Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      politologia

politologia

(206 wyników)
    • Witam, bardzo proszę o pomoc w wyborze kierunku. Jakie +/- za jednym i drugim? Reasumując - co lepiej wybrać? Z góry dzięki.
    • jak w temacie, co wybrac? nie mam pojecia sama.
    • Myślę i myślę oprócz pracy dziennikarskiej nie mam pojęcia gdzie można pracować po politologii. Jakie macie inne pomysły na pracę dla absolwenta politologii?
    • Mając zagwarantowane miejsce na kierunku europeistyka oraz na kierunku politologia (studia I stopnia), nieistotne na jakiej uczelni, wszak tego już nie zmienię, co należałoby wybrać, mając na uwadze głównie "trudność" obydwu kierunków, a także ewentualne perspektywy zawodowe po ukończeniu studiów (nie wykluczając podjęcia dalszej nauki na innym kierunku, który miałby ukierunkować wykształcenie, wiedzę)? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
    • Mam straszny dylemat bo nie wiem który z tych kierunków wybrać :( obydwa interesują mnie tak samo. Po hist mogę zostać ostatecznie tym nauczycielem, a po politologii... ?
    • Hej, myślicie, że na UJ da się ściągać? Słyszałem, że się da, bo jest wszędzie zasięg i można na neta wchodzić :)
    • Hej, może ktoś orientuje się jak jest w Instytucie Politologii, jaka jest atmosfera, jak wygląda rerutacja- okiem praktyka,czy trudno się dostać w szeregi politologiczne z innych uczelni studiując inny (ale pokrewny kierunek) również z Uczelni Wyższych Niepublicznych. Jakie są przedmioty, czy egzaminy są trudne i w ogóle troszku o życiu studenckim ;) Dziekuję i licze na odzew:)
    • czy może stosunki międzynarodowe? Który wg Was z tych kierunków daje najszersze możliwości? PS. Proszę o nie pisanie, że każdy jest beznadziejny. Chcę studiować coś co mnie interesuje. ;) Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.
    • Który kierunek Waszym zdaniem jest lepszy, ciekawszy ?
    • Jak myślicie? co byście wybrali? bardziej chciałabym iść na prawo, ale Krk kusi... Doradźcie coś.
    • Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mi napisał ile punktów/procent było potrzebnych na Politologię na Poznań :)
    • Witam ! mam takie pytanie, czy po skonczeniu kierunku takiego jak politologia znalazłbym prace np. jako doradca klienta np. w jakimś banku czy czymś tam innym ;) ? Czekam i dziekuje na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam.
    • Zbieram informacje na temat politologii na AP - wybieram sie na SUM. Jakie sa specjalizacje na SUMie? Czy fajnie sie studiuje na AP?:)
    • DO STUDENTóW NAUK POLITYCZNYCH I NIE TYLKO!!! Mam pytanie dotyczące specjalizacji na politologii: na jakich jesteście? jakie skończyliście? lub jakie skończyli Wasi znajomi i co o nich (specjalizacjach) sądzicie? ja się zastanawiam między: -> marketing polityczny -> administracja rządowa / samorządowa -> zarządzanie europejskie (coś na kształt europeistyki) Zachęcam do pisania!
    • Gdzie warto studiować politologię w Warszawie? Chodzi mi oczywiście o renomę uczelni. P.S Proszę tylko nie mówić, że nie warto, że się nie opłaca, bo ja już to co się "opłaca" studiuję, a politologia to dla przyjemności :)
    • Zwracam się z apelem, do wszystkich tegorocznych maturzystów, którzy zamierzają studiować politologię. Tak się składa że ja również, dwa lata twemu podjąłem tą fatalną decyzje. Zadecydowało moje zainteresowanie polityką i sugestie z kolorowych czasopism. Dziś muszę pisać maturę z matematyki by podjąć normalny kierunek. Skutek tego jest taki że mam dwa lata wyjęte z życiorysu. Politologia w żaden sposób nie przygotowuje do jakiejkolwiek pracy zawodowej. Dużo lepszym wybrem jest c...
    • Witam was. Chciałbym zapytać co sądzicie o wyborze tych kierunków? Który daje większe perspektywy pracy, który jest ciekawszy? Ostatecznie biorę pod uwagę również z nauk społecznych - socjologię. Proszę ogromnie o poważną radę! Dziękuję z góry!
    • Jestem studentem nauk politycznych na UW. Od przyszłego roku zamierzam rozpocząć studia na drugim kierunku ale nie mogę się zdecydować na cos konkretnego. Chciałbym zdobyć jakiś konkretny zawód, specjalizować w czymś konkretnym… Proszę o wypowiedzi głównie osoby, które studiowały politologię i dzięki drugiemu kierunkowi zwiększyły swoja szanse na rynku pracy.
    • Gdzie pozniej mozna znalezc prace?? Prosze o pomoc!!
    • witam. mam nastepujace pytanie. co sadzicie o takim polaczeniu i jak ono bedzie wygladac w przyszlosci: jezeli teraz jestem na IIr politologii (5-letnie) zaocznie i od pazdziernika przyszlego roku chcialbym rozpoczac licencjat z administracji dziennie - w efekcie z dobry miatrem powinienem pisac magisterke i licencjat tego samego roku. da sie to polaczyc, albo jakos rozwinac licencjat i potem oddac jako magisterke? ew czy to w ogole jest mozliwe czasowo, czy jest sens? czy poczekac jesz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się