Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      pieprz

pieprz

(13 wyniki)
    • Chatka z piernika marzenie :)
    • jesli to maja byc kolduny to ja jestem ksiaze Witold.
    • jezeli macie swoje ulubione parowki i przepis z nimi to podziel sie z nami! ;D Wymieniamy sie przepisami :):)
    • Zbliża się roczek naszego smyka. Sobotnie popołudnie,nie więcej niz 14 osób przy stole. Chcę podać cos lekkiego jednoczesnie sytego;) Grill odpada bo to blok. Myślałam o mięsku i do tego kilka sałatek plus koreczki na przekąski. Czy takie menu wystarczy? W gotowaniu nie jestem ekspertem dlatego proszę o poradę lub ewentualne przepisy na cos pysznego. Dziękuję.
    • A gdzie proporcje?? :(
    • Proponuje zmodyfikować przepis. Jako że etanol ma niższą temperature parowania w trakcie gotowania to co "najważniejsze" ulatnia się:). proponuje zagotować 0,25 l wody ze składnikami a następnie dodać wódke.
    • Nie polecam rozmrażać krewetek wrzątkiem, ponieważ utrzymuje on niezbyt przyjemny zapach. Świetną metodś jest rozmrażanie ich i innych owoców morza (ja nawet zostawiam do rozmrożenia na noc w lodówce) w białym, wytrawnym winie. Mają genialny smak
    • Malze naleza do produktow luksusowych. Podaje sie je od swieta m.in z truflami. Oto moje proste przepisy. 1/ Salatka wloska z malzami. 200 g mieszanki roznych salat, np. maslowa, rukola, cykoria, radoccio itp. 12 malz, 40 g struganego parmezanu. sos: 1-2 lyzki octu balsamicznego, 6 lyzek oliwy, 1-2 siekane zabki czosnku, sol, pieprz. Polowki malz podsmazyc na oliwie, ulozyc na salacie i polac sosem. 2/ Togliatelle /lub inny makaron / z malzami. Dla 1 osoby. 3 ma...
    • :) jakw temacie
    • do bani!!
    • Coleslaw (12)

polecam też dodać czerwoną kapustę i paprykę. Mniami
    • Jescze nie probowalam sama,ale słyszalam bardzo pozytywną opinię.Koleżanka mi wczoraj poleciła,więc dzisiaj zrobię małą kolacyjkę dla znajomych:)
    • Kobieto! Jak ty sobie wyobreżasz ruskie pierogi bez cebulki i pieprzu w farszu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się