Dodaj do ulubionych

facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w szok

11.11.09, 13:07
Witam,
Tak, poznałam kogoś, Francuza...i jestem w szoku, poprosiłam o
tłumaczenie tutaj i na forum Polonia,,,tutaj potraktowano mnie
normalnie,ale tam zaserwowano mi oponie,ze na pewno był seks, ze jak
kazda polka lece na obcokrajowca...ze zrobiłam mu....wiadomo co...
Jestem w szoku, czy to,ze się pozna kogos z innego kraju to od razu
mam byc łatwą polką??? luudziiie....pomocyyyyy.....
Proszę o opinie....bo naprawde poczułam się conajmniej dziwnie...
A co do tej znajomości, poznalismy sie, romawialismy, spodobalismy
sie sobie, i NIC WIECEJ!!! teraz ze soba po prostu piszemy....
ale jaks niesmak po tych opinaich został...
....
Obserwuj wątek
    • cherry.coke Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 13:08
      Nie czytaj forum Polonia, naprawde. Nie wiem, co sie tym ludziom w zyciu stalo,
      ale to nie moglo byc dobre.
    • sueellen Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 13:10
      Weź wyluzuj. Ja jestem właśnie w szczęśliwym związku z Hiszpanem i opinie innych
      mam w d...
      • fogito Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 13:24
        To zazdrość i tyle. Na forach polonijnych jest banda frustratów,
        którym coś w życiu nie wyszło. Jak brałam ślub z moim mężem
        Amerykaninem to wszyscy wokoło myśleli, że dla zielonej karty.
        Głównie zresztą jego koledzy i rodzina. Po dziesięciu latach
        mieszkania w Polsce miny im zrzedły, że ja do Stanów się na stałe
        nie chcę przenieść. No, bo Polce to przecież chodzi głównie o kasę sad
        • vincentyna Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 13:31
          Omijaj f.polonia, tam banda frustratow siedzi, ani jednego normalnego watku.
          Poza tym, co Ciebie obchodzi co grupa obcych ludzi mysli o Twoim narzyczonym???
        • dostaneszalu Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 14:06
          dlaczego ludzie tak myslą...tak stereotypowo, zaściankowo...

ja nigdy nie patrzę na to kto czym sie zajmuje, ile ma kasy co robi,
          jesli widze w tym kims kogos kto mi sie podoba, kto mnie czyms
          zainteresuje, niewazne są sprawy materialne ...do mnie on podszedl
          nie ja, a widziałam,ze wczesniej zwrócił na mnie uwage i ja nie
          niego..nawet ne widziałam,ze to FRancuz....
          • cherry.coke Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 14:44
            I tak masz szczescie, zalozyli ze jak Francuz to bialy...
    • majenkir Re: 11.11.09, 13:34
      Z tym 'lodem' to Ty wyskoczylas.....
      forum.gazeta.pl/forum/w,44,102772312,,Czy_ktos_zna_jezyk_francuski_.html?v=2
      • dostaneszalu Re: 11.11.09, 13:38
        tak, bo sie wkurzyłam jak ktos napisał to;

Re: Czy ktos zna język francuski ?
        ontarian 10.11.09, 13:38 Odpowiedz dostaneszalu napisała:

> Mimo to ,ze nasza konwersacja była troche utrudniona, było to
        > fajny i mły czas,
        czyli jakos sie jednak "dogadaliscie"

> i mam nadzieje,ze dla Ciebie tez.
        jak mu dobrze loda zrobilas, to na pewno--
        • utrzymanka Re: 11.11.09, 14:30
          Ja CI sie nie dziwie, Francuzi potrafia byc ujmujacysmile
          Tak tyko mi przyszlo do glowy, bo mieszkam we FR od paru dobrych lat: z
          obserwacji srodowiskowych wynika, ,ze podchodza oni do zwiazkow ( z Polkami czy
          tez nie , obojetnie) dosc luzno, jest duzo wiecej tzw. swobody obyczajowej.
          Czesto randkowanie nie przeklada sie na nic powazniejszego, to moze byc tylko
          fun. Takze: attention smile
          • dostaneszalu Re: 11.11.09, 14:39
            ok,...ja nie mysle ze to zwiazek na całe zyciesmile nic sobie nie mysle
            własciwie, po prostu sobie na razie piszemysmile)c^est tout..smile

