Gość: Diuna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 00:51 Kobieto! Jak ty sobie wyobreżasz ruskie pierogi bez cebulki i pieprzu w farszu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosia Re: Pierogi ruskie IP: 212.244.1.* 19.05.06, 09:15 Ja robię pierogi ruskie trochę według innego przepisu. Opis umieściłam na swym blogu gosposia.mojweblog.pl/pierogi-ruskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Pierogi ruskie IP: *.chello.pl 22.05.06, 10:02 Ma rację Diuna. Ruskie pierogi bez smażonej cebulki - to muł niejadalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Pierogi ruskie IP: 62.233.200.* 22.05.06, 12:13 Czy pierogi ruskie można mrozić? Pewnie tak, ale czy podgotowane, czy zupełnie surowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Pierogi ruskie IP: 212.244.54.* 24.05.06, 19:04 własnie tak, u mnie w domu ruskie tez nie miały nigdy cebuli, najwyzej mozna było okrasic skwareczkami z cebula jesli ktos miał na takie ochote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELA Re: Pierogi ruskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:33 PO PROSTU PYCHA, JADAM TAKIE PIEROGI OD DZIECKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riverside Re: Pierogi ruskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 22:21 dziwne bo ja od dziecinstwa jak jadałem ruskie to już w farszu były skwareczki n, nie za dużo co by sera i pyrkow smaku nie zagłuszyć , a oprócz tego powinny byc deliketnie zasmażone na patelni co by chrupiące były , i cebulka obowiązkowo , i polecam gorąco pierożki ruskie z ketchupem <co za pewne niektórzy będą uważać za profanacje> tudziez bardzo goraco polecam dip czosnkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Pierogi ruskie-mrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 17:32 od lat mrożę pierogi ruskie, z kapustą i uszka przed wigilią. trzeba ułożone na oprószonej mąką tacce włożyć do zamrażalnika, dopiero po zamarznięiu (niekoniecznie do samego wnętrza) można zsypać do woreczków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aagethmghh Pierogi ruskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 19:32 Ja jadlam pierogi ale one sa pycha chyba jutro zrobie je:PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Pierogi ruskie IP: 212.183.134.* 14.12.06, 03:20 Diuna!A czy ty czytac umiesz?!Przeciez jest napisane,ze to pierozki dla dzieci od1-go roku zycia,wiec to jest chyba logiczne,ze autorka nie dodaje pieprzu i cebuli.Jak chcesz berdziej"na ostro"to znajdz sobie przepis"dla doroslych". Przepis uwazam za dokladny i czytelny.Dziekuje za dokladne wskazowki:*Mam zamiar go wyprobowac,dodam oczywiscie pieprz i cebulke:)Zastanawia mnie,ile pierogow wyjdzie z podanych proporcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorosly Re: Pierogi ruskie IP: *.motorola.com 20.12.06, 15:56 A czy nazwa potrawy to "pierogi ruskie" czy "imitacja pierogow dla najmlodszych" ? Jak sobie wyobrazasz wersje watrobki z cebulka dla malych dzieci ? Bez watrobki i bez cebulki za to z platkami kukurydzianymi ? Hmmm ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie napisze Pierogi ruskie IP: *.aster.pl 17.01.07, 13:33 o fu !jak morzna cos takiego jesc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salija Pierogi ruskie IP: *.autocom.pl 21.02.07, 12:37 przecież bez cebuli i pieprzu te pierogi nie nazywają się "pierogi ruskie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Pierogi ruskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 13:09 No mi tez ciezko to sobie wyobrazic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Pierogi ruskie IP: *.kalisz.mm.pl 29.05.07, 07:34 cebula,ser bialy,pieprz,sol,jajko,ziemniaczki i czasem odrobina suszonej miety jak ktos lubi to podstawa!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś