Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      politologia

politologia

(137 wyników)
    • Te kierunki wydaja mi sie dość zbliżone do siebie. Tzn. średnio wiadomo co po nich robić.. Wybieracie się na któryś z nich? Co planujecie w przyszłości? Na co liczycie?
    • Odpowiedźcie, co ciekawsze, po czym lepsze perspektywy pracy?
    • Wiem, że kierunki dość rozbieżne, jednak podobnie jest z moimi zainteresowaniami. Chciałam zapytać Was o radę, na który z tych dwóch kierunków się zdecydować, zważając na fakt, że w przyszłości chciałabym zająć się dziennikarstwem..? Z góry dziękuję:)
    • Wybiera się ktoś? Ja dostalam wiadomosc ze jestem zakfwalifikowana ale jakoś trudno mi uwierzyć, ze sie dostałam :)boję się wiec ciszyszc tym bardziej, ze nie przyjeli mnie ani do Krakowa ani do Wrocławia. Zastanawiam się tylko czy zakfwalikowana oznacza, że jak tylko dostarcze papiery to jestem studentką czy, ze mogę byc tylko liscie rezerwowej. Ma ktoś dostęp do listy? Albo zna limit przyjęć?
    • Dostałam się i na stosunki międzynarodowe i na politologię...Ale nie jestem pewna co wybrać:/ Możecie mi pomóc?:)
    • Jak myślicie który kierunek w waszej opinii jest lepszy? Politologia, specjalność Współpraca Europejska czy Finanse i Bankowość? Obydwa kierunki na tej samej uczelni!
    • Zwracam się z apelem, do wszystkich tegorocznych maturzystów, którzy zamierzają studiować politologię. Tak się składa że ja również, dwa lata twemu podjąłem tą fatalną decyzje. Zadecydowało moje zainteresowanie polityką i sugestie z kolorowych czasopism. Dziś muszę pisać maturę z matematyki by podjąć normalny kierunek. Skutek tego jest taki że mam dwa lata wyjęte z życiorysu. Politologia w żaden sposób nie przygotowuje do jakiejkolwiek pracy zawodowej. Dużo lepszym wybrem jest choćby...
    • Kto na politologie i ile ja mam 390 punktów na UŚ tam się sumuje podstawa plus rozszerzenie wos,pol,ang
    • Wi5tam kto sie wybiera na politologie na UAM co zdajecie na maturze i na jakim poziomie? ja zdaje geografie polski i angielski na podstawie i wos na rozszezrzeniu jako dodatkowy. Powodenia,pozdrawiam!!
    • W tamtym roku o jedno miejsce ubiegało się prawie 9 osób.Czy myślicie że w tym roku będzie podobnie.Czy ktoś się tam wybiera?
    • Witam, co wybrac - europeistykę czy politologię?
    • Politologia, to od lat bardzo popularne studia, jednak pojawia się problem co robić po ich skończeniu. Oczywiście można być nauczycielem wos-u, ale bądźmy szczerzy - to niezbyt kusząca perspektywa, albo np. wybrać specjalizację dziennikarską lub zająć się polityką. Interesuje mnie jednak, jakimi jeszcze rzeczami można się zająć i co można robić po takich studiach. Jak sądzicie??
    • co lepiej wybrac, wole poznan jako miasto, z drugiej strony to prawo.. nie wiem, poza tym mam dalej do wrocka niz do poznania no i wiecej znajomych w poznaniu.. wiec nie wiem co robic :/
    • Co wybralibyście, gdyby przyjęli Was na socjologię UMCS i politologię UJ?
    • Całkiem niedawno przeglądałem forum 'studia' i musze przyznać, że zaciekawił mnie post na temat kierunków i uczelni, na których nie warto studiować. Co ciekawe w wielu odpowiedziach pojawiła się politologia, wskazywana jako kierunek nie warty zachodu, a wybierany głównie przez osoby, które myślą, że są to studia nie wymagające dużego wkładu pracy. Ciekawi mnie wasza opinia na ten temat. A zaczynam ten wątek dlatego, ze spotkałem się też z wieloma odmiennymi opiniami na ten temat....
    • SZCZECIN ZIELONA GÓRA WROCŁAW ALE WROCEK MA TRUDNE ROZMOWY KWALIFIKACYJNE PORĄBANE TEMATY
    • wybiera sie ktos na politologie????nie wiecie czy duze jest zainteresowanie tym kierunkiem na UW?????
    • Wiecie co!!! Wczoraj skladalem tam papiery i sie przeraziłem!!! W życiu się tam nie dostanę. Nawet nie upłynął środek składania dokumentów, a wy wiecie ilu tam jest kandydatów. Na stosunkach międzynarodowych byłem 370, a na politologii 500. Paranoja!!! Nie wspominam już o prawie i administracj, bo tam to już całkowicie w plecy. A ja mature procz anglika to pozdawalem na 60%. I gdzie sie dostane??
    • Myślicie że dużo osób zrezygnuje? Bo jestem na 46 miejscu na liście rezerwowej (dowiedziałam się w sekretariacie), i baardzo mi zależy żeby się dostać :( Czy ktoś wie czy jest szansa że przyjmą więcej niż 100 osób? Czy ktoś rezygnuje lub wie o kimś kto rezygnuje? Bardzo proszę o odpowiedź
    • kto na politologie na UJ ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się