Polacy tez potrafią byc ujmujacy, a co so swobody obyczajowej to
            uwierz, u nas tez juz tak jest, widzę co siędziej, mieszkam w dużym
            miescie...aczkolwiek ludzie wszędzie są różni i nie można
            generalizować moja drogasmile
            • utrzymanka Re: 11.11.09, 15:01
              tym lepiej , tym lepiej kochana smile

Ja sie hajtnelam z POlakiem, i czasem - pomijajac oczywiste plusy takie go
              ukladu- mysle sobie ze fajnie jest ludziom w zwiazkach " wielokulturowych" bo
              moga sobie wzajemnie o wiele wiecej rzeczy pokazac, odkryc , poznac , itd.
    • elza78 Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 14:40
      coz nasze rodaczki latami pracowaly na taka opinie uncertain
      przykre acz prawdziwe...
      • cherry.coke Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 14:48
        Z jakimi ty ludzmi przebywasz?...
        • dostaneszalu Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 14:59
          do kogo to pytanie...?
        • elza78 Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 16:50
          nie dokonca rozumiem korelacje tego w jakim towarzystwie i z jakimi ludzmi
          przebywam do mojej odpowiedzi...
          rozszerze wobec tego troche watek:
          swego czasu wiele polek wyjezdzalo do "reichu" aby tam handlowac swoim cialem w
          mniej lub bardziej oczywisty sposob, wiele polakow wyjezdzalo tam po to aby krasc
          stad stereotyp polki - divy na saksach polujacej na bogatego cudzoziemca i
          polaka zlodzieja smile
          inaczej sprawe ujmujac, podobnie dzialaja panie z ukrainy i bialorusi
          obstawiajace w zasadzie w wiekszosci nasze rodzime agencje towarzystkie - tworza
          one stereotyp ukrainskiej i bialoruskiej divy...
          przykre ale coz, jak to mowia najstarszy zawod swiata big_grin
          • utrzymanka Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 18:08
            zgoda, ale sytuacja nieco sie zmienila, tym bardziej polonia powinna o tym
            wiedziec.
            no chyba ze polonia z tych , co dbaja, zeby ten stereotyp podtrzymac.
            • dostaneszalu Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 18:20
              ja uważam ,ze sytuacja zmieniła sie diametralnie....a ludzie
              niektórzy tkwią jeszcze w jakis stereotypach z lat 70-80 tych ...no
              naprawde tylko współczuć....
            • cherry.coke Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 12.11.09, 14:29
              > no chyba ze polonia z tych , co dbaja, zeby ten stereotyp podtrzymac.

No pewnie ze tak! Bo przeciez Polki im nie daja dlatego, ze sie k**wia z
              cudzoziemcami, a nie dlatego, ze polonusi to sfrustrowane dziady.

