Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      polonia

polonia

(18 wyników)
    • ja jestem zdania,ze każdy powinien tam wybierać rządzących, gdzie płaci podatki, a wy jakiego jesteście zdania? No właśnie, a polonijne emamy głosujecie?
    • Czy w Polsce naprawdę nie ma już ładnych kobiet? I ni myślę tu tylko o miss, ale kurcze większość kandydatek była po prostu przeciętna... Żenada, bo naprawdę prestiżowy kiedyś konkurs zszedł na psy... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10793092,Miss_Polonia_2011_zostala_Marcelina_Zawadzka.html
    • nie jesteś miss polonia, ale masz w sobie coś ,co mnie pociąga.co facet miał na myśli?
    • Sluchajcie, nie mam polskiej tv, wiec nie jestem na topie.. w internecie sie nie doczytalam.. podobno air polonia splajtowala? Pisza, ze wstrzymali loty... ma ktos jakies swieze informacje? Dzieki.
    • Gorniaczka śpiewała piosenkę, jaki jest tytuł? Z góry dziękuję
    • Mam na myśli Polaków będących na emigracji ileś lat i przyjeżdżających do Polski tylko towarzysko raz na rok albo raz na kilka lat. Czy jeśli tam żyją, tam płacą podatki i nie bardzo orientują się w realiach życia w kraju powinni mieć prawo głosu i wpływ na nasze życie ? Nie biorę do tych rozważań Polaków na kontraktach (itp) i tych, którzy wyjechali zarobkowo z zamiarem powrotu.
    • Czy wg Was Polonia w takich np. Stanach Zjednoczonych wie na kogo tak naprawdę i po co głosuje? Skoro ktoś od lat tam mieszka, ułożył sobie życie, nie ma najmniejszego pojęcia jak jest tutaj, czy ma moralne prawo do wybierania NASZEGO rządu? Bo ja czuję jakiś taki sprzeciw. A co Wy myślicie? Nie mówię o tych, którzy mają zamiar wrócić.
    • Stawiam na 16. A wy?
    • pierwszym pytaniem jakie dzis uslyszalam po wejsciu do biura od kolezanki Francuzki bylo czy jest juz po blizniakach, drugie czy glosowalam.. wyborom w Polsce sekundowala tez cala moja katalonsko-hiszpanska rodzina.. dodam, ze w sobote temat POLSKA, pojawil sie nawet jako temat w jednym z tutejszych teleturniejów..
    • Zniesmaczenie mnie ogarnęło i to duże:(
    • Byc moze za kilkadziesiat lat okaze sie, ze Wasze dzieci i wnuki sa potomkami mordercow z Auschwitz. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8592495,Milion_podpisow_przeciw__polskim_obozom_koncentracyjnym_.html
    • www.itvp.pl/event/misspolonia/?tab=10 ktora wam sie najbardziej podoba, ktora najmniej? przyznam szczerze, ze nie ma za bardzo z czego wybierac. kiedys dziewczyny chyba jakos ciekawiej wygladaly... mnie podoba sie 3, a miss opolszczyzny najbardziej mi sie niepodoba...
    • Wiecie co tak oglądam wybory Miss i sobie myśle ze niezabardzo ładne te dziewczyny!!!Ani jedna mi sie nie podoba!!
    • zyciegwiazd.onet.pl/239588,0,polki-ktore-zdobyly-tytul-miss-polonia,fotonews_detail.html Która was najbardziej urzekła? Ja mam sentyment do Moniki Nowosadko. Jak wygrywała, byłam małą dziewczynką, oglądałam konkurs i od początku na nią stawiałam.
    • Bo mnie bardzo.Nie należę do fanów tego typu programów ale chwilami zerkałam w ekran...Nareszcie odeszi od stereotypów: blond włosy, czarujący uśmiech i nic poza tym. Karolina nie dość, że naturalnie urocza to jeszcze miły głos, piękne wysportowane ciało i gracja. Profesjonalizm w każdym calu.A najpiekniej ze wszystkich kandydatek zaprezentowała bieliznę ! Te ruchy... A wy co myślicie ?
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8305524,Romowie_w_Poznaniu_boja_sie_wysylac_dzieci_do_szkoly.html Nierówne traktowanie obywateli państwa ze względu na przynależność etniczną, rasową, etc. Polakowi za pożycie z małoletnią ponieżej 15 roku życia i zrobienie jej dziecka grozi odpowiedzialność karna, prokuratura wszczyna postępowanie z urzędu, a Cygan może, bo archaiczny kodeks kulturowy mu pozwala. Polscy rodzice za nierealizowanie obowiązku szkolnego mogą być postawieni ...
    • ...?(7)

torun.gazeta.pl/torun/1,48723,9125859,Sanatorium_do_zamkniecia__Bo_dzieci_przynosza_straty.html
    • Witam, Tak, poznałam kogoś, Francuza...i jestem w szoku, poprosiłam o tłumaczenie tutaj i na forum Polonia,,,tutaj potraktowano mnie normalnie,ale tam zaserwowano mi oponie,ze na pewno był seks, ze jak kazda polka lece na obcokrajowca...ze zrobiłam mu....wiadomo co... Jestem w szoku, czy to,ze się pozna kogos z innego kraju to od razu mam byc łatwą polką??? luudziiie....pomocyyyyy..... Proszę o opinie....bo naprawde poczułam się conajmniej dziwnie... A co do tej znajomości, poznal...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się