Forum Na emigracji Polki w Stanach
ZMIEŃ
      polonia

polonia

(18 wyników)
    • poloniavotes2008.com/ Zamierzacie sie zarejestrowac?
    • Mysle o tym od paru dni.Nie jestem zadowolona z tv polonia bo: powtarzaja programy(np express reporterow)no i te polskie starocie filmowe.Jak myslicie warto zrobic zamiane?Czy z oplata nie ma problemow?
    • Mam juz TV Polonia przez jakies dobre 3 lata i bardzo sie do niej przyzwyczailam. Na poczatku ogladalam ja przez satelite a pozniej gdy wybuchla ta wielka afera i przestali nadawac w satelicie, specjalnie zamowilam cyfrowa kablowke aby miec dostep do tego programu. Musze sie przyznac ze jestem uzalezniona od wieczornych wiadomosci, wiecej moge sie z nich dowiedziec co sie dzieje na swiecie niz z amerykanskich kanalow. I takze lubie ogladac rodzine Lubiczow w Klanie i uwielbiam sie...
    • na komputerze?Jaki odbior i jakie programy?
    • Zauwazylam, ze sporo osob niechetnie spotyka sie w ramach spotkan Polonijnych. Ciekawe z jakiego powodu. Niektore nacje maja bardzo silne wiezy i cale spoleznosci sie formuja, bez odciecia sie i zamkniecia w getcie, a Polacy niechetnie sie spotykaja. A moze sie myle? Jakie sa Wasze obserwacje i co Wy robicie? Ja bardzo chetnie spotykam sie z Polakami. Dostrzegam tez ciekawa rzecz - poniewaz nie mam tylu tych Polakow do wyboru to akceptuje i ucze sie tolerowac charaktery, ktorych prawd...
    • Witam, Czy moze ktos z ogladajacych internetowa telewizje TV Polonia, zechcialby sie podzielic haslem do wstepu (username & password)?
    • Pytanie moze bez sensu, bo kto chce tam pisac nie osmieli sie krytykowac. Jak to okreslila iwona1 z linku zamieszczonego przez homerowy beret "Towarzystwo Wzajemnej Adoracji"? Zostala uznana za bycie mna (nie pierwsza zreszta). Moze fakt, ze KP w przeciwienstwie do tego forum nie ma zadnego regulaminu przypominajacego o kulturalnej dyskusji, powoduje, ze jest tam tak nieprzyjemnie. Zreszta nawet na tym forum jest pare osob notorycznie lamiacych zasady zwyklej ludzkiej przyzwoitosc...
    • tam nabijac licznik linkami i "anegtotkami", przywoluje do rozsadku!
    • zaczynam watek, szczerze jestem zdziwiona ze j kaczynski kandyduje, typuje komorowskiego... powiem szczerze ze sie boje otworzyc polskich portali, obawiam sie ze kampania prezydencka moze byc dosc zenujaca.
    • czy ktos cos wie o polskiej paradzie majacej sie odbyc 5 pazdziernika na manhattanie? warto sie na nia wybrac?
    • Czytalam sobie ten artykul: serwisy.gazeta.pl/kultura/1,34169,2399900.html i zaskoczeniem zauwazylam, ze Jarocka mieszka teraz w Texasie. Czy przerucula sie na country? A tak na serio. Czy ktos wie co ona tam robi?
    • Chcialbym serdecznie podziekowac moderatorce tego forum, ze "jest jaka jest" ! Wpadam tutaj od czasu do czasu i nie spotkalem sie z zadnym zlym slowem pod moim adresem, ktore by padlo z jej ust, lub z ust osob tutaj piszacych. Tego samego nie moge powiedziec o forum "Kobieca Polonia", gdzie zostalem zabanowany, bo ponoc moje watki, ktore niczym nie roznily sie od tych, ktore zakladam na wlasnym forum, przyciagaly internetowych troli. Coz, wymowki mozna mnozyc. Wedlug mnie adminki...
    • Dzien dobry (chociaz pewnie jeszcze jestescie w lozkach). Przedstawie sie na poczatek - jestem Lili i mieszkam w UK. Zalezalo mi znalesc sie na tym forum, bo mam nadzieje, ze pomozecie mi odpowiedziec na pare pytan. Firma moja oferuje relocation do Houston i powaznie sie nad tym zastanawiam. Z tymze nie wiem nic na temat Houston i Stanow generalnie. Jakie sa koszty zycia? Wynajem mieszkania/domu? Kupno moze? Jedzenie? Moze macie jakies linki, bo od kilku dni siedze w internecie i ju...
    • i jakie sa perspektywy?
    • witam wszystkich, od jakiegos czasu czytam sobie Wasze posty i z tego, co zauwazylam wiekszosc osob jest tu bardzo pomocna i zyczliwa. mam w zwiazku z tym pytanie: ja tez jestem polka w stanach, dlatego chcialam sie dolaczyc do forum polonia, ale moje 'podanie' zostalo odrzucone. :o( czy ktos moze mi wyjasnic, dlaczego? moze powinnam byla napisac list motywacyjny... ;o) z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam k.h.
    • Polwizjer(16)

kiedys byl juz watek o ogladaniu tv, filmow, seriali na internecie i ktos wspomnial o takim serwisie jak Polwizjer (www.polwizjer.pl) , podobno od wczoraj juz ruszyl i zastanawiam sie czy to dziala. Wplata na miesiac jest $14.99, tylko troche podejrzana sprawa jest z ta oplata, wplaca sie na jakis smieszmy serwer czarymary.net :) Dajcie znac czy wiecie cos jak to dziala. Kiedys tez pisalam o vongo - internetowa alternatywa netflixa, sprobowalam 2 tygodniowa free trial, dziala ...
    • Pewnie wiecie ze papiez zostal zabrany do szpitala..mam nadzieje ze wszystko sie unormuje i szybko wroci do formy..ale jedna rzecz mnie troche dziwi..tutaj w amerykanskich mediach jakby wiecej o tym mowiono i przezywano niz w np. polskich wiadomosciach ktore ogladam w TV Polonia. Nie wiem, moze sie myle, ale odnosze takie wrazenie jakby Ci dziennikarze tylko czekali na to aby stalo sie to czego sie obawiamy..Takie odnioslam wrazenie po obejrzeniu tutejszych wiadomosci na Fox5..
    • Wlasnie w weekend zalozylismy satelite z polskimi kanalami ITVN i Polsat, sa naprawde ciekawe..no i z porownaniem z TV Polonia to naprawde ciagle jest cos ogladac...az sie boje kiedy ja na to wszystko znajde czas???? Dlatego szukam ich programu na internecie aby troche wyselekcjonowac co naprawde musze obejrzec ale co mi sie udalo znalezc to program z tamtego tygodnia nieuaktualniony.. jaki jest do nich website?? czy polonijna prasa drukuje programy na te wyszczegolnione kanaly? Dz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się