Teraz na emigracji podejscie takie samo, poczytajcie swiezsze fora z UK na
              przyklad. Jak Polak zakreci z czarna dziewczyna, to gieroj i do konca zycia
              opowiada. Jak Polka sie zareczy z Hindusem, to szmata, co przed brudasem nogi
              rozklada i opinie ojczyznie plami. Zamiast dawac Polakom jak nalezy.
            • franczii Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 12.11.09, 16:45
              Moze sie zmienila, choc we Wloszech nadal dla niektorych Polka to kobieta ze
              wschodu, podejmujaca gorsze prace i czyhajaca na okazje, zeby jakiegos pana
              zlapac na swoj glowny atut czyli uleglosc. Natomiast w Polsce kiedy pracowalam
              w firmie miedzynarodowej w bezposrednim kontakcie z obcokrajowcami
              przyjezdzajacymi na dluzej lub krocej to widzialam, jakie ci panowie mieli
              powodzenie. Szczegolow oszczedze, napisze tylko ze czasami zachowanie kobiet
              bylo niesmaczne. Niektorzy przyjezdzali z nastawieniem na pewne rozrywki i
              wieczory spedzali w jednej z 2 dyskotek w miescie i mieli naprawde wziecie.
              Gdybym nie widziala to bym nie uwierzyla, nawet sie kilka razy o to poklocilam.
              Ja sama sie zwiazalam z cudzoziemcem i tez sie sporo nasluchalam glownie
              "dobrych rad" i "ostrzezen", bo w oczy nikt by mi nie powiedzial, ze sie ku...e.
            • elza78 Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 12.11.09, 16:53
              ot i przykllad tego jak dlugo moze utrzymywac sie opinia nie tylko o czlowieku
              takze o calych narodach uncertain
              nie twierdze ze jest tak jak napisalam, mamy otwarte granice coraz wiecej jest
              mieszanych zwiazkow z czasem sytuacja sie unormuje, na razie jednak czesto mozna
              sie spotkac z tego typu zdaniem... z drugiej strony gros naszych rodaczek z
              ostatniej fali emigracyjnej oferuje swoje wdzieki za pieniadze - bo to oplaca
              sie bardziej niz wykladanie towaru na polki w markecie uncertain
              tego sie nie wypleni niestety, ale robmy swoje jak to mowia smile
    • brak.slow Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 16:33
      prosze bardzo o to odpowiednie forum
      forum.gazeta.pl/forum/f,10100,Tlumaczenia.html?s_action=f_add

a frustratom z polonii szczerze wspolczuję.
    • nangaparbat3 Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 16:36
      jak sie bedziesz przejmowac opiniami ludzi na forumnach to na 100% dostaniesz
      szału. Pamietaj, ze kazda opinia to problem tego, kto ją wypowiada - i o nim
      daje swiadectwo, nie o Tobie.
      • blanka_32 Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 16:45
        Najlepiej to nie przejmować się chamskimi opiniami innych ludzi.
        Wiem, ze to łatwe nie jest, ale lepiej ignorować takich, bo wtedy
        takie bzdetne gadanie znudzi sie im.
        A jak pokazujesz, że to Cie boli, to nakręcasz ich do dalszego
        mówienia głupot.
    • deodyma Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 17:29
      moze szlag ich trafia, bo nie potrafia sobie znalezc porzadnej
      partnerki, czy tez partnera tutaj w Polsce a Ty masz Francuzasmile
      ludziom nie dogodzisz.
      olej to i rob swoje.
      • dostaneszalu Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 11.11.09, 17:45
        dzieki dziewczyny....
        rzeczywiscie nie ma co sie chyba przejmować....
        a oni (frustraci z Polonii, którzy mi chamsko odpowiedzieli)niech
        tam zyją sobie z tymi ciasnymi usmysłamismile)
    • konstancja351 Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 12.11.09, 14:20
      nie ma co się przejmowac opiniami innych...tymbardziej frustratów...
    • kitka20061 Olej wszystkich 12.11.09, 14:48
      Ja na Twoim miejscu miałabym wszystkich głęboko w d.... . Co innych interesuje z kim się spotykasz? W końcu to Twoje życie. Ludzie jak nie mają co robić to obgadują i krytykują innych.
    • thorgalla Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 12.11.09, 16:33
      Większego bydła (przepraszam za określenie ale inaczej się nie da)
      na żadnym forum nie spotkałam jak właśnie na Polonii.
      Też była oskarżona,że "rozłożyłam nogi przed obcy kapitalistą"
      Radzę się nie przejmować i robić swoje.
    • wespuczi Re: facet obcokrajowiec a opinie ludzi - jestem w 12.11.09, 16:58
      ach forum polonia smile

to jest ostatnie miejsce na swiecie zeby szukac porady,
      ostatnie zeby w ogole zwracac uwage na ichniejsze opinie zaistniale w
      psychicznie chorych glowach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka