okna drewniane czy z PCV, jakich producentów? (VEKA, ALUPLAST, M & S czy innych) prosze o odpowiedz janiek27@poczta.onet.pl
    • Witam Mam do was takie pytanie.Mieszkam w bloku i kiedys nie bylo,moze tez sie nie kladlo parkietu.Natomista teraz chcialbym polozyc parkiet tylko jest jeden maly problem.Na pdlodze jest cos w stylu linoleum(taka imitacja parkietu z gumy).Oczywiscie nie musze dodawac ze to linoelum bylo polozne okolo 30 lat temu w zwiazku ztym wydaje mi sie ze bedzie problem z zerwaniem go.Ostatnio jak mialem remont kuchni i glazurnik zrywal to stare linoleum to wygladalo to tak ze z jakas spachelke czy czy...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się